Rīgā sākas Latvijas modes nedēļa "Modes manifestācija" • IR.lv

Rīgā sākas Latvijas modes nedēļa “Modes manifestācija”

22
NULL

Pašmāju modes dizaineru, zīmolu un jauno talantu radīto tērpu skates 

No trešdienas, 19. oktobra līdz 22.oktobrim VEF Radošā kvartāla 7.korpusā norisināsies Latvijas modes nedēļa “Modes manifestācija”, raksta aģentūra LETA.

Trešdien notiks diskusija “Latvijas modes zīmolu eksporta tirgu virzieni”, kurā modes dizaineri kopā ar modes industrijas attīstībā ieinteresētajām pusēm dalīsies pieredzē un diskutēs par nepieciešamajiem priekšnosacījumiem Latvijas modes preces iepirkšanai un pievilcīgākajiem Latvijas modes eksporta tirgiem. Modes nedēļā ikviens varēs pārliecināties par Latvijas modes zīmolu daudzveidību, vērojot vairāk nekā 20 dažādu zīmolu kolekcijas un pieteikumus. 

Ceturtdien, 20. oktobrī, notiks Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Rīgas Tehniskās universitātes jauno talantu kolekciju skates, kuras vērtēs starptautiska žūrija. 20. un 21. oktobrī skatītāji arī varēs novērtēt Latvijas modes daudzveidību. Tostarp, publika varēs novērtēt pēdējā laikā strauju attīstību piedzīvojošo modes zīmolu skates – IN by Inga Nipāne, CECINANINA, Vita Radziņa, Baiba Ladiga, Status by Shtamguts, Helen Chaude. Jaunāko veikumu demonstrēs arī labi pazīstami modes zīmoli – Žanete Auziņa, Alexander Pavlov un Cinnamon Concept. Ir arī divu jaunu zīmolu pieteikumi – M50 un Elīnas Štobes radītais zīmols SLOW. 

 Sestdien, 22. oktobrī, modes mēle tiks atvēlēta bērnu zīmoliem Petra.lv, Leny Tomy Factory un Hebe.

Modes nedēļas norises vieta ir VEF Radošā kvartāla 7. korpuss, Ūnijas ielā 4. Modes skates tiks straumētas viedtālruņos un translētas nacionālās apraides televīzijā Riga TV24.

Biļetes uz modes nedēļas pasākumiem var iegādāties www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu