Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Zinātnieki no ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) uz Marsa atklājuši ūdeni šķidrā agregātstāvoklī. Jau ir pierādīts, ka uz Marsa ir pietiekami daudz ūdens krājumu planētas polos, kur tie veido ledu. Savukārt ūdeni šķidrā veidā zinātnieki uzskata par vienu no pamata noteikumiem, lai uz planētas rastos dzīvība. Attēlā: par ūdens plūsmu liecina arī šajā attēlā redzamās melnās svītras nogāzē.

Nedēļas notikumi pasaulē

Obamas un Putina uzstāšanās ANO Ģenerālajā asamblejā iezīmēja pretējus uzskatus Sīrijas, Ukrainas un pasaules politikas jautājumos. ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka Krimas aneksija nevar palikt bez sekām Krievijai, citādi tā var notikt arī ar jebkuru citu valsti. Lai izvairītos no iespējamām sadursmēm militāro operāciju laikā Sīrijā, abu valstu vadītāji vienojušies par tiešām sarunām Sīrijas konflikta regulācijas jautājumā.

Krievijas specdienestu Igaunijā nolaupītais Igaunijas Drošības policijas līdzstrādnieks Estons Kohvers apmainīts pret bijušo virsnieku Alekseju Dresenu, kurš Igaunijā izcieta sodu par slepenu datu nodošanu Krievijas specdienestam. Apmaiņa notika 26.septembrī uz tilta pār Piuzas upi.

No pirmdienas Igaunijā sācis raidīt jaunais televīzijas kanāls krievu valodā ETV+. Tas raida vairāk nekā 20 stundu oriģinālraidījumu nedēļā, tajā skaitā rīta un vakara informatīvos un izklaidējošos šovus, arī seriālus un filmas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu