Drošības policija: latviešus mēģina demonstrēt kā ienaidniekus • IR.lv

Drošības policija: latviešus mēģina demonstrēt kā ienaidniekus

17
Foto: LETA-Sputnik

Interneta medijos apgalvo, ka Doņeckas kaujinieku nogalinājis algotnis no Latvijas

Ukrainas un Krievijas interneta plašsaziņas līdzekļos izplatīti apgalvojumi, ka Doņeckas kaujinieku Arseniju Pavlovu, dēvētu par Motorolu, nogalinājis algotnis no Latvijas vārdā Marks Ozoliņš. Latvijas Drošības policijas (DP) vērtējumā šis apgalvojums uzskatāms par kārtējo informācijas ietekmes pasākumu, kura mērķis ir demonstrēt Latviju un latviešus kā ienaidniekus, vēsta aģentūra LETA

DP norādīja, ka šāda persona Latvijas drošības dienestam nav zināma. Informācija tiek izplatīta ar atsauci uz blogu platformas “Live Journal” lietotāju “skif1959”, kurš apgalvo, ka “Doņeckas tautas republikas” interneta vietnēs parādījusies informācija, ka Motorolas slepkava, kurš sagatavojis sprāgstierīci un ar pogu iedarbinājis detonatoru, bijis Marks Ozoliņš no Latvijas, un viņam bijis līdzdalībnieks, kura identitāte nav zināma.

Pēc blogera rakstītā, Doņeckas hakeru tvitera kontā “Kiberdružina Donbassa” ievietots iespējamais Ozoliņa foto, un hakeri aicinājuši “Doņeckas tautas republikas” iedzīvotājus palīdzēt slepkavu atrast. Blogā teikts, ka Ozoliņš esot iefiltrējies Doņeckas kaujinieku vidū šī gada pirmajā pusē, bet viņu savervējis Ukrainas Drošības dienests Rīgā.

Ukrainas portāls “Strana.ua” vēstīja, ka fotogrāfijās ar Ozoliņu patiesībā esot redzams kāda Maskavas uzņēmuma vadītājs Maksims Čapiss, kurš paziņojis, ka viņa fotoattēli bez atļaujas paņemti no interneta. Pēc “Strana.ua” sniegtās informācijas, Čapiss ir 35 gadus vecs, dzīvo Maskavā un ir vairumtirdzniecības uzņēmuma “Prominfoservis” ģenerāldirektors. Pēc Krievijas fizisko un juridisko personu reģistra datiem, Čapisa vadītais uzņēmums nodarbojas ar plaša patēriņa preču vairumtirdzniecību.

Čapiss portālam “Strana.ua” sacījis, ka nekad nav piedalījies bruņotajā konfliktā Donbasā. Savukārt Krievijas laikrakstam “Izvestija” Čapiss pastāstījis, ka savas fotogrāfijas, kuras tagad izmantotas, lai ilustrētu stāstu par “algotni no Latvijas Marku Ozoliņu”, viņš bija ievietojis sociālajos tīklos, taču tās no interneta izņēmis 2013.gadā.

Komentāri (17)

tonijs 20.10.2016. 13.13

Ja šo melu ziņu izplata arī oficiālie kremļa TV kanāli un MSL, tad Vešņakovs jāizsauc uz pārrunām ĀM.

+12
-1
Atbildēt

0

traductrice 20.10.2016. 12.03

jācer, ka krievu specdienesti neuzķersies uz pašu sagatavoto pīli, un nesāks izrēķināties ar nabaga “latviešu algotni”.

+6
-1
Atbildēt

3

    Raicha > traductrice 20.10.2016. 13.01

    Šis jau ir “sabiedriskās domas” veidošanai pašā Krievijā un LDNR “republikās”.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 20.10.2016. 13.40

    Marks vispār ir ļoti tipisks latviešu vārds – tas nav pat iekļauts kalendārā :) Vienīgais pazīstamais Marks, kam kāds sakars ar Latviju, ir Inetas Radevičas un hokejista P. Sčastļivija dēls Marks… Laimīgais (laikam jau).

    Vispāŗ ir dzirdēts, ka tieši krievu kolonisti Latvijā diezgan bieži dod vārdu Mark saviem knariņiem.

    Utainajiem sanācis kārtējais failure.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    nemesis > traductrice 20.10.2016. 17.36

    Vai tas kāds jaunums? Uz austrumiem no Latvijas milzīgās pasaules daļas iedzīvotāji nemitīgi trīc bailēs no mazās valstiņas pie Baltijas jūras, kur dzīvo visu krievu bieds – latvieši :D Aš mazītiņa sjogunu impērija kaut kāda, kas vainojama visās plašās Rusijas nelaimēs. :DD

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

ierados 20.10.2016. 13.59

Prokuroru Augstrozi nošāva specvīriņš ivans ivanovs, visi noplātija rokas un klusums. Mutes griezēji Jēkobsnam ar no tās pašas ģerevņas, reakcija analoga. Bandīts “motorola” nodzīvoja bandīta cienīgu dzīvi, kas spoguļojas greizajos spoguļos. Gaidīsim masu pasākumus Rīgas ielās, parkos, kultūras šķūņos un skolās.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu