Barona ielas būvdarbu uzņēmumiem par pārkāpumiem ieturēs 7000 eiro • IR.lv

Barona ielas būvdarbu uzņēmumiem par pārkāpumiem ieturēs 7000 eiro

30
Krišjāņa Barona ielas remonts. Foto: Edijs Pālens, LETA

Konstatētie defekti novērsti ar garantiju par būvnieku līdzekļiem

Krišjāņa Barona ielas būvdarbu uzņēmumiem par trūkumiem būvdarbu procesā ir noformēti pārkāpumu akti par 7000 eiro, aģentūrai LETA pavēstījis Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins. Atbilstoši ietvju seguma atjaunošanas līguma nosacījumiem un specifikācijām visi konstatētie defekti norādītajā termiņā esot novērsti par uzņēmēja līdzekļiem.

Būvnieki par darbiem saņem attiecīgi par 7000 eiro mazāk, nekā paredzēts būvdarbu līgumā, savukārt defekti tiks novērsti saskaņā ar garantijas noteikumiem par būvuzņēmēja līdzekļiem. Pašlaik notiek objekta nodošana ekspluatācijā. Ja tuvāko trīs gadu laikā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā tiks konstatēti jauni defekti, arī tie tiks novērsti ar objekta garantijas nosacījumiem par uzņēmēja līdzekļiem.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola aģentūrai LETA pastāstīja, ka Barona ielā pavasarī notiks apzaļumošana. Drīzumā, kad stabilizēsies laikapstākļi, tiks uzstādītas kastes, kurās paredzēts izvietot ziedus.

Jau ziņots, ka Krišjāņa Barona ielas būvdarbi noslēdzās 10.oktobrī. Kopumā brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, ietves atjaunošana – 900 000 eiro. Barona ielu remontēja uzņēmumi “Binders” un “Ceļu pārvalde”.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu