Otrdien Rīgas Domā koncerts "Summertime prelūdija. Baham un Hendelim - 330!" • IR.lv

Otrdien Rīgas Domā koncerts “Summertime prelūdija. Baham un Hendelim – 330!”

37
Inese Galante. Publicitātes foto

Ar kamermūzikas pērlēm priecēs soprāns Inese Galante un ērģelnieks Aivars Kalējs

Rīgas Domā šovakar, 7.jūlijā plkst.19 notiks festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” ieskaņas koncerts “Summertime prelūdija. Baham un Hendelim – 330!”, raksta aģentūra LETA. Godinot komponistus un laikabiedrus Johanu Sebastianu Bahu un Georgu Frīdrihu Hendeli, Rīgas Domā ar barokāli izsmalcinātām kamermūzikas pērlēm klausītājus priecēs soprāns Inese Galante un ērģelnieks Aivars Kalējs. Koncertā piedalīsies arī konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāti. 

“Koncertā skanēs gan jau daudzkārt, gan retāk dzirdēti skaņdarbi – tādi, kurus jau esmu dziedājusi -, gan tādi, kas būs kaut kas jauns arī man pašai. Katrā ziņā šajā vakarā Rīgas Doms būs vieta, kur satiksies divi monarhi – Bahs un Hendelis -, komponisti, kuri mūzikā ir pamats visam. Ikvienu viņu skaņdarbu var salīdzināt ar pērli vai dimantu, tādēļ šis vakars būs kā greznas krelles, kas sastāv no dažādiem dārgakmeņiem, no kuriem ikviens ir neatkārtojams un viens vienīgais pasaulē. Taču tikpat labi Bahu, Hendeli un viņu komponēto mūziku var salīdzināt ar okeānu, un ir ilgi jāmācās, lai apgūtu kaut nelielu daļiņu no viņu radītā,” stāstīja dziedātāja Inese Galante. 

Festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” Dzintaru koncertzālē šogad norisināsies no 10.augusta līdz 16.augustam. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu