Sākas XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki • IR.lv

Sākas XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki

27
NULL

Šodien plkst.14 Dziesmu svētku parkā, Viesturdārzā, svētku ieskandināšanas pasākums “Tikai saknes neatdot”

Pirmdien, 6.jūlijā oficiāli sākas XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, raksta aģentūra LETA. Šodien plkst.14 Dziesmu svētku parkā, Viesturdārzā, notiks XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskandināšanas pasākums “Tikai saknes neatdot”, kas pulcēs visu Latvijas novadu pārstāvjus. Pasākumā piedalīsies dziesminieks Goran Gora ar pavadošo grupu, bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnus pils” kolektīvi – tautas deju ansamblis “Uguntiņa”, koklētāju ansamblis “Kokle”, meiteņu kori “Accolada”, “Rīga” un “Tonika”, kā arī Specializētās airēšanas skolas audzēkņi. 

Šodien notiks arī tautas deju kolektīvu laureātu koncerts. Tas norisināsies Dailes teātrī plkst.16. Savukārt izstāžu centrā Ķīpsalā plkst.17 notiks mūsdienu deju lielkoncerta “Te mēs Es@am” ģenerālmēģinājums. 

Lielajā ģildē šovakar plkst.19 paredzēts simfonisko orķestru koncerts “Tūkstošbalsu simfonija”. Šodien plkst.12 notiks arī piemiņas pasākums 1.Meža kapos. Savukārt Latvijas dzelzceļa muzejā tiks atvērta interešu izglītības mākslas pulciņu audzēkņu izstāde “Rakstu darbi”. 

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā līdz 12.jūlijam. Svētku programmu veido koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

Vairāk informācijas svētku mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu