Kuldīgā - trešais Dizaina filmu festivāls • IR.lv

Kuldīgā – trešais Dizaina filmu festivāls

22
Kadrs no filmas Diors un es.

Sešas dokumentālās filmas, kas stāsta par jomām, kuras saistītas ar dizainu

No piektdienas, 31.jūlija līdz 2.augustam Kuldīgā trešo reizi notiks Dizaina filmu festivāls, raksta aģentūra LETA. Festivāla programmu veidos sešas pilnmetrāžas dokumentālās filmas, kas pētīs ar mākslu un radošumu saistītās jomas, kuras nosaka dizains. Vairākās vietās Kuldīgā tiks rīkoti arī citi ar dizaina tematiku saistīti notikumi. 

Festivālu piektdien atklās ar Kuldīgas novada muzeja rīkotu sarunu ciklu “Kā tur īsti bija..?”. Speciālistu un klātesošo dalībnieku diskusijās tiks apskatīta veikalu nosaukumu un zīmju gleznošana uz mājām, kā šī profesija dažādos laika posmos līdz pat mūsdienām ir iekļāvusies gan Kuldīgas, gan citu Latvijas pilsētu apbūvē. Pēc diskusijām Pils parkā norisināsies Dizaina filmu festivāla atklāšanas brīvdabas seanss ar režisoru Feitas Levinas un Sema Meikona 2014.gada filmu “Izkārtņu gleznotāji”, kas apskata tradicionālo veikala fasāžu, sienu, reklāmkarogu, ziņojumu dēļu uz ielu zīmju apgleznotāju aroda pārmaiņas un atdzimšanu pēdējo gadu laikā ASV. 

Sestdien, 1.augustā, no plkst.12 visas dienas garumā darbosies radošā telts bērniem un pieaugušajiem. Telts aktivitātes rīkos Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS), piedāvājot interaktīvas un informatīvas aktivitātes par to, ka laba dizaina pamatā ir arī apkārtējās vides saglabāšanas un ilgtspējības apsvērumi. LAPAS piedāvās iemēģināt roku vienkāršos veidos, kā šķietami vecām un nederīgām lietām otrreizējās pārstrādes rezultātā piešķirt jaunu izskatu, jēgu un iedvest otro dzīvi. 

Trešajā festivāla dienā plkst.16 festivāla varēs piedalīties kopīgās vakariņās, paņemot līdzi kādu gardumu no dārza galda bagātīgai klāšanai Kuldīgas Mākslinieku rezidences terasē Ventas krastā. Vakariņu laikā ar lekciju par dažāda veida iedzīvotāju pašdarbību veidiem uzstāsies pilsētvides aktīvists un bloga “urban funscape” autors Guntis Stirna. Pēc vakariņām tiks demonstrēta Muminga Cai filma “Izgatavotājs” par izgatavošanas kustību (“maker movement”), visdažādākajām konstruēšanas pašdarbības izpausmēm, to ietekmi uz sabiedrību, kultūru un ekonomiku ASV. 

Festivāla filmas tiks demonstrētas Kuldīgas Kultūras centra kinozālē, bet brīvdabas seansi norisināsies Pils parka kinoteātrī “Goldingen Knight Cinema”. 

Vairāk informācijas www.kinobize.lv

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu