Sankciju sarakstā iekļautais Kobzons dosies ārstēties uz Itāliju • IR.lv

Sankciju sarakstā iekļautais Kobzons dosies ārstēties uz Itāliju

22
Josifs Kobzons (pa labi) nule uzstājies Luhanskā ogļraču dienas koncertā. Foto: ITAR-TASS/LETA

ES noteikumi par sankcijām paredz dažus izņēmuma gadījumus

Lai arī Krievijas Valsts domes deputāts un dziedātājs Josifs Kobzons ir iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā, tai skaitā iebraukšana viņam liegta arī Latvijā, viņš 9.septembrī dosies uz Itāliju, lai ārstētos, vēsta Dw.de.

Šādu iespēju – doties ārstēties uz kādu no Eiropas valstīm – paredz ES Padomes vadlīnijas par sankciju īstenošanu, jo „juridiskie akti par finanšu, iebraukšanas un citu ierobežojumu pasākumiem paredz noteiktus izņēmumus, kas saistīti ar humāno nepieciešamību tām personām, kuras iekļautas sankciju sarakstā, un kur tas ir pielietojams, ar starptautiskajām saistībām”. Turklāt dokumentā norādīts, ka atbrīvošana no viena sankciju veida nedod tiesības būt atbrīvotam no citiem ierobežojumiem.

Šādas izņēmuma tiesības apstiprināja arī Vācijas Ārlietu ministrija, norādot, ka „ES sankciju režīms paredz iespēju, ka dalībvalstis dažos gadījumos var izdarīt izņēmumu, atceļot aizliegumu iebraukt, ja ir neatliekama humāna nepieciešamība”.

Attiecīgajai ES dalībvalstij par šādu izņēmuma gadījumu ir rakstiski jāinformē ES padomes locekļi. Ja neviens no viņiem divu dienu laikā pēc šī paziņojuma saņemšanas neiebilst, tāds izņēmuma gadījums var notikt. Ja kaut viens no ES Padomes locekļiem iebilstu, gala lēmums būtu jāpieņem balsošanā, teikts ES dokumentā.

Jau pirms dažām dienām Kobzons paziņoja, ka, pateicoties Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, viņš spēs ārstēties Eiropā. „Esmu pateicīgs Putinam. Pateicoties viņa līdzdalībai, man izsniedza medicīnisku vīzu,” teica Kobzons Krievijas medijiem.

Pēc Krievijas mediju ziņām, dziedātājs ārstēties dosies 9.septembrī. Savukārt avīzei „Komsomoļskaja pravda” viņš teicis, ka ārstēšanās notiks Itālijā.

Tikmēr mediji ziņo, ka pašpasludinātā Doņeckas tautas republika Kobzonu apbalvojusi ar Doņeckas varoņa zvaigzni, jo Kobzons ne reizi vien ir bijis Krievijas atbalstīto Austrumukrainas separātistu pilsētās un tur uzstājies. Doņeckas teroristu līderis Aleksandrs Zaharčenko, pasniedzot apbalvojumu Kobzonam, teicis: „Jūsu dziesmas arī ir ierocis, tās palīdz cilvēkiem.”

 

Komentāri (22)

traductrice 31.08.2015. 11.18

Kobzons paziņoja, ka, pateicoties Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, viņš spēs ārstēties Eiropā.

—-

Plašajā krievzemē Kobzonu atsakās ārstēt?

+15
0
Atbildēt

2

    kristaps_freimanis > traductrice 31.08.2015. 15.51

    Сияет солнце, крутятся планеты. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

    http://www.perunica.ru/svoboda/5293-spasibo-putinu-za-eto.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > traductrice 31.08.2015. 11.49

    Krievzemē nevar – sanitārais uzraugs atklājis, ka rietumnieki iesūta saindētus medikamentus, tikai nav zināms kurus. Ar tik vērtīgu radījumu riskēt nedrīkst.

    Bet štrunts par to sīklopu, interesantāk – kā tiks ievērotas sankcijas, kad kādam nebūt Šoigu vai pašam Puķinam piemetīsies sarkanguļa vai cūku mēris? Rietumu humānisms sitīs augstu vilni – slepkavas ārstēsim, upuri lai paši tiek galā, ja nejauši palikuši dzīvi.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

DD1 31.08.2015. 10.00

Josifs Kobzons,- cilvēks bez kauna un sirdsapziņas.

+12
0
Atbildēt

1

    aivarsk > DD1 31.08.2015. 10.47

    Cilvēks?

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu