Šonedēļ Ģertrūdes ielas teātrī būs viesizrāde no Vācijas "Wearing a Bear" • IR.lv

Šonedēļ Ģertrūdes ielas teātrī būs viesizrāde no Vācijas “Wearing a Bear”

29
Attēls no izrādes. Foto no teātra mājas lapas

Izrādi veidojusi latviešu režisore Arnita Jaunsubrēna, izrādes notiks trešdien un ceturtdien

Ģertrūdes ielas teātrī 2. un 3.septembrī plkst.19 būs skatāma viesizrāde no Vācijas “Wearing a Bear”, ko veidojusi latviešu režisore Arnita Jaunsubrēna, raksta aģentūra LETA. Formas ziņā “Wearing a Bear” atrodas uz robežas starp izrādi un instalāciju. Tajā apvienoti gan ierakstā fiksēti audio stāsti un video, gan reālā laikā norises, kuras skatītāju acu priekšā veic izrādes dalībnieki. 

Skatītāji uz izrādi tiek ielaisti konkrētos sākuma laikos nelielās grupās, taču to, kādā secībā un cik ilgi skatīties, izvēlas viņi paši, brīvi pārvietojoties pa spēles laukumu. “Tu redzi vilkus un ziemas ainavu. Ir silts, tēja tūlīt būs gatava, un gaiss smaržo pēc priežu meža. Tas, ko tu redzi, skatās arī uz tevi. 

“Wearing a Bear” ir brīnumu kabinets, kurā apkopoti personīgās biogrāfijas artefakti. Izstādītie objekti un stāsti ieved skatītāju neparastā un noslēpumainā pasaulē, kur pazūd laiks, un nenozīmīgas izmaiņas lēnām, bet neatgriezeniski pārveido ciklisko un šķietami nemainīgo notikumu kārtību,” par izrādi rakstījuši Ģertrūdes ielas teātra pārstāvji. Izrādes autore ir Jaunsubrēna, kura šogad absolvēja Gīsenes Lietišķā teātra institūtu, vienu no vadošajām laikmetīgā teātra skolām Eiropā, no kuras nāk tādi mūsdienu skatuves mākslā starptautisku atzinību guvuši kolektīvi kā “Rimini Protokoll” un “Gob Squad”, kā arī individuāli mākslinieki, piemēram, ilggadējais Berlīnes “Volksbühne” dramaturgs un režisors Renē Polešs, performances mākslinieks Otmārs Vāgners, multimediālie mākslinieki Tomass Martiuss, Jirgens Frics un citi. Pirms mācībām Vācijā Jaunsubrēna bija viena no režisora Viestura Kairiša dibinātās teātra grupas “United Intimacy” līdzveidotājām, skatuves mākslā debitējot ar izrādi “Runā Rīga” 2007.gadā, kas tapa sadarbībā ar Andreju Jarovoju. Šobrīd Jaunsubrēna dzīvo un strādā Berlīnē. 

Izrādes sākums būs plkst.19. Ieeja tajā būs grupās pa sešiem cilvēkiem ik pēc 15 minūtēm.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu