Krievijai jāmaksā soda nauda par necieņas izrādīšanu pretiniekam hokeja čempionātā • IR.lv

Krievijai jāmaksā soda nauda par necieņas izrādīšanu pretiniekam hokeja čempionātā

24
Krievijas hokejisti saņem sudraba medaļas pasaules hokeja čempionātā Prāgā. Rindas galā - treneris Oļegs Znaroks. Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievijas hokejisti pasaules hokeja čempionāta uzvarētāju – Kanādas izlases – apbalvošanas laikā noslidoja no arēnas ledus

Krievijas hokeja federācijai piespriesta 80 tūkstošu Šveices franku jeb 83,5 tūkstošu ASV dolāru liela soda nauda par to, ka valsts izlase pēc pasaules hokeja čempionāta finālspēles šogad maijā Prāgā apbalvošanas ceremonijas laikā noslidoja no arēnas ledus tad, kad zelta medaļas saņēma uzvarētāji – Kanādas izlase, vēsta BBC.

17.maijā pēc spēles, kas beidzās ar Krievijas izlases sakāvi ar rezultātu 1:6 Kanādas labā, lielākā daļa Krievijas hokejistu pameta ledus arēnu, dodoties uz ģērbtuvēm un nesagaidot, kad tiks tiks apbalvoti uzvarētāji.

Saņēmuši savas sudraba medaļas, Krievijas izlases hokejistu vairākums noslidoja no arēnas ledus. Uzvarētāju komandas Kanādas himnas atskaņošanas laikā uz ledus arēnā atradās tikai daži Krievijas hokejisti – Aleksandrs Ovečkins, Jevgēnijs Malkins, Viktors Tihonovs un Dmitrijs Kuļikovs.

Krievijas hokeja federācija par šo incidentu atbildību uzvēla uz izlases treneri un arī Latvijā labi pazīstamo Oļegu Znaroku un bijušo Krievijas izlases ģenerālmenedžeri Andreju Safronovu.

Krievijas hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks toreiz uzsvēra, ka hokejisti neesot gribējuši izrādīt necieņu Kanādas valsts himnai un uzreiz pēc spēles esot paspieduši pretinieku rokas, sveicot ar uzvaru.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu