Piektdien fonda "Mākslai vajag telpu" "Vasaras mājā" notiks somu mākslinieku performances • IR.lv

Piektdien fonda “Mākslai vajag telpu” “Vasaras mājā” notiks somu mākslinieku performances

30
Fonda "Mākslai vajag telpu" "Vasaras māja". Foto no fonda mājas lapas

Mākslinieki uzstāsies ar divām performanču porogrammām – “Kinobox Obscura” un “CW01”

Piektdien, 7.augustā, plkst.19 fonda “Mākslai vajag telpu” “Vasaras mājā”, Kalnciema ielā 36/38, ar performancēm uzstāsies mākslinieki no Somijas, raksta aģentūra LETA . Mākslinieki uzstāsies ar divām performanču porogrammām – “Kinobox Obscura” un “CW01”. 

“Kinobox Obscura” ir interaktīva mākslas performance, kas veidota pēc “camera obscura” principa. Somu mākslinieki no kinolenšu kastēm, kas vairs netiek lietotas, veido “mājiņas”, kur iebūvē lēcu. Iekšpusē valda tumsa, bet uz sienas vai ekrāna caur lēcu projicējas “ārpasaule”, tikai kājām gaisā. Attēla dziļumu vēl pastiprina 3D brilles. Rīgā mākslinieki viesosies ar īpaši radītu “sudraba kasti” uz riteņiem, kurā izvizinās ikvienu pasākuma apmeklētāju, kurš gatavs iekāpt tumsā un ieraudzīt pasauli citā rakursā. Projekts “Kinobox Obscura” pērn debitēja mākslas festivālā Meksikā. Mākslinieki ir piedalījušies “Prinmakinkg IN” festivālā Pērnavā, Igaunijā. Šogad viņi savam projektam atsaucību guvuši “Jättömaa Wasteland” festivālā Somijā un festivālā “Laba daba”, kas nupat noslēdzies Ratniekos. 

“CW01 feat. Kinobox Obscura” ir muzikāla performance ar neparastu skanējumu, ko piedāvā somu multimākslinieks Risto Purunens. Viņš ir paštaisīto instrumentu grupas “Cleaning woman” dibinātājs. Grupa 20 gadu garumā apceļojusi pasauli no Ķīnas līdz Kanādai. “Vasaras mājā” mākslinieks uzstāsies ar savu solo programmu “CW01”, piedaloties arī kolēģiem no “Kinobox Obscura”. 

Kā ziņots, ceturtdien, 6.augustā, “Vasaras mājā” tiks atklāta Raita Hroloviča izstāde ciklā “Džemma Skulme”. “Vasaras māja” ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. No konteineriem veidotā mākslas telpa ir kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla. “Vasaras mājas” izstāžu kuratore ir Elīna Sproģe, tās grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.

Vairāk informācijas fonda mājas lapā

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu