"Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu saņems Juris Strenga un Olga Dreģe • IR.lv

“Spēlmaņu nakts” balvu par mūža ieguldījumu saņems Juris Strenga un Olga Dreģe

5
Aktrise Olga Dreģe. Foto: Evija Trifanova, LETA

“Spēlmaņu nakts” laureātu apbalvošanas ceremonija notiks Dailes teātrī 23.novembrī,

“Spēlmaņu nakts” balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā iegūs Dailes teātra aktieris un režisors Juris Strenga, kā arī aktrise Olga Dreģe, ziņo LETA.

Par iemīļotajām izrādēm un aktieriem skatītāji līdz 20.novembra plkst.23.59 aicināti balsot gan elektroniski, gan atstājot savu balsi kādā no 11 teātros pieejamajām balsojuma kastēm – Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras Drāmas teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, “Dirty Deal Teatro” un Ģertrūdes ielas teātrī.

Elektroniski iespējams nobalsot “Spēlmaņu nakts” mājaslapā “spelmanunakts.lv”, kā arī “Teātris.zip” un portālā “Tvnet.lv.

“Spēlmaņu nakts” laureātu apbalvošanas ceremonija notiks Dailes teātrī 23.novembrī, kad 130 gadu jubileja tiks svinēta teātra režisoram un aktierim Eduardam Smiļģim. Apbalvošanas ceremonijas režisors būs Andrejs Žagars.

Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa sacīja, ka “Spēlmaņu nakts” ir pasākums, kad emocijas ir gan skatuves vienā, gan otrā pusē. “Prieks ir gan par tiem, kuru ilgas un alkas īstenojas ar balvas saņemšanu, gan arī par tiem, kas prot priecāties par saviem kolēģiem,” sacīja Šiliņa-Gaismiņa.

Sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā. Žūrijas priekšsēdētājas teātra kritiķes Maijas Uzulas-Petrovskas vadībā darbojās teātra kritiķe Mārīte Gulbe, Silvija Radzobe, Līga Ulberte un teātra kritiķis, laikraksta “Diena” žurnālists Atis Rozentāls.

 

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu