Ungārijas parlaments apstiprina nelegālās imigrācijas ierobežošanas paketi (papild.) • IR.lv

Ungārijas parlaments apstiprina nelegālās imigrācijas ierobežošanas paketi (papild.)

26
Migranti Budapeštā pāri Donavas tiltam dodas Austrijas virzienā. Foto: AFP/LETA

Ungārijā no bēgļu centra aizbēguši 300 nelegālie imigranti; Budapešta bēgļu dēļ slēdz robežu

Ungārijas parlaments piektdien apstiprinājis likumprojektu paketi, kuras mērķis ir ierobežot nelegālās imigrācijas vilni, kas pārņēmis Eiropu, ziņo LETA/DPA.

Normas, kas tika pieņemtas steidzamības kārtā un stāsies spēkā 15.septembrī, kriminalizē nelikumīgu robežas šķērsošanu, bet cilvēku kontrabandistiem turpmāk draudēs pat 20 gadus ilgs cietumsods.

Turpmāk imigrantiem, kuri pārrāpsies pāri dzeloņstiepļu barjerai uz robežas ar Serbiju, varēs tikt piespriests trīs gadu cietumsods.

Pierobežā arī plānots izveidot “tranzīta zonas” imigrantu izmitināšanai, kamēr tiek apstrādāti viņu pieprasījumi pēc patvēruma.

Likumdevēji arī izsludināja valstī “masu imigrācijas izraisītu krīzes stāvokli”, kas ļauj policijai un armijai palīdzēt patvēruma meklētāju reģistrācijā un uzraudzīt aizturēšanas vietas imigrantu reģistrācijas nometnēs.

“Ja mēs neaizsargāsim mūsu robežas, desmitiem miljonu imigrantu turpinās ierasties Eiropā,” norādīja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

“Ja mēs visus ielaidīsim, tās būs Eiropas beigas. Mēs varam vienu rītu pamosties un saprast, ka esam minoritāte paši savā valstī,” viņš piebilda.

Jau ziņots, ka pēc aptuveni 300 nelegālo imigrantu izbēgšanas no Reskes patvēruma meklētāju nometnes Ungārija piektdien slēgusi galveno robežšķērsošanas punktu uz robežas ar Serbiju, ziņo policija.

“Atbilstoši policijas aprēķiniem aptuveni 300 nelegālie imigranti ap plkst.11.30 divās grupās izlauzušies cauri Reskes imigrantu izmitināšanas centra žogam un aizskrējuši šosejas M5 virzienā. Policija sper nepieciešamos soļus, lai viņus aizturētu,” teikts likumsargu paziņojumā.

“Lai novērstu negadījumus, policija uz laiku slēgusi Reskes automaģistrāles robežšķērsošanas punktu iebraucošajai satiksmei un novirza transportu uz vietējās nozīmes ceļu,” pavēstīja policija.

Tikmēr Bičkē jau otro dienu nelegālie imigranti atsakās kāpt ārā no vilciena un doties uz bēgļu centru, pieprasot, lai viņi tiktu vesti uz Austrijas robežu un varētu doties tālāk uz Vāciju, ziņo LETA/AFP.

Savukārt aptuveni pustūkstotis no tiem imigrantiem, kas drūzmējas pie Budapeštas Keleti stacijas, piektdien devies Austrijas virzienā kājām, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP žurnālists.

Atbilstoši ANO datiem, šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 300 000 nelegālo imigrantu, un liela daļa no viņiem cenšas caur Balkāniem un Ungāriju nokļūt Rietumeiropā.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā – pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz, – bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (26)

west 04.09.2015. 19.44

Latvieši ir nikni. Ļoti nikni. Ne jau tāpēc, ka ir dzimuši fašisti, vai rasisti, bet tāpēc ka vēl joprojam uz kakla sēž ieprieksējie nelegālie, nesauktie imigranti un okupantu pēcteči.

Tagad mums ar varu mēģina iesmērēt jaunu, vēl svešāku un daudz toksiskāku “dāvanu”. “Politiķiem ” būtu pēdējais laiks sākt baidīties par savu ādu.

+17
0
Atbildēt

0

fretka 04.09.2015. 17.03

Šorīt ungāru policija Budapeštā aizturējusi četrus austriešu curikus, kuri tur ieradušies ar automašīnām, lai uz savu roku vestu imigrantus pāri robežai uz Austriju un Vāciju. Par to šiem draud 5 gadi cietumā.

http://www.heute.at/news/welt/art23661,1207290

+10
-1
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > fretka 04.09.2015. 21.35

    fretka

    Varbūt uz pārstrādi gribēja vest?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Bet 04.09.2015. 17.51

“Tikmēr Bičkē jau otro dienu nelegālie imigranti atsakās kāpt ārā no vilciena un doties uz bēgļu centru, pieprasot, lai viņi tiktu vesti uz Austrijas robežu un varētu doties tālāk uz Vāciju, ziņo LETA/AFP”

Nu lūk, vai cilvēki, kuri bēg no kara šausmām tā reķina uz kuru valsti labāk bēgt un prasit bēgļa statusu! informācija šiem traki laba, gan jau zina uz cik lieliem pabalstiem var cerēt!Mums stāsta tikai par bēgļiem no Sīrijas, bet tur taču arī no Etiopijas un citām Āfrikas valstīm!

Sīrieši diezin vai gribēs palikt Latvijā uz tik maziem pabalstiem, bet etiopieši gan iespējams to gribēs! Tā kā prieka maz, ka kolonnas doda spagaidām tikai uz Vāciju un Austriju!

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu