Galerijā "Alma" skatāma mākslinieces Ievas Jurjānes izstāde "Daba klusē" • IR.lv

Galerijā “Alma” skatāma mākslinieces Ievas Jurjānes izstāde “Daba klusē”

35
Viens no Ievas Jurjānes izstādes darbiem. Foto no galerijas feisbuka lapas

Izdevniecībā “Neputns” iznākusi arī grāmata

Galerijā “Alma” Rūpniecības ielā 1, Rīgā skatāma pazīstamās mākslinieces, scenogrāfes un filmu mākslinieces Ievas Jurjānes izstāde “Daba klusē”. Iznākusi arī izdevniecībā “Neputns” izdotā grāmata ar tādu pašu nosaukumu.

Galerijas feisbuka lapā mākslas zinātniece Elīna Sproģe sniedz ieskatu par izstādes ideju: “Ieva  Jurjāne caur nelielām epifānijām norāda uz šo dzīvas būtnes attiecību pret pasaules mērogu, ieliekot jaundzimušiem bērniem līdzīgās bezdzimuma figūras reālas vides izgriezumā vai līdzstādot augu pasaules tēlam, kas attālināts no burtiskas tā uztveres. Šeit māksliniece savā veidā piesauc dabas mitoloģiju un dzīvības pamatelementus, kuri mums atklājas caur sasniegto materialitātes augstvērtību un dzidrumu. Ņemot vērā, ka Ieva vairāk vai mazāk apzināti piedāvā iziet visu dzīves ciklu, jānorāda arī uz neizbēgamo nāves klātbūtni – tārpiem sikspārņa vēderā, indīgo sēņu satrunēšanu, svaigu skuju izžūšanu. Bet tas, kam gribētos pievērst uzmanību, ir cilvēka tēla izstarotais miers, savstarpējā cieņa un pat paklanīšanās dabas priekšā. Jo pretēji cilvēkam, daba pacietīgi klusē.”

Galerija “Alma” atrodas Rīgas klusajā centrā, vienā no pilsētas jūgendstila arhitektūras ēkām – Rūpniecības ielā 1 un atvērta apmeklētājiem no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 12 līdz 18, pārējā laikā – piesakoties pa tālr. 7322311 vai 29429001.

Vairāk informācijas galerijas mājas lapā

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu