Ziedoņa vasaras mājā Murjāņos norisināsies brīvdabas kino vakari • IR.lv

Ziedoņa vasaras mājā Murjāņos norisināsies brīvdabas kino vakari

25
Ziedoņa muzejs Murjāņos. Foto Ģirts Ozoliņš, F64

Pirmajā kino vakarā, piektdien, tiks izrādīta Anša Epnera dokumentālā filma “Es esmu latvietis”

No piektdienas, 22.augusta līdz 18.septembrim katru piektdienu plkst.20 Imanta Ziedoņa vasaras mājas dārzā norisināsies brīvdabas kino vakari, raksta aģentūra LETA. Kino vakaros tiks izrādīta Ziedoņa veidoto un iedvesmoto filmu programma. Pirms filmas katrā kino vakarā notiks saruna ar vakara viesi. Sarunas notiks ar vārtsargu, treneri un fonda “Viegli” dalībnieku Artūru Irbi, kinokritiķi Dairu Āboliņu, režisoru Zigurdu Vidiņu, animācijas filmu režisori Rozi Stiebru un operatoru Ivaru Selecki. Sarunas vadīs žurnāliste, viena no fonda “Viegli” dibinātājām Eva Ikstena. 

“Brīvdabas kino vakari priecēs vietējos Murjāņu iedzīvotājus, kā arī viesus no citām Latvijas vietām. Šī ir iespēja interesentiem aplūkot gan Ziedoņa vasaras māju “Dzirnakmeņi” un tās apkārtni, gan pavadīt vasaras vakarus, iepazīstot latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, kurām ir saistība ar Imantu Ziedoni. Viesi, kuri piedalīsies sarunā pirms filmas, papildinās stāstījumu,” stāstīja Ikstena. 22.augustā, pirmajā kino vakarā, tiks izrādīta Anša Epnera dokumentālā filma “Es esmu latvietis”. 

28.augustā būs iespējams noskatīties Aivara Freimaņa dokumentālo filmu “Lomi” un Zigurda Vidiņa “Mēstepatās”. 

4.septembrī notiks Freimaņa spēlfilmas “Puika” seanss.

11.septembrī tiks izrādīta Gunāra Pieša spēlfilma “Pūt, vējiņi!” 

18.septembrī – Freimaņa dokumentālā filma “Gada reportāža” un Ivara Selecka “Gājiens ar krokodilu”. Kino vakari notiks par maksu. 

Visi līdzekļi tiks ieguldīti fonda “Viegli” darbībā. Par dalību kino vakarā aicina paziņot iepriekš, pievienojoties pasākumam fonda “Viegli” “Facebook.com” lapā. Piesakoties būs iespējams saņemt informāciju par nokļūšanu līdz Ziedoņa muzejam. Tas atrodas Murjāņos, Krimuldas novadā.

Vairāk informācijas fonda mājas lapā

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu