Migrantu traģēdija: Ungārijā aiztur aizdomās turētos par migrantu nāvi kravas auto Austrijā (papild.) • IR.lv

Migrantu traģēdija: Ungārijā aiztur aizdomās turētos par migrantu nāvi kravas auto Austrijā (papild.)

42
Zviedrijas krasta apsardzes darbinieki no kuģa "Poseidon" Itālijas pilsētā Palermo noceļ konteineru ar Vidusjūrā mirušajiem migrantiem. Foto: AFP/LETA

Pie Lībijas krastiem apgāžas laivas ar 500 imigrantiem

Jaunākās ziņas liecina, ka ceturtdien Austrijas lielceļa malā atrastajā kravas auto pavisam bijis 71 migranta līķis, no tiem – 59 vīrieši, astoņas sievietes un četri bērni, vēsta vācu medijs “Die Welt”.

Tiek ziņots, ka Ungārijā aizturēti trīs cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par šo migrantu nelikumīgu pārvešanu pār Austrijas robežu. Tie ir kāds Ungārijas un Libānas dubultpilsonis, kuram piederējusi automašīna, kā arī divi automašīnas šoferi – Bulgārijas un Ungārijas pilsoņi.

Aizturētie ir “organizētās noziedzības tīkla divu zemāko rangu” pārstāvji, kas, domājams, palīdzēs izmeklētājiem atrast citus noziedzniekus, sacīja Austrijas Burgenlandes federālās zemes policijas priekšnieks Hanss Pēters Doskozils.

Saistībā ar šo lietu vēl četri cilvēki aizturēti, bet vēlāk atlaisti.

Savukārt šorīt tika saņemta bēdīga ziņa, ka pie Lībijas krastiem apgāzušās divas laivas ar apmēram 500 imigrantiem, ziņo LETA/BBC.

Vairāk nekā 100 bojāgājušo ķermeņi nogādāti tuvējā slimnīcā Zuvaras pilsētā, Lībijas rietumu krastā, ziņo BBC, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem. Krasta apsardzei izdevies izglābt 201 cilvēku, bet vēl daudzi joprojām varētu būt iesprostoti lielākajā no peldlīdzekļiem.

Pirmā laiva, kurā atradās apmēram 50 cilvēki, signalizēja ceturtdien. Otrajā atradās apmēram 400 pasažieri. Tā vēlāk nogrima. Uz slimnīcu aizvestie bijuši Sīrijas, Bangladešas un Āfrikas dienvidu valstu imigrantu ķermeņi, pavēstījis kāds vietējais iedzīvotājs.

Trešdien noslīka apmēram 17 imigranti, kad pie šī paša krasta apgāzās viņu laiva. Krasta apsardze ziņoja, ka izglābti apmēram 20.

Šajā pašā dienā kādas laivas, kura veda 400 imigrantu, korpusā tika atrasti 30 līķi. Upurus, domājams, nosmacējis laivas dzinējs. BBC vēsta, ka bojāgājušo skaits bijis 51.

Šogad, mēģinot šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā, gājuši bojā jau vairāk nekā 2000 imigrantu, ziņo ANO. Desmitiem tūkstoši sasnieguši Itāliju un Grieķiju.

Policija Austrijas lielceļa malā sākusi izmeklēšanu par kravas auto atrastajiem mirušajiem migrantiem. Foto: EPA/LETA

Savukārt ceturtdien Austrijā kravas automašīnā pie viena no lielceļiem atrasts liels skaits nelegālo imigrantu līķu. Spēkrats, kura kravas kastē atradās līķi, tika atrasts novietots stāvvietā pie lielceļa Burgenlandes federālajā zemē, preses konferencē pavēstīja policijas pārstāvis Hanss Pēters Doskocils.

Jaunākās ziņas liecina, ka Austrijā atrastajā pamestajā kravas auto atradušies vairāk nekā 70 migrantu līķi, vēsta BBC. Policijas apskatē noskaidrots, ka migranti bijuši miruši jau ilgāku laiku, daži līķi jau bijuši sadalīšanās stadijā. Mirušie aizvesti uz Vīni medicīnas ekspertīzei, jo nav skaidrs cilvēku nāves cēlonis, kā arī policijai jāizmeklē, no kurienes un uz kurieni tie vesti.

Policija aizturējusi vairākus cilvēkus aizdomās par migrantu nelikumīgu pārvietošanu Austrijā, ziņo BBC, atsaucoties uz Austrijas ziņu aģentūru APA. Austriešu avīze „Kronen Zeitung” ziņo, ka aizdomās turēto aizturēšana notikusi Ungārijā, bet grupas vadoņi slēpjoties Rumānijā.

Avīze arī norāda, ka kravas auto, kur atrada vairāk nekā 70 migrantu līķus, iespējams, Austrijas virzienā devies no Budapeštas. Policija arī pieļauj, ka migranti miruši jau pirms Austrijas robežas šķērsošanas.

“Šī traģēdija mūs visus dziļi aizkustina,” savukārt norādīja iekšlietu ministre Johanna Mikla-Leitnere. “Cilvēku kontrabandisti ir noziedznieki. Tiem, kas joprojām domā, ka viņi ir jauki palīdzības sniedzēji, vairs nevar līdzēt.” Pagaidām nav zināms, kā nelegālie imigranti ir miruši un cik ilgi viņi atradušies automašīnā.

(papildināta visa ziņa)

 

Komentāri (42)

guna 28.08.2015. 12.15

Ārzemju portālos zem šīs ziņas cilvēki raksta – “beidziet iedrošināt šos cilvēkus doties uz Eiropu.” Eiropas bezprātīgie funkcionāri sadarbībā ar kontrabandistiem, maldina šos cilvēkus, daudzus iedzen nāvē un tajā pat laikā sagandē dzīvi eiropiešiem. Tas ir ārprāts, ko neviens nevēlas apturēt.

+18
-2
Atbildēt

2

    Charlie Hebdo > guna 28.08.2015. 16.07

    traductrice

    Maldināšana – ir precīzākais vārds.

    Nolādētie izdzimteņi, lai viņi mokās nosprāgst un viņu dzimtas iznīkst, Junkers un Dombrovskis, pēc viņu domām, nevienu nav maldinājuši, tie kropļi ir devuši nepārprotamu signālu melnādaiņiem, ka viss miljars Eiropā tiks laipni uzņemts, izmitināts, pabarots un visiem būs pietiekami balto sieviešu izvarošanai.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > guna 28.08.2015. 14.16

    pilnīgi precīzi! Nav risinājums rēķināt kvotas. Risinājums jāmeklē, kā novērst tranzītu. Kā nepieļaut āfrikas iedzīvotāju MALDINĀŠANU, ka Eiropā ir piena upes ķīseļa krastos un ka Eiropā viņiem tiek klāts lepns galds.

    Maldināšana – ir precīzākais vārds.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

Bet 28.08.2015. 12.03

” Uz slimnīcu aizvestie bijuši Sīrijas, Bangladešas un Āfrikas dienvidu valstu imigrantu ķermeņi, pavēstījis kāds vietējais iedzīvotājs.”

Jā, nu jau no pārapdzīvotās Bangladešas brauc šurp uz ES. Vai arī šie būs bēgļi? Un no Āfrikas dienvidu valstīm?

Ko viņi te darīs mūsu klimatā? Un kādu darbu strādās, ja mums pašiem visiem darba nav?

+12
-3
Atbildēt

1

    DikembeSakamoto > Bet 28.08.2015. 19.51

    Tikko tv3 ziņas ar Rēdera muti pavēstīja, ka visi bojāgājušie esot bijuši sīrieši. Tie vairs nav meli, bet propaganda!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

aldis 28.08.2015. 15.23

“…no tiem – 59 vīrieši, astoņas sievietes…”

Tie šoreiz mirušie, bet kā risināsies demogrāfiskie procesi ar dzīvajiem šādā proporcijā? It īpaši, ja laimīgie izdzīvotāji – musulmaņi?

Kāds senāks stāsts no Vikipēdijas.

“Aijo Beness was born in Rēzekne. His father is Ugandan and his mother is Russian.”

Ceru, ka daži vēl atceras kolorīto, Latvijas demokrātijas izaudzināto nacionālboļševiku un turpmāk cīnītāju par Ukrainā pašpasludinātajām republikām.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu