VID ģenerāldirektora amata konkursā paliek trīs kandidāti • IR.lv

VID ģenerāldirektora amata konkursā paliek trīs kandidāti

9
NULL

Savu kandidatūru atsaucis kokrūpnieks Klauss

Konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu savu kandidatūru atsaucis Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss. Līdz ar to konkursa trešajā kārtā paliek trīs pretendenti, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Klauss Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka ir atsaucis savu kandidatūru. Viņš šādu lēmumu pieņēmis, jo grib savu nākotni saistīt ar kokrūpniecības nozari. Par savu lēmumu viņš jau informējis konkursa komisiju. Pretenziju pret komisiju Klausam nav. Viņš joprojām esot savas valsts patriots un pārliecināts, ka konkursa komisija spēs atrast labāko VID ģenerāldirektora amata kandidātu.

Klauss atzina – viņš ir gandarīts, ka spējis iekļūt konkursa trešajā kārtā. Iepriekš, skaidrojot iemeslus vēlmei pretendēt uz VID vadītāja amatu, Klauss TV3 raidījumam “Nekā personīga” pauda, ka jūtot lepnumu par savu valsti. Viņš gan apzinoties, ka citi kandidāti būšot par viņu spēcīgāki.

Līdz ar to konkursa trešajā kārtā, kurā jāizraugās nākamais VID vadītājs, ir palikuši trīs pretendenti – Latvijas Bankas pārvaldes vadītāja vietnieks Andris Ņikitins, nodokļu plānošanas speciālists Kaspars Rumba, apdrošināšanas jomas speciāliste Ilze Cīrule.

Jau ziņots, ka iepriekšējā VID vadītāja Ināra Pētersone 30.maijā iesniedza atlūgumu. VID vadītāja amatam tika izsludināts konkurss, taču tas beidzās bez rezultāta. Finanšu ministre VID vadītāja amatam oficiāli izvirzīja Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu, taču viņa no kandidēšanas atteicās, kad tika atklātas nepilnības viņas ienākumu deklarācijās. Pēc tam politiķi nolēma paaugstināt VID ģenerāldirektora algu, un tika izsludināts atkārtots konkurss.

Komentāri (9)

klusais 20.10.2016. 09.33

Tikai ne Nikotīnu … tas manuprām čekas maisos ( pareizajos ) ir diezgan daudz sazīmējies …

Žēl ,ka Švecovu noņēma no trases , viņa tomēr zinoša un sistēmu saprotoša. Pieļauju , ka tādi nemaz nav vajadzīgi .

+5
0
Atbildēt

3

    klusais > klusais 20.10.2016. 15.51

    Nikotīna biogrāfija drīzāk liek domāt , ka viņš labi “sadzīvo” arī ar Šķēli … vienu vārdu sakot universāls kareivis… tikai interesanti ,ka Rimševics viņu pazemināja amatā :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > klusais 20.10.2016. 10.02

    tātad, minētais personāžs varētu būt tas lakmusa papīriņš, kas parādīs visas valsts sistēmas turpmāko orientāciju. ļoti vienkāršs tests.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > klusais 20.10.2016. 10.09

    Klusais, Tu gan te runā kā no civilizētas valsts iebraucis. Dabiski, ka Ņikitins ir svētajam Puzes dižmoceklim visvērtīgākais pretendents, ja jau reiz ar Koļegovu nogāja greizi. Katrā laikā varēs piedraudēt izvilkt dienasgaismā kādu rūpīgi glabātu šmucīgu noslēpumu. Nu bet ko es Tev te stāstu, Tu to zini tikpat labi kā es. Interesanti, vai Dana Reizniece-Ozola arī šoreiz skries uz VIDu piespiest vajadzīgās pogas? Un vēl – nezini, kā beidzās Koļegovas viltotās deklarācijas pārbaude? Spriežot pēc tā, ka nav dzirdēts par viņas aiziešanu no amata, Reiznieces VID šantažēšanai būs bijuši panākumi. Kolosāla mums tā valsts – nav iespējams nospļauties, lai netrāpītu kādam lielāka vai mazāka mēroga blēdim.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Mantrausis 20.10.2016. 11.29

KK atsaukums šķiet jocīgs ar vēl jocīgāku argumentāciju.

Par iespējamajiem kandidātiem zināms maz, manuprāt, svarīgi būtu, lai cilvēks nāktu ar plānu: Ir likums, ir realitāte. Ko darām? Ko vēlamies? Labam kandidātam būtu oficiāli, valsts un sabiedrības interesēs jāšantažē MK un Saeima: Sak, šis un šis ir greizs likums, šis normatīvs atceļams, šīs funkcijas nav nepieciešamas utt. Citādi – jaunai slotai NAV jēgas, ja pagalmā “likumīgi” un nepārtraukti ber mēslus.

Galvenā problēma, ka VID ir visai patruls izpildītājkantoris, kura galvenais uzdevums ir “palikt”.

+4
0
Atbildēt

0

LoveLove 20.10.2016. 11.24

Mani arī pārsteidz, kāpēc Ļubova Švecova netiek virzīta nākamajai kārtai. Publiski zināmā informācija liecina, viņa ir profesionāle, kura pārzin VID struktūru un spēj strādāt efektīvi. No otras puses, ņemot vērā iepriekšējās kandidātes Koļegovas entuziastisko virzīšanu, Švecovas nenokļūšana nākamajā kārtā nepārsteidz. Un rosina domāt, ka diskvalificējošais faktors varētu būt viņas neatkarība lēmumu pieņemšanā.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu