Latvijas Nacionālā opera un balets jauno sezonu sāks ar galā koncertu • IR.lv

Latvijas Nacionālā opera un balets jauno sezonu sāks ar galā koncertu

22
LNOB publicitātes attēls

Koncerta programma veidota divās daļās, pirmā veltīta baletam, bet otrā – operai.

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) jauno sezonu 4.septembrī plkst.19 sāks ar galā koncertu, svinot nosaukuma maiņu, raksta aģentūra LETA. Koncerta programma veidota divās daļās, no kurām pirmā veltīta baletam, bet otrā – operai. 

“Sezonas atklāšanas galā koncerts ir unikāla iespēja tikties ar visu Latvijas Nacionālās operas un baleta ansambli – solistiem, diriģentiem, orķestra un kora māksliniekiem. Vakara gaitā ieskicēsim šīs sezonas jauniestudējumus un spožākos fragmentus no repertuāra izrādēm. Būs gan iemīļoti mākslinieki, gan spilgtas debijas,” koncertu raksturoja LNOB galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. “Koncertā ceram parādīt Latvijas Nacionālo baletu visā krāšņumā, demonstrējot solistu meistarību un repertuāra amplitūdu no klasikas un raksturdejām līdz laikmetīgajai horeogrāfijai,” stāstīja Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Koncertā Latvijas Nacionālais balets dejos skaistākos fragmentus no iepriekšējās sezonas jauniestudējumiem – Aleksandra Glazunova baleta “Raimonda”, Sergeja Prokofjeva baleta “Romeo un Džuljeta” un jauno horeogrāfu iestudējuma “Neiepazītās teritorijas”, gan ļaus ieskatīties šīs sezonas pirmajā jauniestudējumā “Bolero…”. 

Koncerta otrajā daļā īpaša vieta būs atvēlēta latviešu opermūzikas pērlēm – Jāņa Mediņa, Alfrēda Kalniņa, Arvīda Žilinska un Jāzepa Mediņa operu ārijām un duetiem. Turpinājumā skanēs itāļu opermūzikas komponistu skaņdarbi, kā arī fragmenti no diviem jauniestudējumiem – Džuzepes Verdi “Makbeta” un Johana Štrausa dēla operetes “Sikspārnis”. Koncertā piedalīsies baritons Valdis Jansons, kurš dzied vadošās lomas daudzos Eiropas opernamos, kā arī jaunais soprāns Margarita Vilsone, kas absolvējusi Brēmenes un Nirnbergas mūzikas augstskolas un šobrīd ir Nirnbergas operas studijas soliste. Abi dziedātāji šosezon piedalīsies LNOB izrādēs. 

Līdzās viesiem skatītājus priecēs arī Inga Šļubovska, Evija Martinsone, Kristīne Zadovska, Sonora Vaice, Raimonds Bramanis, Andris Ludvigs, Armands Siliņš, Rihards Mačanovskis, Jānis Apeinis un Krišjānis Norvelis. Koncertu veidos režisore Margo Zālīte un scenogrāfs Andris Freibergs, pie diriģenta pults stāsies visi LNOB diriģenti – Mārtiņš Ozoliņš, Andris Veismanis, Aleksandrs Viļumanis, Jānis Liepiņš, Normunds Vaicis un Farhads Stade. 

Svētdien, 13.septembrī, LNOB sezonas atklāšanas galā koncertu varēs noskatīties “Lattlelecom” kanālā “360 TV”. 

Biļetes uz LNOB izrādēm var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu