ES stingrāk kontrolēs dzelzceļa pasažieru bagāžu • IR.lv

ES stingrāk kontrolēs dzelzceļa pasažieru bagāžu

25
Foto: Kaspars Krafts, F64

Šāds lēmums pieņemts pēc novērstā terorakta ātrvilcienā, kas devās no Amsterdamas uz Parīzi

Īpašā sanāksmē Parīzē Eiropas Savienības (ES) valstu ministri saskaņojuši jaunus drošības pasākumus dzelzceļa transportā Eiropā, vēsta BBC. Par to pastāstījis Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs.

Tikšanās par drošības pasākumiem uz dzelzceļa tika sasaukta pēc tam, kad ātrgaitas vilcienā, kas devās no Amsterdamas uz Parīzi, pagājušajā nedēļā kāds vīrietis uzbruka vilciena pasažieriem un šo izbrukumu izdevās novērst ar vairāku pasažieru drosmīgu rīcību.

Francijas ministrs pastāstīja par četriem jaunievedumiem – dzelzceļa stacijās notiks pastiprināta pasažieru un viņu bagāžas kontrole, notiks izmaiņas likumdošanā, kas paredzēs stingrākus noteikumus šaujamieroču nēsāšanai, daudz ciešāk sadarbosies Eiropas valstu specdienesti.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezērs paziņoja, ka, lai gan nav uzreiz iespējams pārbaudīt miljoniem cilvēku, kuri katru dienu pa dzelzceļu dodas uz visām ES valstīm, taču uzlabojumus šajā jomā var panākt.

Tikšanās Parīzē piedalījās Francijas, Lielbritānijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Beļģijas, Luksemburgas, Nīderlandes un Šveices iekšlietu ministri.

Uzbrukums ātrgaitas vilcienā „Thalys” notika 21.augustā. Šaušanā, ko vilcienā sarīkoja marokānis Ajubs Kazani, tika ievainoti trīs cilvēki. Uzbrucēju pēc neilga laika neitralizēja paši pasažieri. Incidents notika Francijā pie Arasas pilsētas.

Uzbrucēju, kurš bija bruņojies ar Kalašņikova automātu, pistoli, kā arī nazi, atbruņoja divi ASV karavīri un Lielbritānijas iedzīvotājs.

Patlaban uzbrucējs atrodas stingra režīma cietumā Francijā, viņam izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu veikt terora aktu.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu