Sākas festivāls "Liepājas vasara" • IR.lv

Sākas festivāls “Liepājas vasara”

26
Festivāla publicitātes foto

Atklāšanas koncertā uzstāsies japāņu estrādes dziedātāja Tokiko Kato

No 30.jūlija līdz 27.augustam Liepājā norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) organizētais festivāls “Liepājas vasara”, raksta aģentūra LETA. To atklās japāņu estrādes dziedātājas Tokiko Kato koncerts “Sakuras zars”, kas ceturtdien, 30.jūlijā plkst.19 norisināsies Liepājas Latviešu biedrības namā. 

“”Liepājas vasara” ir klasisks festivāls, kas ietver klasisku simfonisko mūziku, garīgo un izklaides mūziku, kā arī kamermūziku,” informēja LSO valdes loceklis Uldis Lipskis. “Festivālu atklāsim ar izcilo japāņu mūzikas zvaigzni Tokiko Kato, ar kuru vēl nesen Liepājas Simfoniskais orķestris devās koncerttūrē pa Japānu, to noslēdzot Āzijas slavenākajā koncertzālē – NHK hallē Tokijā ar 3600 skatītāju lielu auditoriju.” 

Šogad festivālā “Liepājas vasara” astoņos koncertos piedalīsies mākslinieki no deviņām valstīm. “Mūsu koncertos būs daudz saules un valdīs vasara, ne velti viesmākslinieku īpatsvars ir tieši no dienvidu valstīm – Turcijas, Itālijas, Izraēlas – un uzlecošās saules zemes Japānas,” atzina Lipskis. “Ja festivālu atklāsim ar Āzijas zvaigzni Tokiko Kato, tad noslēgsim ar Gioru Feidmanu, kas pasaulē ir dievināts un tiek salīdzināts ar Paganīni uz klarnetes. Noslēguma koncertā piedalīsies arī Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, ko uzskatām par zvaigžņu kopumu un ar kuru mums izveidojusies lieliska, ilgstoša sadarbība.” 

Nākamnedēļ paredzēti divi koncerti – 5.augustā viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē notiks kamermūzikas koncerts “Baroks un džezs”, bet 7.augustā Liepājas Latviešu biedrības namā gaidāms opermūzikas koncerts “Veltījums Fjodoram Šaļapinam” ar solistu Jāņa Apeiņa un Miša Šelomjanska piedalīšanos.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu