Laiks patriotismam darbos, nevis tukšos vārdos! • IR.lv

Laiks patriotismam darbos, nevis tukšos vārdos!

65
Jauns zemessargs šopavasar mācībās Jēkabpilī. Foto: Valda Kalniņa, LETA

Atklāta vēstule īstenajiem Latvijas patriotiem

Mēs visi esam atbildīgi par savas valsts drošību! Mēs visi esam atbildīgi par mūsu Latviju! Daudzi piesprauž pie atloka sarkanbaltsarkanu lentīti, noliek svecīti Daugavas krastmalā 18. novembrī, dzied himnu un ar lepnumu dēvē sevi par Latvijas patriotu. Tas, nenoliedzami, ir skaisti un emocionāli, bet aizdomāsimies, vai ar aizdegtu svecīti pietiks, lai nosargātu mūsu valsti?

Situācija kaimiņvalstīs liecina, ka patlaban Latvijai drošība un stabilitāte ir īpaši svarīga un vajadzīga. Mēs esam NATO dalībvalsts, bet tas nenozīmē, ka visu atbildību varam atstāt uz sabiedroto valstu pleciem, arī pašiem ir jādomā, ko varam darīt savas valsts drošības labā. Ir jāuzņemas reāla atbildība, jo valsts esam mēs paši!

Šobrīd Nacionālajos Bruņotajos spēkos dien aptuveni 5000 profesionālā militārā dienesta karavīri, savukārt brīvprātīgi militarizētajā sabiedrības pašaizsardzības formējumā jeb Zemessardzē ir vairāk nekā 8000 zemessargi. Un ir liels prieks, ka pēdējā gada laikā aizvien vairāk jauniešu izvēlas pievienoties Zemessardzei. Tie ir cilvēki, kuri ir izlēmuši sniegt reālu pienesumu valsts drošībai un stabilitātei.

Diemžēl valstī nav pietiekami līdzekļu, lai visiem zemessargiem nodrošinātu atbilstošu un pienācīgu ekipējumu, bet tas ir nepieciešams, turklāt nekavējoties! Ar ekipējumu netiek domāti ieroči – tās ir lietas, kas vajadzīgas apmācībām, piemēram, kompasi, novērošanas ierīces, lauka ķirurģiskie komplekti, nakts redzamības brilles u.tml. Kā uzsver Zemessardzes vadība, šīs lietas ir neaizstājamas mācībās, tās būtiski palielina kaujas spējas un katram zemessargam jāapgūst, kā tās lietojamas.

Jaunieši, kuri ir pievienojušies Zemessardzei, ir ziedojuši mums savu brīvo laiku. Laiku, ko viņi varētu pavadīt ar savām ģimenēm, mācībās vai darbā, pelnot naudu. Viņi ir brīvprātīgi atteikušies no tā, lai kalpotu Latvijai. Palīdzēt viņiem mācībās – tas ir mazākais, ko var darīt ikviens īstens Latvijas patriots. Ne katrs var iestāties Zemessardzē – ir vecuma ierobežojums, tiek ņemts vērā fiziskais stāvoklis, veselība u.tml., bet katrs var palīdzēt Zemessardzei.

Man ir kauns, ka mana valsts, kas ir NATO sastāvā, nevar pildīt savus pienākumus – virzīt aizsardzībai 2% no IKP! Mēs gaidām, ka mums palīdzēs, bet paši sēžam un neko nedarām! Tā nevar turpināt! Vai tiešām esam aizmirsuši, kāda dāvana mums ir dota – pašiem sava, neatkarīga un brīva valsts? Pasaulē ir neskaitāmas tautas, kurām nav savas valsts. Mūsu tēviem un vectēviem nenācās viegli izcīnīt brīvību, neskaitāmi vīri atdeva savas dzīvības par to. Būtu grēks šo dāvanu tagad izniekot vai zaudēt sava slinkuma dēļ.

Palīdzēt Zemessardzei nenozīmē palīdzēt kādai organizācijai, tas nozīmē palīdzēt savai valstij, attiecīgi – sev pašam! Lai palīdzētu Zemessardzei un sniegtu ikvienam Latvijas patriotam iespēju snieg savu artavu mūsu valsts drošības stiprināšanā, Latvijas Transatlantiskā Organizācija (LATO) ar portāla Ziedot.lv atbalstu tuvākajā laikā īstenos kampaņu, kuras ietvaros ikviens varēs palīdzēt iegādāties zemessargiem nepieciešamo ekipējumu! Atbalstu šai idejai ir pauduši dažādi Latvijas sabiedrības viedokļu līderi – uzņēmēji, garīdznieki, studenti, pensionāri, mākslinieki, sportisti, inteliģences pārstāvji – visi, kam svarīga Latvijas drošība un brīvība. Nepaliec malā un piedalies Latvijas un savas drošības stiprināšanā!

Sargāsim mūsu Latviju kopīgiem spēkiem, jo Latvija esam mēs paši!

Autors ir Dr. sc. admin., kiberaizsardzības vienības zemessargs, uzņēmējs, augstskolas pasniedzējs, LATO valdes loceklis

 

Komentāri (65)

Edgars Avotiņš 01.09.2015. 11.54

Varu pievienoties aicinājumam!

Bet aktīviem jauniešiem svarīgi arī pieteikties Zemessardzē. (vecums nav šķērslis – drīzāk vēlme trenēties un fiziskā spēja to darīt)

p.s. Iesaku paskatīties pagājušās sestdienas Panorāmu – tās mācības Alojā bija kolosālas. (tur parādīts tikai nedaudz – pāris stundas no 2 dienu mācībām)

+12
0
Atbildēt

0

Austras koks 01.09.2015. 10.51

Visam piekrītu, un kad varēs, ziedošu.

Bet ir viena piebilde – nevajag tomēr pretnostatīt lentītes nēsāšanu, svecītes dedzināšanu un himnas dziedāšanu valsts aizsardzībai un sarkastiski lietot vārdu “patriots”. Tās nav pretstatāmas rīcības, bet vienā virzienā vērstas rīcības – savas valsts atzīšana, lepošanās ar savu valsti un tās atbalsts.

+12
-1
Atbildēt

2

    latvijas_valsts > Austras koks 01.09.2015. 11.31

    krievi leposies ar šo valsti tikai tad, ja krievu valoda būs kļuvusi par otro valsts valodu. Ja tas nav iespējams, tad viņi arī turpmāk balstīs Putinu.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Austras koks 01.09.2015. 11.53

    vatei

    Ja absolūtā ļaunuma atribūtam, masona Lomonosova pirms 250 gadiem vergu lietošanai radītai feņai Latvijā piešķirs valsts valodas statusu, tā vairs nebūs Eiropas valsts, bet bidlostāna.

    Nesaprotu, kas jums tik ļoti nepatīk jau esošā bidlostānā aiz Zilupes, ka jums vēl vienu vajag? Pārāk piedirsta?

    +10
    0
    Atbildēt

    0

Fikseris 01.09.2015. 17.04

Они пришли к власти для того, чтобы взрывать и убивать. Они не могут не убивать, и не могут без войны. В этом смысл их жизни – убивать. Сначала был Красный террор, потом сталинский, потом захват Европы в 1939–1945, потом Венгрия, Чехословакия, Польша… Потом Афганистан. Затем две чеченские войны, война в Грузии, сейчас – война против Украины. По дороге – миллионы трупов. И заметьте, никаких угрызений совести или сожалений о случившемся, разве что о том, что – ах какая жалость – Советский Союз распался из-за «происков врагов». Но это, с точки зрения Путина, беда поправимая.

http://www.charter97.org/ru/news/2015/9/1/167110/

Jus gandrīz 2016 bet morālo kropļu čekistu impērija nekur nav pazudusi. Tur pat viņi joprojām ir. Tāpēc, īpaši mūsu reģionā, aizsardzībai jābūt #1 prioritātei.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu