Rīgas domnieki dosies “eksotiskos” tālos komandējumos • IR.lv

Rīgas domnieki dosies “eksotiskos” tālos komandējumos

11
Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko. Foto: Ieva Lūka, LETA

Baštiks 18 dienas pavadīs Austrālijā, bet četri citi deputāti dosies uz Japānu

Rīgas domes deputāti augusta beigās un septembra sākumā dosies tālos komandējumos uz Japānu un Austrāliju. Šie komandējumi kopā Rīgas domei izmaksās aptuveni 7000 eiro, ziņo Latvijas Radio.

Japānā domes pārstāvji piedalīsies vairākos semināros un darba sanāksmēs par videi draudzīgu ekonomiku, savukārt Austrālijā partijas “Gods kalpot Rīgai” deputāts Ainārs Baštiks atzīmēs Rīgas sadarbības pilsētas Kērnsas pilsētas svētkus.

Rīgas domes deputāts, kurš dosies uz Japānu, Vjačeslavs Stepaņenko Latvijas Radio nav spējis paskaidrot, kāds būs rīdzinieku un Rīgas ieguvums no šā tālā komandējuma. “To jūs uzzināsiet pēc tam, kad mēs atgriezīsimies un sniegsim savu atskaiti par komandējumā padarīto,” teica Stepaņenko.

Uz Japānu komandējumā 29.augustā dosies Rīgas domes deputāti Maksims Tolstojs, Olga Veidiņa, Vadims Baraņņiks no partijas “Saskaņa”, Vjačeslavs Stepaņenko no “Gods kalpot Rīgai” un Rīgas Enerģētikas aģentūras direktora pienākumu izpildītājs Timurs Safiuļins. Paredzēts, ka viņi Japānā piedalīsies pilsētu sadarbības projektā “World Cities”.

Lai gan lielāko daļu no komandējuma izmaksām segs uzņemošā puse, Rīgas dome saviem pārstāvjiem Japānā izmaksās komandējuma naudu, apdrošināšanu un vienu nakti viesnīcā no 4. uz 5. septembri, kas kopā rīdziniekiem izmaksās aptuveni 3500 eiro.

Savukārt aptuveni 3500 eiro Rīgas domei izmaksās arī partijas “Gods kalpot Rīgai” deputāta Aināra Baštika komandējums uz Austrāliju. Tajā deputāts devās šīs nedēļas sākumā. Ieskaitot laiku ceļā, Baštiks Austrālijā atradīsies 18 dienas, taču no tām komandējuma dienas skaitīsies deviņas. No 2. līdz 8. septembrim Baštiks Austrālijā pavadīs par saviem līdzekļiem, tomēr 9. septembris, kad Baštiks ar Rīgas domes apmaksātu aviobiļeti dosies atpakaļ uz Latviju, skaitīsies kā komandējuma diena. Austrālijā Baštiks piedalīsies Kērnsas pilsētas svētku pasākumos un tiksies ar vairākiem Kērnsas reģionālās domes pārstāvjiem.

Uz jautājumiem par komandējuma mērķi Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Iveta Bulāne rakstiskā atbildē norāda: “Komandējuma mērķis uz Tokiju un Kitakjusju ir dalība Starptautiskās pašvaldību vides iniciatīvu padomes projektā „World Cities”, kas ir izveidots ar Eiropas Komisijas iniciatīvu un finansējumu. Rīga bija izvēlēta kā viena no četrām Eiropas Savienības pilsētām dalībai projektā, lai apspriestu un izstrādātu kopīgu rīcības plānu, kas ir saistīts ar kompakto pilsētu attīstību un zemu oglekļa emisiju ekonomikas modernizāciju. Vizītes ietvaros ir paredzēti vairāki semināri un darba sanāksmes, kā arī tikšanās ar Kitakjusju pilsētas mēru.”

 

Komentāri (11)

Andris 26.08.2015. 14.43

Tiešām jāsaka paldies Dievam ka cilvēks nav nemirstīgs jo brīžiem tikai nāve palīdz atbrīvoties no neģēļiem un liekuļiem…

+4
0
Atbildēt

1

    Ebenemezers-3 > Andris 26.08.2015. 14.54

    es arii esmu ceriibaas , ka taadaa veidaa valsts atbriivosies no peedeejiem komonistiem un kādžībī aģentiem un tad saeimaa biedrus vair nebuus kur raut, beidzot Latvijaa to ietekme beigsies ,bet nu veel savi gadi 20 paies.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Krix 26.08.2015. 15.11

Kas kaitēja nedzīvoti uz svešas naudas…diemžēl valsts ir devusi legālu iespēju šādām pašvaldībām paslaukt papildus naudiņu, ja reiz notrallinātais beidzas, būtībā visi tie, kam kaut kas pieder Rīgā un kas saņems nākamos saskrūvētos NĪN arī šo cūcību apmaksās, diemžēl apmaksāju arī es, jo mans IIN, kas nav mazs arī +/- pa taisno ripo ausainā kabatā !

+3
0
Atbildēt

1

    Raicha > Krix 26.08.2015. 15.47

    Visāda veida Ušakova PR kampaņas un iespējams ar;i ko citu devīgi kā sponsors palīdz apmaksāt Rīgas Brīvosta.

    Tas, atsaucoties uz aktuālo jautājumu, kādēļ Latvenergo, LVM u.c. valsts uzņēmumi, ieskaitot pat Leļlu teātri (veselus 10’000 EUR peļņas!), pārskaita daļu vai visu peļņu valstij, RB no peļņas nepārskaita valstij NEKO.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

andrejs 26.08.2015. 19.19

likumīgie pilsoņi un mūsu galvas pilsētas delegāti Maksims, Olga, Vadims,Vjačeslavs un Timurs dodas pārstāvēt valsti

+1
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > andrejs 26.08.2015. 21.51

    andrejs

    likumīgie pilsoņi

    Граждани в законе.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu