Astoņi Krievijas karakuģi devušies uz Sīriju • IR.lv

Astoņi Krievijas karakuģi devušies uz Sīriju

28
Krievijas militārais kuģis pie Krimas. Foto: Sergei Savostyanov, TASS

Kāda NATO amatpersona pavēstīja, ka karaflotes nosūtīšana “neiedveš pārliecību”, ka Maskava meklē politisku atrisinājumu Sīrijas krīzei.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien pauda bažas, ka ceļā uz Sīrijas piekrasti esošā Krievijas karaflotes grupa, kurā ietilpst arī aviācijas bāzes kuģis “Admiral Kuzņecov”, varētu veikt uzbrukumus aplenktajai Alepo pilsētai, ziņno LETA.

“Mēs esam nobažījušies, ka Krievijas aviācijas bāzes kuģa grupa atbalstīs militārās operācijas Sīrijā tādā veidā, ka vairos cilvēku ciešanas,” NATO galvenajā mītnē Briselē pavēstīja Stoltenbergs.

Krievijas karaflotes grupu ceturtdien Ziemeļjūrā pavada Lielbritānijas karakuģi.

Astoņu karakuģu grupa ir pēdējos gados lielākais Krievijas karaflotes grupējums pie Lielbritānijas krastiem, pavēstīja karaliskās karaflotes preses pārstāvis.

Lielbritānijas fregate “HMS Richmond” un pretgaisa aizsardzības eskadras mīnu kuģis “HMS Duncan” novēro Krievijas kuģu grupu, kurā ietilpst arī kodolkreiseris “Pjotr Veļikij” un eskadras mīnu kuģis “Viceadmiral Kulakov”.

Karaliskās karaflotes preses pārstāvis sacīja, ka Krievijas karakuģu grupas izmērs ir “neierasts”, taču Krievijas kuģi “uzvedas ļoti labi”, tostarp lūdz lidojumu zonas un sazinās ar krasta apsardzes stacijām.

“Īpaša daļa, protams, ir aviācijas bāzes kuģis. Ja jūs vēlaties to sargāt, jūs tam līdzi nosūtāt fregati un eskadras mīnu kuģi. Ja jūs vēlaties nedaudz parādīt muskuļus, tad jūs darāt to, ko pašlaik dara viņi,” sacīja pārstāvis.

Kāda NATO amatpersona pavēstīja, ka karaflotes nosūtīšana “neiedveš pārliecību”, ka Maskava meklē politisku atrisinājumu Sīrijas krīzei.

 

Komentāri (28)

J.Biotops 21.10.2016. 11.33

Laba ziņa.

Pirmkārt – rietumos var rasties kaut minimāla izpratne par Krieviju. Sīkums, bet derīgs.

Otrkārt – tā armāda varētu Vidusjūrā smirdēt pēc iespējas ilgāk, ideāli – uz visiem laikiem (kamēr nav dibenā). Droša vieta, mierīgāk pārējai pasaulei. Kad augsti garīgā Moskovija taisīs miermīlīgus mēslus citur, krievu flotes lepnumam būs pagrūti no turienes izkļūt.

+10
0
Atbildēt

9

    dzeris49 > J.Biotops 21.10.2016. 14.44

    Intersanta divu “augstākās rases” pārstāvju diskusija par zemākās rases īpatnībām.

    Vismaz, beidzot zināšu, ka piederu pie melīgas, trulas un netīrīgas tautas.

    Nokaunējos, un sākšu vismaz reizi mēnesī mazgāties un tīrīt zobus.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    atrium > J.Biotops 21.10.2016. 15.18

    J.Biotops

    krievi bija krievi jau tad, kad Čingizhana vecvectēvs vēl nebija dzimis.

    Negatīvā selekcija aizsākās ar russu vergu varmācīgo pievēršanu Bizantijas sātaniskai ideoloģijai, bet paši krievi pa īstam sākās ar laiku, ka masons Lomonosovs vergiem izveidoja saziņas līdzekli, feņu. Pat vēl tikai simts gadus atpakaļ bidlomassa sevi dēvēja par pravoslavnijo vai čelovek, bet apzināti vairījās no “russkij”(“чей”, russu vergs).

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 21.10.2016. 15.53

    Nokaunējos, un sākšu vismaz reizi mēnesī mazgāties un tīrīt zobus.

    —————

    ne jau velti tu tik bieži uzsver cik līdzīgi latvieši krieviem un parasti tas tiek teikts ar negatīvu pieskaņu… :)))

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    kimsk > J.Biotops 21.10.2016. 14.29

    Es gan domāju, ka kultūras pazīmes saglabājas tautas (sugas) kopīgajā zemapziņā un pārmantojas. Īpaši neesmu iedziļinājies šajā jautājumā, bet atceros aprakstu, ka trusītis, kas savā mūžā nekad nebija redzējis ērgli, briesmīgi pārbijās no papīra ērgļa silueta (neatceros, vai tur bija tieši šie dzīvnieki, bet ideja ir skaidra.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 21.10.2016. 15.27

    Dzeri – lasītpratējam būtu pamanāms, ka manos tekstos nav nekā par rasēm, bet ir (un būs vēl, kad ievajadzēsies) par dažādu kultūru (civilizāciju) veidošanos un to atšķirībām. Viselementārākā vēsture, nekādu rasu. Kaut arī pavisam noliegt iedzimtības ietekmi uz civilizācijas īpatnībām nevaru, tās ietekme līdzīga kā vēja virziena ieteikme uz krītošu akmeni salīdzinājumā ar gravitāciju. Mūsu gadījumā – ar katras civilizācijas vēsturi. Atmetot to, pat valodu atšķirības nāktos noliegt. To taču nemēģināsim? Vai tomēr? (Būtu politkorekti)

    Papildus mazs jautājums pārdomām – kā un kad gadījās, ka „Kijevas Krievzemes” austrumslāvi sadalījās krievos un ukraiņos? Tas taču laikam būs bez rasisma?

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 21.10.2016. 13.48

    Kultūras pazīmes ģenētiski tikpat kā nemaz nepārmatojas. Uz to, kā veidojās austrumslāvu civilizācija, ģenētikai nav ne mazākās ietekmes. Skaitliski niecīgo skandināvu „aristokrātu” grupu centienus (pēdējā – Helga, po ihņemu svjataja Oļga, minētā Vlaģimira vecmāmiņa, viņas pretrunīgā rīcība beidzās ar absolūtu neveiksmi) veiksmīgi neitralizēja Bizantija un pēc tam paši austrumslāvi, radikāli izkaujot rietumnieciskāk noskaņotos radiniekus.

    Kopumā mūsdienu Moskovija ir pašu austrumslāvu un pūstošās Bizantijas sadarbības produkts, pie tam mongoļi Rosņā iejāja ar pašu atbalstu un bizantiešu piepalīdzēšanu. Jau pilnīgi gatavo svēto Krievzemi arī toreiz bija kādam jāpalīdz sargāt pret latīņu krusta agresiju.

    Visādi kipčaki, polvcieši un līdzīgie savas pēdas, protams, atstājuši, bet ne vairāk, kā citas ciltis citu tautu veidošanā un tas bija sen pirms svētā Aleksandra audžutēva Batija.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > J.Biotops 21.10.2016. 12.53

    Krievi varbūt arī bija krievi pirms mongoļu iebrukuma, taču mūsdienu ģenētiski pārmantotās raksturīpašības – melīgums, trulums, netīrība gan nāk no klejotājciltīm. Protams, bija arī krievi, kuru senči varētu būt Rjūriks, Sineuss un Truvors, taču tos dižās revolūcijas laikā izkāva.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    kimsk > J.Biotops 21.10.2016. 11.53

    Šaubos, vai kaut minimāla izpratne par Krieviju Rietumos ir iespējama, jo eiropietim izprast vistumsonīgāko un vismežonīgāko aziātu cilšu kopuma – tatāru-mongoļu – pēcnācēju domāšanas veidu ir pilnīgi neiespējami.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 21.10.2016. 12.40

    Visos laikos pat Francijā un Itālijā manīti ļaudis, kam izpratne par Krieviju kāda nekāda bijusi gan. Viņu pavairošanās, pat visniecīgākā, ir mums derīga.

    Ne mongoļi, ne tatāri te ne pie kā nav vainīgi – krievi bija krievi jau tad, kad Čingizhana vecvectēvs vēl nebija dzimis. Laikā no Vlaģimira Asinssaules līdz Andrejam Dievmīlim viss jau bija noformējies.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

west 21.10.2016. 18.45

Naftas muca tēlo pasaules lielvaru. Dirižablis arī no attāluma izskatās liels un varens.

Vienā vārdā tas saucas – blefs un visi to zina. Kas un kāpēc tēlo naivos muļķus, kuriem ir bail ?

Bruņošanās sacensība noraka PSRS uz visiem laikiem. Kas un kāpēc ar šo atsaldēto režīmu grib kaut ko sarunāt ? Vēsture neko nemāca ?

+6
0
Atbildēt

2

    J.Biotops > west 21.10.2016. 18.58

    Māca gan. Arī to, ka pussprādzis liellops var sataisīt daudz mēslu. Sevišķi – tuvākajā apkārtnē.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    west > west 21.10.2016. 19.30

    Un tāpēc ar to vajag mēģināt sarunāt, nevis norakt lai nesmird ?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 21.10.2016. 22.35

Krieviem reiz bija viens cars, pusdebils idiots, kas spēlējās ar alvas zaldātiņiem un taisīja biksēs skaļus purkšķus, iztēlojoties tos par lielgabalu kanonādēm.

Tagadējais cars spēlējās ar dzīviem zaldātiem un lielgabalu vietā viņam spārnotās raķetes.

Paldies Jeļcinam, kas pasaulei “dāvāja” šo briesmoni. Gan jau krievi nākotnē paši viņu nomočīs.

+3
-1
Atbildēt

9

    andrejs > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 17.59

    ar īstenajiem austrumniekiem

    —————

    tu domā japāņus? No viņiem var daudz mācīties – kaut vai aizstāvēt savas robežas.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 17.03

    to CB

    Nu nevajag apbižot Freiberģeni un atņem viņai pirmatklājēja tiesības. Viņa bija pirmā no baltiešiem, kas 9. maijā aizlīda uz Maskavu klanīties Puķinam un svinēt atbrīvošanu, ignorējot visu Baltijas valstu vadītāju iepriekšējo nostāju. “skaidrot vēsturi” – tur pat zirgam jāsmejas…

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 18.01

    VVF ir tāds intelektuālais punduris

    ————-

    vai domājat, ka intelektuālis nevar būt nelietis vai noziedznieks?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 16.46

    Lūk,pie kādiem dīvainiem pārdomu rezultātiem varam nonākt,ja no Lemberga taisām supermenu un liekam viņu visuma centrā…kaut gan daudz vairāk mums būtu jāuztraucas par iedzīvotāju noskaņojumu ideoloģiskā hibrīdkara apstākļos.Krievijā jau tas sekmīgi tika realizēts – ļaunie liberasti un citi rietumu līdzskrējēji strauji pazemināja iedzīvotāju dzīves līmeni,un tad atnāca labais Putins un uzcēla Krieviju no koļeniem un uzstutēja to uz māla kājām.Vienotība ar zatļerastiem mēģina to pašu – ar rietumnieciskiem saukļiem uz lūpām nolaiž podā visu,kam tiek klāt.Mums kā ēst ir vajadzīga valdība BEZ kremļa satelītpartijas un viltus rietumniekiem(Vienotība+ZRP),lai beidzot kāds parādītu,ka arī latvieši māk saimniekot un rūpējas par savas valsts interesēm,citādi vara tik tiešām var pāriet kremlinu rokās.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    atrium > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 06.02

    Skumjais Bruņinieks

    Krievi ir kolektīvais Puķins, kāpēc lai viņi to mūdzi močītu. Bēdīgi, ka Latvijā atrodas kropļi, kuri ar to fašistu izdzimteni, pederastu – pedofīlu, kopiski svin svētkus, atzīmē dienu, kas pusi cilvēces nolēma badam un vājprātīgu lopu diktatūrai.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    atrium > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 23.44

    Skumjais Bruņinieks

    Ģenerāl, kā Jūs par “kropli” varat sakt savu saimnieku, smagos noziegumos apsūdzēto Lembergu..?

    Ar “kroplis” domāts Puķina smegmas feinšmers, kurš lēja krokodīla asaras pie Polijas prezidenta kapa, zinādams, ka drīz dosies pie viņa slepkavas, lai kopiski svinētu Staļina asiņaino uzvaru pār cilvēcību un veselo saprātu. Lai ko arī Lembergs nedarītu, viņš nepārstāv mani un tāpēc nevar nodarīt manai valstij neatgriezeniskus reputācijas zaudējumus, kā valsts prezidents, uzkraujot sev atbildību par desmitiem miljonu skaistu, gudru un labsirdīgu eiropiešu zvēriskām slepkavībām, piedaloties fašistisko izdzimteņu: civiliedzīvotāju masu slepkavu, sadistu, marodieru, kapu un pieminekļu agānītāju un vecenīšu un zīdaiņu izvarotāju un to noziegumu mantinieku šabašā.

    Kas attiecas uz SC, tikai viena, čekas savāktā spitālīgo varza, ZRP, bija ar tiem zem vienas sedziņas. ZZS nekad tik zemu nepagrimtu.

    http://www.ir.lv/upload/image_file/name/2011_11/32999/zatlusakovs-large.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 23.31

    dzeris49

    Bērzinš ar Vējoni – tie ir īstenie Latvijas patrioti.

    Vējonis ir Vienotības prokremlisko zagļu un sodomītu uzraugu izraudzītais prezis.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Skumjais Bruņinieks 23.10.2016. 17.47

    Jā, mums vajadzīgs tāda partija, kur priekšgalā būtu Lembergs – bez viltus rieetumniekiem, bet, ar īstenajiem austrumniekiem, kuriem lielākioe ienaidnieki būtu NATO, tiesiskums, godīga politika, un kuras galvenie atbalstītāji būtu atrium tipa klauni.

    Un kas ir VVF salīdzinot ar Vējoni vai Bērziņu, Lemberga – SC ielikteņiem, salīdzinot ar šiem “domas gigantiem”, VVF ir tāds intelektuālais punduris, Bērzinš ar Vējoni – tie ir īstenie Latvijas patrioti.

    Šie abi ir jūsu – atrium, Ēriks, andrejs prezidenti, šaubu nav, ja pats nedzīvotu Latvijā, tā jūsu kompānija un komentāri mani uzjautrinātu, tagad arī biedē.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    uz atrium

    “..Latvijā atrodās kropļi, kuri ar to fašistu izdzimteni, pederastu – pedofīlu kopiski svin svētkus, atzīmē dienu, kas pusi cilvēces nolēma badam..”

    Ģenerāl, kā Jūs par “kropli” varat sakt savu saimnieku, smagos noziegumos apsūdzēto Lembergu..?

    Viņš taču nesen atklāti atzina, ka atzīmē 9. maiju, kā svētkus kopā ar pārējiem “normāliem cilvēkiem”…

    Jums, kā Lemberga un SC trollim, tomēr būtu jāfiltrē savi teksti, ja gribat, lai kāds Jums notic. Jā, aitas un auni ir pierādījuši, ka ir izcili stulbi dzīvnieciņi un faktiski ēd dajebko, ko Jūs un Saimnieks Lembergs galdā tiem liek.

    Tas fakts Jums tā aizmiglojis saprātu, ka vairs nedomājat par acīmredzamo – esat nožēlojams Lemberga kalps.

    Jūsu dvīņutrollis Ēriks ir daudz rafinētāks, lai gan, jāatzīst arī vairs nekautrējas slēpt savas simpātijas Aivaram un arī ZZS valdībā ar SC neko sliktu neredz.

    Pats arī reiz negaidīti atklājāties, pasakot – “.. NA vajadzētu izstāties no koalīcijas un ļaut pārējiem ņemt valdībā SC..”(citēju saviem vārdiem).

    Tas viss, ģenerāl, nozīmē vienu – Jūsu, Lemberga un Sistēmas vienīgā “sāpe” bija tajā apstāklī, ka valdība ar SC tika veidota bez Jūsu saimnieka, smagos noziegumos apsūdzētā Lemberga.

    Tagad viss ir štokos un var turpināt to, ko pirms Rīkojuma Nr2 bija Sistēma nolēmusi – ņemt SC valdībā. Ērikam tā lieta patīk arī, viņš nesen atzina – “izlīguma valdīva” – labs plāns.

    Diemžēl jāsaka – Jums, Jūsu saimniekam Aivaram, Sistēmai un tās sabiedrotajiem SC IR SANĀCIS!!!!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu