Krievija un Sīrija aptur uzlidojumus Alepo • IR.lv

Krievija un Sīrija aptur uzlidojumus Alepo

6
Foto: AFP-LETA

Puses gatavojas 20.oktobrī paredzētajam astoņu stundu pamieram

Krievijas un Sīrijas gaisa spēki otrdien pulksten 10 apturējuši uzlidojumus Alepo, pavēstīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Šim solim vajadzētu sagatavot ceļu 20.oktobrī plānotajam astoņu stundu pamieram, vēsta aģentūras LETA-AFP.

“Krievijas un Sīrijas gaisa spēki šodien, sākot ar pulksten 10, pārtrauc uzlidojumus Alepo,” televīzijā pārraidītajā brīfingā sacīja ministrs. Valstīm, kurām “ir ietekme uz Alepo austrumu rajonu bruņotajiem grupējumiem”, būtu jāpārliecina to līderi, lai viņi izbeidz karot un pamet pilsētu, sacīja Šoigu.

“Priekšlaicīga uzlidojumu pārtraukšana ir nepieciešama, lai 20.oktobrī īstenotu “humāno pauzi”. Tas garantēs drošību, lai mierīgie iedzīvotāji pa sešiem tuneļiem varētu pamest Alepo austrumus, kā arī evakuēt slimos un ievainotos,” skaidroja Šoigu.

Trešdien Ženēvā gaidāmas starptautiskās militārās sarunas par to, lai pārliecinātu Sīrijas nemierniekus norobežoties no ANO par teroristu organizāciju atzītā grupējuma “Al Nusra”, kas vēl nesen sevi pozicionēja kā “Al Qaeda” Sīrijas atzaru. Šoigu sacīja, ka viņa minētā iniciatīva varētu sekmēt trešdienas sarunu panākumus.

Turcija, Katara un Saūda Arābija piekritušas piedalīties sarunās par nemiernieku norobežošanos no grupējuma “Al Nusra”, pirmdien sacīja Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins. Krievija vairākkārt norādījusi, ka nemiernieku norobežošanās no šī grupējuma ir galvenais priekšnoteikums, lai Alepo tiktu ievērots pamiers.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Komentāri (6)

andrejs_gr 18.10.2016. 16.35

Tas jau tikai tāpēc, ka kara noziedznieks Putins kaut kad šajās dienās Berlīnē tiekas ar Merkeli un Hollande. Putins varēs uzklausīt sirdi plosošus pateicības vārdus par šo humāno soli.

+4
0
Atbildēt

0

west 18.10.2016. 19.38

Protams. Līdz nāvei nobiedētie muks uz Turciju. Minam trīs reizes – kur viņi muks pēc tam un kam tas ir izdevīgi ?

+2
0
Atbildēt

0

kimsk 19.10.2016. 06.45

Es gan sapratu, ka krievi pārtrauks slepkavot Alepo mierīgos iedzīvotājus tikai uz 8 stundām, diez vai dižu pateicību kara noziedznieks Putins kaut kur izpelnīsies.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu