Tas nav mans karš • IR.lv

Tas nav mans karš

5
Olga Proskurova.
Aivars Ozoliņš

LTV krievu redakcijas galvenā redaktore Olga Proskurova uzskata – bēgļu krīze var palīdzēt labāk saprasties Latvijas krieviem un latviešiem

Krievijas iebrukums Ukrainā un Kremļa informatīvais karš pret Rietumiem pērn mudināja Latvijas sabiedrisko televīziju būtiski paplašināt ziņu un analītisko raidījumu klāstu krievu valodā. Pirms gada par LTV krievu redakcijas vadītāju kļuva pieredzējusī žurnāliste Olga Proskurova. Tagad viņa uzņēmusies vadīt arī diskusiju raidījumu Točki nad i (Punkti uz i), kamēr raidījuma vadītājs Oļegs Ignatjevs ir pagaidu prombūtnē. 

Viņa kategoriski nepiekrīt uzskatīt sevi par «zaldātu karā» un uzsver, ka darbā ievēro tikai augstus profesionālos standartus. Taču Latvijas krievu identitāte un attiecības ar latviešiem ir jautājumi, kas viņu pastāvīgi nodarbinot un bija arī mūsu sarunas temats.

Pirmais jūsu vadītais raidījums bija par Latvijas krievu identitāti, otrais – par bēgļiem. Kā pašreizējā bēgļu krīze ietekmēs krievu identitāti?
To es arī gribēju saprast. Tāpēc aicināju pie galda cilvēkus, kuri, manuprāt, nevis ikdienā, bet principā domā par identitātes jautājumiem – kas viņi ir. Gan Vjačeslavs Kaščejevs, gan Deniss Hanovs, gan Dmitrijs Petrenko domā par tādām lietām. Mēs arī pie kafijas sarunājamies par šīm lietām – kā dzīvojam un kā veidojam sevi. Un it īpaši bēgļu kontekstā tas kļūst arvien svarīgāk. Vai mēs tā kā pa vidu esam vai kur?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu