Kučinskis: Jūrmalas skandālā nav iesaistīti lielajā politiskajā līmenī esoši cilvēki • IR.lv

Kučinskis: Jūrmalas skandālā nav iesaistīti lielajā politiskajā līmenī esoši cilvēki

18
Māris Kučinskis. Foto: Ieva Makare, LETA

Valdības vadītājs notiekošo skaidro ar priekšvēlēšanu kampaņu

Nesenajā Jūrmalas skandālā nav iesaistīti lielajā politiskajā līmenī esoši cilvēki, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” apgalvoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). “Pilnīgi varu apliecināt, ka tur nav iesaistīti lielajā politiskajā līmenī esoši cilvēki,” Kučinska teikto citē aģentūra LETA, piebilstot, ka šādu informāciju viņš esot saņēmis.

Premjerministrs neizslēdz, ka notiekošais ir kaut kādā mērā saistīts ar priekšvēlēšanu kampaņu. Viņš minēja – redzot “kaimiņa klupienu”, opozīcijā esošie spēki to mēģinās pastiprināt un pateikt, ka ir daudz sliktāk. “Tāda ir politika – ja ir koalīcija un opozīcija, vienmēr notiek kaut kādas spēles. Jautājums – ar cik godīgiem paņēmieniem tas notiek,” teica valdības vadītājs.

Kā vēstīts, publiski zināms, ka nu jau bijušajam Jūrmalas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS), savulaik ar partiju “No sirds Latvijai” (NSL) saistītajam Jorenam Raitumam un uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam ir aizdomās turētā statuss Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Saistībā ar šo lietu KNAB iepriekš rīkoja kratīšanu Trukšņa un NSL birojā.

Krūmiņš iepriekš aizturēts, jo caur trešajām personām finansējis divas partijas – NSL un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), tām abām pārskaitot 135 000 eiro. Savukārt Truksnis un Raitums un tiek vainoti kā līdzdalībnieki šīs naudas plūsmas nodrošināšanā.

LETA informē, ka KNAB Truksnim aizliedzis tikties ar Saeimas ZZS frakcijas vadītāju Augustu Brigmani un vairākiem citiem cilvēkiem, kā arī apmeklēt ZZS biroju. 13.oktobrī Jūrmalas domes ārkārtas sēdē vairākums deputātu atbalstīja Trukšņa atbrīvošanu no priekšsēdētāja amata.

Komentāri (18)

kimsk 18.10.2016. 10.31

Jā, deputāta imunitāte ir varena lieta: neviens neuzdrošinās izmeklēt Augusta Brigmaņa saistību ar nelegāli ieskaitītās naudas plūsmas kontroli, kaut arī jaundzimušam ezītim skaidrs, ka bez viņa ziņas tas nevarēja notikt, un svētā Puzes dižmocekļa pilnvarotais pārstāvis var apgalvot, ka neviens augsta līmeņa politķis nav iesaistīs:) Prieks noskatīties, kā Augusts mēģina nokratīt Jūli gluži kā pie pazoles pielipušu ekskrementu, apgalvodams, ka neko par Jūli nezinot, kaut gan vēl 31. augustā kopā ar Jūli un Jurkānu spēlējis zoli. Protams, vecuma demence dara savu un šīs slimības gadījumā pirmām kārtām pazūd īslaicīgā atmiņa, bet šāds slimnieks tak nevar pildīt parlamenta deputāta pienākumus.

+19
0
Atbildēt

0

dzeris49 18.10.2016. 10.23

Un ko tad bijušajai Šķēles, tagadējai Lemberga marionetei Kučinskim darīt, protams, attaisnot patreizējos saimniekus – Lembergu, Brigmani, utt., tie taču īsti godavīri.

+16
-1
Atbildēt

0

traductrice 18.10.2016. 10.59

nav iesaistīti lielajā politiskajā līmenī esoši cilvēki

Te gan gribētos precizēt – kura ir tā līnija, no kuras sākas “lielais politiskais līmenis”. Ja Kučinskaprāt, “lielais politiskais līmenis” koncentrējas vien ap dažu Krūmiņa memuāros uzskaitītu personu loku, tad droši vien publiski var arī teikt, ka “nav iesaistīti” (kamēr vien nav pierādīts pretējais). Bet kurš gan ies ko pierādīt?

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu