Nelegālo imigrantu dēļ slēgta Budapeštas centrālā stacija • IR.lv

Nelegālo imigrantu dēļ slēgta Budapeštas centrālā stacija

9
Ungārijas policisti slēguši Budapeštas centrālo staciju migrantu lielā pieplūduma dēļ. Foto: AFP/LETA

Vīnē pirmdien ieradies rekordliels imigrantu skaits – vairāk nekā 3 tūkstoši

Simtiem nelegālo imigrantu mēģinot iekļūt vilcienos uz Austriju un Vāciju, otrdien evakuēta Budapeštas centrālā stacija, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP žurnālists.

Skaļruņi stacijā vēsta, ka līdz turpmākajam rīkojumam Keleti stacijā nepienāks un neaties neviens vilciens.

Stacija evakuēta pēc tam, kad aptuveni 500 nelegālie imigranti mēģināja ielauzties kārtējā vilcienā uz Vīni, vēsta LETA/AFP/Reuters. Vairāki simti policistu izspieda ļaudis no stacijas, bet pēc tam kārtības sargi slēdza visas ieejas.

Vairāki simti nelegālo imigrantu, kas tika padzīti no stacijas, sarīkojuši agresīvu protesta demonstrāciju. “Vācija! Vācija!” un “Merkele! Merkele!” skandē demonstrantu pūlis, kuru vidū pamatā ir gados jauni vīrieši. Sadursmes pagaidām nav izcēlušās.

Augustā Ungārijā ieradušies vismaz 50 000 nelegālo imigrantu, no kuriem vairums cenšas doties tālāk, lai nokļūtu Eiropas Savienības (ES) rietumvalstīs, īpaši Vācijā.

Vīnē pirmdien ar vilcieniem ieradušies 3650 nelegālie imigranti, kas ir šogad vienas dienas laikā Austrijas galvaspilsētu sasniegušo nelegālo iebraucēju rekordskaits, pavēstīja Vīnes policija. “Mēs joprojām esam procesa vidū, cenšoties noskaidrot, cik no viņiem patiesībā ir patvēruma meklētāji,” atzina policijas pārstāvis sakariem ar presi Patriks Maierhofers.

Reaģējot uz kārtējo imigrantu pieplūduma pastiprināšanos, Austrijas iekšlietu ministre pieprasījusi Berlīnei paskaidrot savu nostāju Eiropas Savienības (ES) patvēruma piešķiršanas normu piemērošanā.

Pagājušajā nedēļā Vācija paziņoja, ka izrāda īpašu attieksmi pret Sīrijas pilsoņiem un vairs nesūta tos atpakaļ uz valsti, kurā tie pirmo reizi šķērsojuši ES ārējo robežu.

Johanna Mikla-Leitnere norādīja, ka paskaidrojumi nepieciešami, lai nelegālajiem imigrantiem Ungārijā nedotu nepamatotas cerības. “Izskan baumas, ka Vācija pat sūtot vilcienus uz Budapeštu, lai savāktu bēgļus. Ir ārkārtīgi svarīgi, lai Vācija informētu bēgļus Ungārijā, ka Dublinas [noteikumi] nav atcelti,” uzsvēra Mikla-Leitnere.

Viņa piebilda, ka Austrija turpinās izlases pārbaudes uz robežas, taču norādīja, ka robežkontrole netikšot atjaunota.

Tikmēr par nelikumīgu bēgļu pārvadāšanu Ungārijā aizturēts Latvijas nepilsonis, aģentūrai LETA apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Komentāri (9)

west 01.09.2015. 14.00

Ungāru fašisti atkal neievēro “europejiskās vērtības” un bremzē nelegālo imigrantu biznesa plūsmu. Junkeronkuļiem tas notieikti nepatiks.

+4
0
Atbildēt

0

fretka 01.09.2015. 16.39

+3
0
Atbildēt

0

Bet 01.09.2015. 16.05

“Tikmēr par nelikumīgu bēgļu pārvadāšanu Ungārijā aizturēts Latvijas nepilsonis,”

Kā nepatiks rašistiem bēgļi no Āfrikas un Sīrijas, ja paši tos transportē

uz ES.

Mēs te mājās jau sen nospriedām, ka vai tik ne rašisti organizē šo bēgļu plūsmu radot Eiropā jukas! Sak, mēs jums parādīsim sankcijas!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu