Uzsākt mediāciju vai tiesāties? • IR.lv

Uzsākt mediāciju vai tiesāties?

26
NULL

Ikvienam, kas nonācis līdz civiltiesiska strīda risināšanai tiesā, būs iespēja saņemt sertificēta mediatora stundu garu bezmaksas konsultāciju.

17. oktobrī Tieslietu ministrija sadarbībā ar Sertificētu mediatoru padomi arī Jelgavas tiesā un Valmieras rajona tiesā uzsāk pilotprojektu ar mērķi veicināt mediācijas izmantošanu tiesvedībā esošajās civillietās, kas jo īpaši lietderīgi ir ģimenes konfliktu risināšanā, ziņo Tieslietu ministrija.

“Mediācijas procesam ir liels potenciāls – tā ir jauna papildu iespēja strīdā iesaistītajām pusēm vēl pirms tiesas procesa uzsākšanas kopā ar neitrālu un augsti kvalificētu profesionāli mierpilnā atmosfērā, bez nepieciešamības kādam kaut ko pierādīt, racionāli izvērtēt konflikta situāciju un rast pusēm izdevīgu risinājumu, tādējādi ietaupot savu laiku un naudu un arī nervus,” skaidro tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.

Ikvienam, kas nonācis līdz civiltiesiska strīda risināšanai tiesā, būs iespēja saņemt sertificēta mediatora stundu garu bezmaksas konsultāciju, kuras laikā personas tiks iepazīstinātas ar mediācijas procesa būtību, norisi un noteikumiem, kā arī tiks izvērtēta iespēja konkrēto strīdu risināt mediācijas ceļā.

Tiesas ieteiktā sertificēta mediatora bezmaksas konsultācija jau ir pieejama Rīgas rajona tiesas telpās , Rīgas rajona tiesā Siguldā un Rīgas rajona tiesas tiesu namā Jūrmalā.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu