Jaroslava brīvstundas • IR.lv

Jaroslava brīvstundas

5
Jānis Skutelis, komiķis

Kā šaurībā tikt pie pilnības?

Kad lietus līst un lāses logā metas, kad visi ceļi ved uz Siguldu, kur koku lapas ar varavīksni koķetē, tad zini – rudens klāt. Dienas kļūst īsākas, naktis garākas. Un šajā tumšajā laikā cilvēki gaismas alkst. Gaismu sauca, gaisma nāca.

Pateicoties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNUAB) šefa Jaroslava Streļčenoka (JS) 18.septembrī izdotajam rīkojumam, no 21.septembra viņa ceha darbiniekiem tiek pārtraukts apmaksāt virsstundas. Vai ceha darbinieki taisās vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieku arodbiedrībā (KNUABDA)? Nav dzirdēts.

Kas mainīsies pēc šī JS rīkojuma? Vai noziedzīgie elementi būs jāizķer tikai darba laikā? Tikai mieru! Tas, protams, būtu ideāli. Bet nav jau tā, ka kāds izdomās darīt ko nelegālu ārpus darba laika un paliks nepieķerts. Izmeklētāji varēs strādāt arī pēc darba laika, tikai par to nesaņems samaksu naudā, bet gan brīvstundās no kādas citas darba dienas. Izklausās pēc kādas Holivudas filmas scenārija, kurā par darbu norēķinās nevis naudā un pat ne graudā vai baudā, bet brīvajās stundās. Zinātniskā fantastika? Nē tak. Zinot, ka Latvijas Republikas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (LRMPLS) šo rīkojumu ir izvērtējusi un parakstījusi, visam vajadzētu būt korekti. Pat ja LRMPLS ir ko palaidusi garām, pārmest būtu neglīti, jo valdības vadītāja pašlaik ir aizņemta ar valodas mācību programmas izstrādi izglītību alkstošajiem bēgļiem jeb VMPIIAB.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu