Barona ielas būvdarbu procesā, iespējams, viltoti dokumenti • IR.lv

Barona ielas būvdarbu procesā, iespējams, viltoti dokumenti

28
Krišjāņa Barona ielas remonts. Foto: Edijs Pālens, LETA

KNAB sāk kriminālprocesu par remonta iepirkumu Rīgas domē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem valsts institūciju dienestā, kas saistīti ar dokumentu viltošanu būvdarbu procesā Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanā Rīgā, vēsta aģentūra LETA.

Iegūtie pierādījumi dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka Satiksmes departamenta rīkotajā iepirkumā “Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015.gadā” iepirkuma daļā “Ielu seguma atjaunošana. Seguma atjaunošana Krišjāņa Barona ielā” valsts amatpersona pieļāvusi dienesta viltojumu.

Kriminālprocess sākts oktobrī. Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta, līdz ar to nav zināms, vai kādai amatpersonai noteikts aizdomās turētā vai personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss. Krimināllikums par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Kā ziņots, kopumā Barona ielas brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, ietves – 900 000 eiro. Ielas remontdarbu kvalitāte vairākkārt raisījusi sabiedrības sašutumu. 12.oktobrī tika pārbaudīta visa Barona iela, un būvniekiem divu nedēļu laikā bija jāizlabo defekti. Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins aģentūrai LETA oktobra vidū atturējās vērtēt paveikto ielas sakārtošanā un norādīja, ka tas būs tuvāko mēnešu process, kad norisināsies vērtēšana un konkrētas procedūras, precīzi arī aprēķinot darbu apjomu.

Satiksmes departaments paziņojis, ka soda sankciju apmērs Krišjāņa Barona ielas remontdarbu izpildītājiem būs zināms pēc būvdarbu pabeigšanas. Barona ielu remontēja uzņēmumi “Binders” un “Ceļu pārvalde”. Rīgas ielu remontdarbu lēnās gaitas dēļ 16.augustā no amata tika atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs. Viņa vietā par pienākuma izpildītāju iecelts Jakrins.

Komentāri (28)

Aigars Brauns 25.10.2016. 16.36

Vai kādu notiesāja par nanoūdeņiem?

Vēl tak bija tracis par Rīgas ostas teritoriju atdošanu “savējiem” pa lēto.

Vēl savulaik atceros to skolu mēbeļu atjaunošanas kampaņu. Kad konkursam pieteicās daudzi vietējie ražotāji, taču Dome nolēma, ka visas mēbeles visās skolās jāpiegādā tūlīt jau gatavas. Uzvarēja kaut kāds Krievijas uzņēmums, kuram tieši tik daudz mēbeles kā reizi jau stāvēja noliktavā.

Vēl par reklāmas laukumiem. Kad Saskaņa saņem vēsturiski lielāko atlaidi reklāmai. Taču sagadīšanās pēc, reklamētāji tajā pašā laikā saņem ļoti izdevīgus biznesa piedāvājumus no Rīgas Domes uzņēmumiem.

Par e-taloniem. Kuru ieviesa caur shēmām, un vēl jo projām katrs rīdzinieks nozīmīgu daļu no maksas par braucienu, atdod privātajai kabatas firmai “par etalona apkalpošanu”. Nezinu vai tur kas mainījies, bet sākotnēji tā e-talonu apkalpošana maksāja dārgāk, nekā pārvadāšana, benzīns, algas šoferiem, un pašu autobusu līzings.

Par soliņiem, kur soliņš maksāja tik pat daudz, cik 2 istabu dzīvoklis.

Jautājums, vai mums Latvijā vispār ir ekonomikas policija, vai visi tik ķer ātrumpārkāpējus uz šosejām?

+5
0
Atbildēt

0

traductrice 25.10.2016. 11.11

Krimināllikums … paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Es ļoti brīnīšos, ja tiešām atradīsies kāds šesķorka, kam piekarināt šo krimināllikuma pantu, un, ja nu tiešām tā notiks, nemaz nebrīnīšos, ja pants būs “naudas sods” pārdesmit eur apmērā. 2,5ļimonu projekts jau tāda sīcene vien ir.

+4
0
Atbildēt

0

Skumjais Bruņinieks 25.10.2016. 10.57

Sadosimies visi rokās un vienlaicīgi turēsim īkšķus uz rokām un kājām, lūgsim Dieviņu, lai viltotāji būtu krievvalodīgie.

Lai gan viss ierēdniecības personāls Ņila impērijā pārsvarā ir latvieši, kā arī darbu izpildītāji un kūrētāji vairumā ir pamatnācijas pārstāvji, izredzes, ka beidzot kādu krieveli KNABs paņems pie dziesmas, IR!

Tad gan būs svētki mums, kad krievu Rīgas domē iesēdinās par kukuļošanu, zagšanu vai citu noziegumu. Šo dienu latviešiem vajadzētu atzīmēt kalendārā un svinēt, kā svētkus.

Lai Dievs mums palīdz!!

+1
-9
Atbildēt

2

    andrejs > Skumjais Bruņinieks 25.10.2016. 15.15

    braunam

    uzraksti kaut ko labu par Šleseru… Lūdzu!

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > Skumjais Bruņinieks 25.10.2016. 11.32

    Zatleram aptrūkušies resursi tavu penterējumu apmaksāšanai, tāpēc esi pārmeties pie Saslauku Centra?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu