ES sāks informācijas karu ar Krieviju • IR.lv

ES sāks informācijas karu ar Krieviju

55
Krievijas valsts ziņu aģentūru logo. Foto: ITAR-TASS/LETA

Septembrī Austrumeiropas valstīs darbu sāks īpaša ātrās reaģēšanas grupa cīņai ar Krievijas propagandu

Īpaša ātrās reaģēšanas grupa cīņai ar Krievijas propagandu Austrumeiropas valstīs sāks darbību septembrī. Par to ceturtdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) ārlietu nodaļa.

Šī grupa izveidota, lai cīnītos ar Krievijas mediju izplatīto propagandu ES dalībvalstīs, monitorētu informāciju, informē medijs „politico.eu”.

Ātrās reaģēšanas grupa, kurā darbosies līdz desmit krievu valodu pārvaldošu ierēdņu un masu mediju profesionāļu no ES dalībvalstīm, pilnībā savu darbību varēs uzsākt septembra beigās, un tad grupa kļūs par Eiropas ārlietu resora (European External Action Service (EEAS)) daļu.

Komentētāji norāda, ka šis ir pirmais ES atbildes solis uz Austrumeiropas un Baltijas valstu augošajām bažām par Krievijas propagandas destabilizējošo ietekmi uz krievvalodīgo mediju telpu.

Šī īpašā grupa darbosies Briselē Eiropas diplomātiskā dienesta paspārnē. Tomēr tā neīstenos Latvijas rosināto ieceri par ES finansētu krievvalodīgo TV kanālu, lai nodrošinātu alternatīvu ziņu kanālu krievvalodīgajiem ES valstīs, kā arī Austrumu partnerības valstīs (Armēnijā, Azerbaidžānā, Gruzijā, Modovā, Ukrainā un Baltkrievijā).

Šīs komandas darbības joma būs ierobežota, ceturtdien Briselē uzsvēra amatpersona. Tās uzdevums būs uzlabot ES saziņu ar krievvalodīgo kopienu, taču tā noteikti neveidos „Briseles finansētu propagandu”.

Grupā darbosies krievu valodas eksperti no Lielbritānijas, Latvijas un Zviedrijas, tai pievienosies pašreizējā EEAS komunikāciju komanda. ES dalībvalstis šiem speciālistiem maksās algu, bet grupai savs budžets netiks piešķirts. “Komanda veiks mediju monitoringu un izstrādās attīstības un komunikācijas kampaņas, kas balstīsies uz ES politikas skaidrojumu katrā konkrētajā reģionā,” teica Briseles pārstāvis.

ES ierēdnis uzsvēra, ka šī komanda neiesaistīsies propagandas pretuzbrukumos, tomēr, ja tas būs nepieciešams, „ES reaģēs uz dezinformāciju, ka mērķēta uz ES, un strādās…, lai palielinātu informētību par šīm darbībām.”

 

Komentāri (55)

sirtaki 28.08.2015. 21.46

“egde_indran”, “latvijas_valsts” un tiem līdzīgie piesārņo vidi. Sen jau laiks ieviest pogu “ignore”; vai kā savādāk izmest šos miskastē.

+14
0
Atbildēt

1

StopPutinRegime 28.08.2015. 17.14

putina režīms tieši finansē RT, Rossija24, LIFENews (RUS versija) Sputnik, utt.

Šie kanāli izplata to ko pasūtītājs – putina režīms – liek. Nekādi žurnālistikas principi netiek ievēroti. Netiek pārbaudīti vairāki avoti, netiek uzklausītas abas puses – nē! Tā vietā tiek izplatīti meli un sagrozīti fakti.

Tas nav nekāds “citāds viedoklis”, ja izplata melus ar mērķi kurināt nacionālo naidu.

Piemēram, putina melu propagandas mēdiji ir ziņojuši gan par to ka Ukrainas armija cīnās austrumos ar nemieriniekiem, lai iegūtu katrs divus vergus ( https://youtu.be/aMkC47INDR0 ), gan ka Ukrainas armija piesit krustā divgadīgu bērnu un velk pa pilsētu ( https://youtu.be/Xf8Gt2Wnv74 ). Visi meli bez jebkādiem pierādījumiem. Bet propagandas melu TV jau tas iet cauri jo atšķirībā no interneta neviens jau tur nevar pateikt – MELI!

Tas nav alternatīvs viedokis – šādi meli ir kara ierocis, jo ir cilvēki kas šos melus saskatās un iet pēc ieroča lai cīnītos pret Ukraiņiem, Latviešiem utt. jebkuru uz kuru uzrīda putina režīma melu propaganda. Tas ir kara ierocis un pret to ir jācīnās.

Lūk piemēri, kā melo putina režīma propaganda:

youtube.com/watch?v=iOdZLc-ulHs

Vēl viens piemērs putina režīma melu propagandas meliem:

youtube.com/watch?v=HW-4a0P8sjs

Te putina apgalvojums 2008 gadā:

youtube.com/watch?v=uoMUkDDILcs

oi kā meloja:

youtube.com/watch?v=Z8AMsRx2jjY

+12
0
Atbildēt

0

Putlers 28.08.2015. 20.55

Karu sāka Krievija, tāpēc ES spēkos ir tikai aizstāvēties pret šiem nožēlojamajiem un zemiskajiem uzbrukumiem. Krievi paši apzinās, ka nav nekāda izredzētā nācija. Nevajag tēlot žīdus, ja nepietiek pautu un saprāta, lai paceltos līdz viņu līmenim.

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu