"World Expo" lietā no amata atstādina divas EM amatpersonas • IR.lv

“World Expo” lietā no amata atstādina divas EM amatpersonas

39
Skats starptautiskajā izstādē "World Expo 2015" Milānā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas dalībai izstādē atvēlētos 1,34 miljonus eiro pārdala Latvijas dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā

Ekonomikas ministrijā (EM) noslēgusies disciplinārlietas izmeklēšana par gatavošanos Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē “Expo Milano 2015”, no amatiem atbrīvotas EM Juridiskā departamenta Tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Laura Ange un EM Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre.

EM pārstāve Evita Urpena aģentūrai LETA stāstīja, ka disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secinājusi, ka nav veikta projekta kvalitatīva kontrole, sagatavots nekvalitatīvs līgums ar komandītsabiedrību “Expo 2015”, pieļauti maksājumi komandītsabiedrībai “Expo 2015” par vēl nepabeigtiem darbiem, kā arī konstatēti citi pārkāpumi, kā rezultātā valstij radīti zaudējumi lielā apmērā.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija, sagatavojot atzinumu par amatpersonu disciplinārpārkāpumiem, vairākās epizodēs konstatējusi amatpersonu lēmumu neatbilstību tiesību aktiem. Līdz ar to komisijas atzinumā ierosināti un ministrijā pieņemti lēmumi par Anges un Beināres atbrīvošanu no darba, kā arī EM Juridiskā departamenta direktores Māras Līdumnieces pazemināšanu amatā uz vienu gadu. Aizrādījums izteikts EM Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktora pienākumu izpildītājam Kristapam Somam.

Disciplinārsodi nevar tikt piemēroti amatpersonām, kuras kopš dienesta pārbaudes uzsākšanas un disciplinārlietu ierosināšanas ir izbeigušas darba attiecības ar EM, tāpēc ministrija ir informējusi tiesībsargājošās iestādes par disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumā konstatētajiem disciplinārpārkāpumiem.

Disciplinārlietas izmeklēšanas atzinumā ir konstatētas arī citu bijušo EM amatpersonu, iespējams, prettiesiskas darbības saistībā ar Latvijas dalības starptautiskajā izstādē organizāciju, un šī informācija ir nodota tiesībsargājošām iestādēm.

Šogad februārī EM secināja, ka Latvijas dalības “Expo Milano 2015” projekta organizēšanā pieļauti būtiski pārkāpumi. Pārbaudes rezultātā ierosināta disciplinārlieta pret sešām EM amatpersonām, trīs no tām – departamentu direktores – atstādinātas no amata.

Iepriekš Latvijas dalībai izstādē “World Expo 2015” atvēlētos 1,34 miljonus eiro pārdala Latvijas dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā, paredz valdības šīs dienas lēmums.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šā gada 16.martā pārskaitīja Eiropa Kosmosa aģentūrai 1 339 900 eiro dalības maksu Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas sadarbības valsts statusā par 2015.gadu.

Tāpat IZM informēja Eiropas Kosmosa aģentūru, ka 2016.gada Latvijas dalības maksa Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas sadarbības valsts statusā tiks nodrošināta 2015.gadā. IZM ir saņēmusi Eiropas Kosmosa aģentūras rēķinu, ar kuru tiek lūgts segt Latvijas dalības maksu par 2016.gadu – 1 343 919 eiro apmērā.

 

Komentāri (39)

J.Biotops 07.07.2015. 20.12

„…Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore…” –Kāds burvīgs ģepataments! Bez tāda palīdzības tie muļķa uzņēmēji nu ne pie kādas konkurētspējas netiktu. Ne vietējās un nepavisam jau ne pie starptautiskas.

Un ja vēl ir kādi fondi, ko tai konkurētspējai iedalīt un uzņēmīgi pārdalīt…

0
0
Atbildēt

0

v_rostins 08.07.2015. 12.50

Rakstu neizlasīju, bet esmu pārliecināts, ka to divu vidū nav ne Šļesera intīmais draudziņš, kačoks Ozols, ne viņa laulene. Manus manum lavat.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu