Uz Lietuvas un Latvijas robežas konfiscē hašišu 2 miljonu eiro vērtībā • IR.lv

Uz Lietuvas un Latvijas robežas konfiscē hašišu 2 miljonu eiro vērtībā

34
Ilustratīvs foto: Ivars Svilāns, LETA

Pārkāpums konstatēts abu valstu muitas ekspertu sadarbības rezultātā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija oktobrī uz Lietuvas un Latvijas robežas konfiscēja vairāk nekā 200 kilogramu hašiša 2 miljonu eiro vērtībā, šodien žurnālistus informēja VID Muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš. Kā vēsta aģentūra LETA, pārkāpums konstatēts, sadarbojoties Latvijas un Lietuvas muitas ekspertiem.

Abu valstu ierēdņi uz Lietuvas un Latvijas robežas pievērsa uzmanību kravas automašīnai “Nissan” ar Igaunijas valsts numura zīmi un automašīnai “Ford” ar Vācijas valsts numura zīmi. Sākot muitas kontroli, par automašīnām interesi izrādīja Muitas pārvaldes narkotiku meklēšanai apmācītie dienesta suņi.

“Nissan” kravas kastes grīdā speciāli izveidotā slēpnī tika atrasts un atsavināts vairāk nekā 200 kilogramu hašiša. “Ford” salonā un dzinēja nodalījumā atrasti un atsavināti 564,3 grami hašiša. Podiņš norādīja, ka no aizturētā hašiša daudzuma var pagatavot 400 000 narkotiku devu un tā vērtība var pārsniegt divus miljonus eiro.

Abi automašīnu vadītāji, Igaunijas valstspiederīgie, aizturēti un atrodas apcietinājumā. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Komentāri (34)

jurisml_inbox_lv 20.10.2016. 16.10

Igaunijas krievi , gan jau ka tranziits uz parašu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu