Vēstnieks NATO: interneta troļļu grupas kļūst nopietnākas • IR.lv

Vēstnieks NATO: interneta troļļu grupas kļūst nopietnākas

32
Indulis Bērziņš. Foto: Kaspars Krafts, F64

Indulis Bērziņš bažījas par profesionāli vadītu eiropeiskās orientācijas noliegšanu

Interneta komentāros ir parādījusies jauna grupa, kas profesionāli komentē Latvijas eiropeisko un transatlantisko orientāciju, un šīs tā saucamās ”troļļu fabrikas” kļūst nopietnākas, tā šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja jaunais Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš, citē aģentūra BNS un portāls tvnet.lv.

«Lielākais drauds – ja Latvijas pilsoņi nebūs pārliecināti, ka mums šī valsts ir vajadzīga. Šo pārliecību var ietekmēt dažādi, viens no veidiem ir hibrīdkara elements, izmantojot informatīvo telpu, tajā skaitā komentējot dažādus notikumus. Neesmu eksperts, bet, kā jebkurš no mums, lasu komentārus dažādos portālos. Man ir radies iespaids par esošajiem ”čivinātājiem”, cilvēkiem, kas savā attīstībā ir aizkavējušies grāmatas nelasošu, neizglītotu, bet ļoti agresīvu pusaudžu līmenī, kuri vienmēr noliedz visu un visus, tos noliksim malā, tādi ir un būs. Lai viņi turpina izgāzt savu nespēju uz cilvēkiem un notikumiem,» viņš klāstīja, norādot, ka ir parādījusies jauna komentētāju grupa.

«Ir parādījusies jauna grupa, kas pietiekami profesionāli komentē, noliedzot amerikāņu iesaisti šajā reģionā, noliedzot mūsu eiropeisko un transatlantisko orientāciju. Ir grūti pierādīt, vai tā ir troļļu fabrikas sastāvdaļa, bet tas, ka tādas pastāv, par to pasaulē ir daudz rakstīts. Tipiskākais ir par Sanktpēterburgu, ka cilvēki par naudu sēž dienām un naktīm ilgi un komentē, cik Putina politika ir pareiza un laba, bet Rietumu un Amerikas politika nepareiza un slikta. Mans iespaids – tas ir kļuvis nopietnāk un profesionālāk. Ja šīs ziņas, kas tiek liktas, ir saturiski ļoti līdzīgas, parādās ļoti bieži, sevišķi, ja runa ir par starptautiskām attiecībām, par manevriem, par amerikāņu politiku šeit vai citur, man rodas aizdomas, kaut nenodarbojos ar to kā eksperts. Es šobrīd paužu vienkārši savas bažas,» teica vēstnieks.

Jau ziņots, ka Bērziņš 30.jūlijā saņēma akreditācijas vēstules no Valsts prezidenta. Bērziņš par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku NATO kļūs 1.septembrī. Savukārt tagadējais vēstnieks NATO Māris Riekstiņš no rudens pildīs ĀM ģenerālinspektora pienākumus.

Jau vēstīts par virtuālās vides un komunikāciju ekspertu secinājumu, ka pieaugušas tā saukto interneta troļļu aktivitātes, turklāt Latvijā uzdarbojas vairākas interneta ”troļļu armijas”, ar savu darbību turoties likuma robežās.

Komentāri (32)

vvilums 03.08.2015. 12.44

Bez troļļiem cilvēku smadzenes ir skalojusi kremļa televīzija un kremlim Latvijā pederošā prese (vismaz 50%) jau 25 gadus, tā ka situācija ir vēl nopietnāka par to, ko runā Bērziņš.

+7
0
Atbildēt

0

Gantrijs Tors 03.08.2015. 13.10

Izlasu ziņu, apskatos komentārus un re! Kā saukts – viens patiltes iemītnieks atstājis savas 400-600 rakstu zīmes un nozudis.

Laikam aizgāja aizpildīt ailīti atskaitē, ko pēc mēneša varēs mēģināt iemainīt pret kādu rubulīti.

+5
-1
Atbildēt

3

    valdemir > Gantrijs Tors 03.08.2015. 17.21

    Oho, kimsk, Jūs varētu arī mums atklāt, kādi grādi, vai raduraksti liek Jums justies tik neizmērojami pārākam par to pensionēto puspriekšnieku, kuram, pēc dažu domām, kāds pamuļķis ir gatavs maksāt par ākstīšanos šī portāla komentāros, kurus šad tad palasa kimsk, valdemir un vēl daži cilvēciņi, kam slinkums citur tos lasīt simtiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > Gantrijs Tors 03.08.2015. 18.17

    valdemir, es nejūtos ne labāks, ne sliktāks par nabaga nelaimīgo pensionāru, un es nedomāju, ka viņam kāds kaut ko maksā, jo varbūtība, ka viņš atstās jebkādu ietekmi uz kāda lasītāja prātu, ir 0,0001 iespēja no 100, tā vienkārši ir nelaimīga cilvēka vēlme pašizpausties.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > Gantrijs Tors 03.08.2015. 14.12

    Man gan nešķiet, ka šis trollis būtu kādam bīstams: visticamāk, vecs pensionārs, bijušais puspriekšnieks, kuram pensijā garlaicīgi, mēģina ko nebūt ieklabināt un nesaprot, cik smieklīgs un nožēlojams izskatās no malas. Daudz bīstamāki ir daži troļļi, kas te uzdodas par urrāpatriotiem, vienlaikus lamādamies kā krievu cietumnieki ar stāžu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Charlie Hebdo 03.08.2015. 20.44

Bērziņam NATO būs garlaicīgi, Riekstiņam vismaz čoms Rogozins bija ar ko īsināt laiku.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu