Bijušās "Radiotehnikas" teritorijā plāno vērienīgas pārmaiņas • IR.lv

Bijušās “Radiotehnikas” teritorijā plāno vērienīgas pārmaiņas

22
Bijušās "Radiotehnikas" kopīpašnieku pārstāvis Igors Kukainis (no kreisās), Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Ameriks piedalās operatīvajā sanāksmē bijušajā "Radiotehnikas" teritorijā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Rīgas dome sola kontrolēt to norisi

Bijušās “Radiotehnikas” teritorijas kopīpašnieki iecerējuši attīstīt vai nojaukt viņiem piederošās būves, tikmēr Rīgas dome sola stingri kontrolēt šos procesus, ziņo LETA.

Ar teritorijas kopīpašniekiem pirmdien tikās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un citu attiecīgu pašvaldības struktūru pārstāvji, kā arī valsts institūciju pārstāvji. Īpašnieki klātesošos informēja par viņiem piederošās teritorijas attīstīšanas un sakārtošanas plāniem. Teritorijā esošās būves daļas, kur savulaik atradās veikals “Prisma”, īpašnieku pārstāvis Igors Kukainis skaidroja, ka ēku plānots attīstīt kā tirdzniecības centru, kā arī ierīkot daudzstāvu autostāvvietu. Tehniskās dokumentācijas sakārtošana pašlaik esot procesā.

Arī SIA “VEF Radiotehnika RRR” pārstāvis Ēriks Ertmanis sacīja, ka sabiedrībai piederošo būvi teritorijas vidū – pilnu ēkas kompleksu – plānots demontēt, būvvaldē jau esot izņemta dokumentācija. Šai teritorijai drīzumā mainīšoties īpašnieki, un jau septembrī varētu būt zināms, kas tiks attīstīts šajā vietā.

Arī SIA “LAS-RT” īpašnieku pārstāvis Sergejs Maleckis skaidroja, ka sabiedrībai piederošās teritorijas sakārtošana ir procesā. “LAS-RT” pieder 14 hektāri zemes teritorijas, kuru pašlaik noklāj atkritumu kalni, kā arī būve, kurā pirms vairākām nedēļām izcēlās ugunsgrēks, kas bijis viens no ilgāk dzēstajiem kopš 2008.gada. Maleckis skaidroja, ka savulaik šajā teritorijā “DTRS Eiropa” vēlējās attīstīt atkritumu šķirošanas biznesu, taču iecere netika īstenota. Tā vietā atkritumi nevis šķiroti un izvesti, bet arvien uzkrājušies. Maleckis gan apgalvoja, ka pēdējā mēneša laikā no teritorijas izvesti vismaz 500 kubikmetri atkritumu.

Valsts vides dienests (VVD) šajā teritorijā ir izsniedzis divas atļaujas atkritumu savākšanai, šķirošanai un uzglabāšanai. Viena no tām izsniegta 2010.gada martā un derīga līdz 2019.gada martam, bet otra – pagājušā gada novembrī un derīga līdz 2024.gada novembrim. Kā iepriekš skaidroja VVD, vienošanās paredzēja, ka atkritumi tiks glabāti tikai angārā, taču pašreiz redzams, ka atkritumu kalni aptver arī citas bijušās rūpnīcas teritorijas un gružu apjoms arvien palielinās. VVD uzdevis “LAS-RT” līdz 1.janvārim atkritumus no teritorijas izvest.

Uzņēmuma pārstāvis sēdē skaidroja, ka īpašniekiem būtu nepieciešams gads, lai atkritumus pilnībā izvestu. Savukārt Ameriks uzsvēra, ka dome stingri kontrolēs šo procesu, pieprasot, lai “LAS-RT” izveido grafiku pa mēnešiem un operatīvi veic izvešanas darbus. “Tikko redzēsim, ka darbi apstājušies, izmantosim visus tiesiskos instrumentus, lai iesaistītos. Īpašniekiem domes iesaiste varētu nepatikt,” pauda Rīgas vicemērs.

“Pietiek! Nedrīkst pieļaut, ka Rīgas centrā ir tāda izgāztuve. Pasargi Dievs, ja ugunsgrēks izcelsies atkritumu teritorijā, tur ir daudz kas degošs. Spēlītes beigušās,” pikts bija Ameriks.

Komentējot teritorijas attīstību nākotnē, Maleckis sacīja, ka noris sarunas ar potenciālajiem investoriem, kas šajā teritorijā vēlētos attīstīt pārtikas ražotnes loģistikas centru. Potenciālos investorus Maleckis neprecizēja, tikai sacīja, ka izmaksas varētu sasniegt 20 miljonus eiro.

Burovs skaidroja, ka septembrī Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija skatīs jautājumu par bijušās “Radiotehnikas” teritorijā esošo būvju klasificēšanu. Viņš nenoliedza, ka tās, visticamāk, tiks iekļautas graustu sarakstā, kā arī komisija lems par paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanu.

Augusta sākumā mēbeļu ražotnē Imantā, Kurzemes prospektā, izcēlās ugunsgrēks, kurš, iespējams, būs visilgāk dzēstais ugunsgrēks kopš 2008.gada. Ugunsgrēki bijušās “Radiotehnikas” teritorijā vairākkārtīgi izcēlušies arī iepriekš. Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija teritorijā esošās būves iepriekš nav klasificējusi.

Nekustamā īpašuma daļas Kurzemes prospektā 3C kopā ar administratīvo ēku pieder AS “VEF Radiotehnika RRR”. Sabiedrībai pieder arī nekustamais īpašums Kurzemes prospektā 3D, noliktavas Kurzemes prospektā 3H, kā arī laboratorija Skandu ielā 8.

Savukārt nekustamais īpašums Kurzemes prospektā 3E, arī garāža, sardzes ēka, sūkņu stacija, ūdens mērīšanas ēka, noliktavas un kompresoru stacija pieder SIA “LAS-RT”. Nekustamā īpašuma daļa Kurzemes prospektā 3B, arī noliktavas ēka, pieder SIA “Knops”.

Tikmēr, piemēram, nekustamais īpašums, tai skaitā ražošanas ēka, Kurzemes prospektā 3 pieder vairākiem kopīpašniekiem – SIA “Rch Management”, SIA “Imanta Retail Park” un SIA “Premier Estates Ltd”.

 

Komentāri (22)

traductrice 24.08.2015. 14.42

oooo, Ameriks ir “pikts” un saaktivizējies, tad jau kaut kas pavisam konkrēts aiz ādas :)

Interesanti, kāda šīm kustībām ir saistība ar Nāgela bažām par arhitektūras stila pērles nākotni?

+4
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > traductrice 24.08.2015. 23.32

    traductrice

    Es vairāk pārdzīvotu par to, ka noziedznieki: Vienotība un Saskaņa, ir pārdalījuši visas kriminālās sfētas un zem čekas jumta izveidojuši karteli.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu