Sešas valstis pievienojas ES sankcijām pret Krieviju (papild.) • IR.lv

Sešas valstis pievienojas ES sankcijām pret Krieviju (papild.)

23
Krievijas labdarības organizāciju sarūpētie pārtikas maisi trūkumcietējiem. Foto: ITAR-TASS/LETA

Tās ir Albānija, Islande, Lihtenšteina, Melnkalne, Norvēģija un Ukraina

Sešas Eiropas valstis vēl pievienojušās Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krieviju. Tās ir Albānija, Islande, Lihtenšteina, Melnkalne, Norvēģija un Ukraina, ziņo Dw.de.

Valstis atbalstījušas 22.jūnijā pieņemto ES deklarāciju par sankciju ieviešanu pret Krieviju, teikts ES augstās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni paziņojumā. Šīs valstis „spers nepieciešamos soļus, lai to valstiskā politika atbilstu ES lēmumam”.

Melnkalne un Albānija ir oficiālas kandidātes iestājai ES, bet Islande, Lihtenšteina un Norvēģija ir Eiropas Ekonomisās zonas un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstis.

Visas sešas valstis un arī Gruzija atbalstījušas ES Padomes lēmumu pagarināt līdz 2016.gada 23.jūnijam ES sankcijas pret Krievijas okupēto Krimu un Sevastopoli.

Turklāt, kā norāda Mogerīni, ES sankcijām pret Sīriju pievienojušās deviņas ES partnervalstis – Albānija, Maķedonija, Serbija, Melnkalne, Norvēģija, Lihtenšteina, Moldova, Gruzija un Ukraina.

Krievija varētu spert atbildes soļus pret tām valstīm, kas atbalstījušas ES sankciju politiku pret Krieviju, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. “Mēs vēlreiz atkārtojam, ka galvenais ir abpusējības princips,” teica Peskovs.

Kā zināms, 22.jūnijā ES ārlietu ministru tikšanās laikā tika pagarinātas sankcijas pret Krievijas vadību līdz 2016.gada 31.janvārim. ES uzsvēra, ka investīciju un tirdzniecības ierobežojumi pret Krieviju netiks mīkstināti tik ilgi, kamēr pilnībā nebūs īstenots Minskas miera sarunu plāns, lai noregulētu bruņoto konfliktu Ukrainā.

(papildināta ar D.Peskova paziņojumu)

Komentāri (23)

lno 31.07.2015. 07.41

Izrtādās Čurkins melojis jau 1983. gadā, noliegdams PSRS vainu Dienvidkorejas Boinga notriekšanā…http://www.ostro.org/general/world/news/476978/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu