Bēgļu apokalipse • IR.lv

Bēgļu apokalipse

56
NULL
Ernests Kļaviņš

Komentāri (56)

nomale 30.07.2015. 10.47

WTF?

Atvainojiet, kas tā par zombēšanu?

Kāpēc netiek piedāvāti viedokļi par to vīziju, kā tie bēgļi tiks integrēti Latvijas sabiedrībā un darba tirgū? Kāpēc tikai šādas tukšas birku karināšanas? Vai tiešām argumentu nav?

Esmu pret bēgļu uzņemšanu, jo pirmkārt jau līdz Eiropai tiek nevis tie kuriem šī palīdzība ir visvairāk vajadzīga, bet gan tie kuriem spicāki elkoņi un biezāki maki. Ar katru aizbraukušo bagātnieku palicēju dzīve kļūst aizvien nožēlojamāka. Šīs “palīdzības” rezultātā trešās pasaules valstis noasiņo. Tieši tas pats notiek Latvijā, jo vairāk cilvēku aizbrauc, jo mazākas perspektīvas palicējiem!

+23
-4
Atbildēt

10

    zanE. > 30.07.2015. 12.40

    …paņem karti un apskaties…

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > 30.07.2015. 12.05

    “Kur šie cilvēki liks savus mazos bērnus, ja , cik saprotu, Rīgā latviešiem nav bērnu dārzu.”

    Latvieši var braukt uz Angliju un Vāciju un tur atdot bērnu dārzā savu bērnu, bet šie cilvēki nevar.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 30.07.2015. 15.35

    “Le Monde” raksta:

    “Faut-il abattre l’espace Schengen ?

    Partout en Europe, la libre circulation est remise en cause”

    (Vai ir jāsagrauj Šengenas telpa? Visur Eiropā brīvā kustība tiek apšaubīta)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 30.07.2015. 15.21

    Dažas pārdomas.

    Turcija ir uzņēmusi 1,8 miljonus bēgļu no Sīrijas.

    Turcija ir ES kandidātvalsts.

    Un ja nu Turcija jau būtu kļuvusi par ES dalībvalsti?

    Cik tad Latvijai būtu jāuzņem bēgļu no šiem 1,8 miljoniem?

    Kopumā Sīriju esot pametuši vairāk nekâ 4 miljoni bēgļu.

    Ja Turcija būtu bijusi ES dalībvalsts, tad gandrīz visi 4 miljoni arī būtu devušies uz Turciju – tuvāko ES punktu. Un droši vien krietni vairāk par 4 miljoniem.

    Cik tad Latvijai būtu jāsolidārizējas bēgļu uzņemšanā?

    Rēķinot proporcionāli:

    40’000 > 250

    4’000’000 > 25’000

    Un tā ir tikai Sīrija ar saviem 20 miljoniem iedzīvotāju.

    Vēl ir Afrika ar 1,1 miljardu iedzīvotāju…

    Ak jā, par Turciju vēl.

    Kâ eiropiešu attieksmi pret Turcijas uzņemšanu ES ietekmē “solidāritāte” bēgļu uzņemšanā?

    Kāda Turcija ir pievilcīgāka eiropiešiem?

    Tāda, kas pati risina savus imigrācijas jautājumus, vai tāda, kas piedāvās eiropiešiem solidārizēties?

    Starp citu, Turcija, tâpat kâ Italija, ir NATO dalībvalsts, un tās lidmašīnas droši vien arī dažreiz sargā Baltijas debesis.

    Kad solidārizētāji ieteiks solidārizēties ar Turciju?

    Vai arī Turcijas lidmašīnas ir sliktākas par Italijas lidmašīnām?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > 30.07.2015. 14.38

    andrejs Prieks par BET izaugsmi… :)

    ______________________

    BET vienmēr bijusi nacionāli noskaņota, bet pēdējo gadu laikā nonākusi sliktā kompānijā – zanEs iespaidā:)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > 30.07.2015. 13.42

    to zane

    tas veltīts man? :) Varu vjetnamiešiem piedāvāt tuvākus galamērķus – turpat blakus Taizeme – tūrisma (un ne tikai) paradīze. Starp citu, kas vainas pašai Vjetnamai? :)

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    fretka > 30.07.2015. 16.05

    Manuprāt, “Šengenas telpas sagraušana” ir neizbēgama, ja pārtikusī Eiropa negrib, lai Latvijai un citām nabadzīgajām Austrumeiropas valstīm uzgrūstie migranti ātri vien aizceļo uz to pašu pārtikušo Eiropu. Alternatīva būtu migrantu pārvietošanās tiesību ierobežošana ES ietvaros, kas diezin vai patiks visu veidu “liberāļiem”.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Drosma > 30.07.2015. 11.08

    Tieši tā! Mums saka, ka cilvēki bēg no kara šausmām. Kāpēc mums jāintegrē tie, kuri bēg no kara? Vai nepietiktu,ka tādiem cilvēkiem tiek piešķirts pagaidu patvērums un nodrošināta repatriēšanās uz mājām, tikko tur karš beidzas ?

    Kāpēc Ernests Kļaviņš nezīmē ainiņas no Vācijas, kur situācija jau tuvojas pilsoņu karam , kurā viena daļa sabiedrības palīdz bēg

    ļiem imigrantiem, otra daļa tos noraida ?

    Vakardien spiegelonline par to bija raksts – visā Vācijā policija vairs nespēj apturēt uzbrukumus imigrantiem un viņu mītnēm.

    Tur ir fotogrāfijas – imigrantu nometnes – papīru piemētātas – kā tādi lopi – ko darīt viņiem nav – tad tu aiz sevis savākt nevari ? Tas arī jādara vāciešiem?

    Vācijā aizliedza pretislama demonstrācijas, aizliegums atrisināja problēmas ?

    Mums pārmet solidaritātes trūkumu – pastāstiet man lūdzu – kā Eiropa ar mums solidarizējas ? Slēdz mūsu ražošanas nozares, peišķir santīmiņus jumtiem un jaunām apgaismojuma līnijām un tas ir viss?

    Man ir sajūta, ka esmu jaunas, šoreiz daudz drausmīgākas un vardarbīgākas Latvijas okupācijas priekšvakarā.

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

    Bet > 30.07.2015. 11.38

    Skaisle, ļoti labi uzrakstīts.

    Par šo cilvēku integrāciju Latvijā neviens nerunā!

    Kur šie cilvēki liks savus mazos bērnus, ja , cik saprotu, Rīgā latviešiem nav bērnu dārzu. kas šos cilvēkus ārst'[es, ja pat Latvijā dzīvojošajiem gimenes ārstu nav! To saku no pieredzes, jo trūkst ģimenes ārstu pat pilsētās, kur nu vēl laukos.

    darba vietējiem cilvēkiem nav , vai arī jāstrādā par nožēlojamiem grašiem. Kur strādās, un ga;lvenais, kur dzīvos šie imigranti? Vai mūsu valsts iedzīvotājiem, kuri nesen tuikuši laukā no krīzes, būtu atkal jākar zobi vadzī, lai piueškirtu šiem imigrantiem labus dzīves apstākļus. galvenais kāds Latvijā ir klimats. Vai par to ir padomājušie šie imigrantu lobiji. Būtu pamēgināju

    si visma zar kādiem 50 cilvēkiem. Kā tie te jutīsies, it seviški jau ziemā un slapjajā rudenī! Kā ar tuberkulozes potēm un šo cilvēku pretestību aukstajam un mitrajam klimatam. Manuprāt’šie migranti sapņo tikai par vispārēju labklājību Eiropā un iekārtošanos pie pilna sbļodas, ka snoteikti ir jānodrošina vietējiem iedzīvotājiem, jo viņi to nesapratīs un sāksies mašinu dedzināšana s utt. Vai tad to neredzam Francijā, un Dānijā, kur pat armija tika iesaistīta.

    Es nesaprotu šo mnostāju! Domā tikai par to, kā te visus savest, bet kā šiem cilvēkiem te dzīvot un kur strādāt? Kur viņi dzīvos, kur str’;adās?

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > 30.07.2015. 12.23

    Prieks par BET izaugsmi… :) Joprojām neviens no bēgļu glābējiem nespēj atbildēt kāpēc vjetnamieši ir gatavi maksāt krievu cilvēku kontrabandistiem, lai caur Latvijas robežu iekļūtu ES. Vai tiešām Vjetnamai nav nevienas tuvākas valsts, kur šie “bēgļi” varētu justies drošībā… :)

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs 30.07.2015. 10.41

Skatieties! Viņu nav pat desmit un visi tādās smukās kleitiņās. Ja kādam šķiet, ka tie ir jauni vīrieši, tad viņam rādās…

+13
-2
Atbildēt

1

    fretka > andrejs 30.07.2015. 15.57

    Andrej, ja pieskaita Kļaviņa murgu tēlus brillēs, tad viņš ir uzzīmējis pat vienpadsmit. Tātad šoreiz mūžīgais Purvīša balvas nominants ir pārsniedzis pats savu prognozi – “veseli desmit” :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Drosma 30.07.2015. 14.56

Visi protam svešvalodas – visos ārvalstu medijos – angļu, vācu, franču, itāļu valodās ir vidoesižeti kāda ir situācija ar bēgļiem, kas notiek Kalē, kas notiek lampedūzā.

Un kāds ar visut to pelna milzu naudu.

Vēl – lūk, lasu spiegel – Vācijā bezdarbs – 2,7 miljoni – un Vācija ir bēgļu pārpildīta.

Latvijas valdība nespēj nodrošināt valsts iedzīvotājiem ne obligāto veselības apdrošināšanu, ne darbu, ne garantēt pensijas izdzīvošanai, bet valdība mūsu vārdā sola 250 x 100 nodrošināt garantētu iztiku un pajumti un siltumu Āfrikas bēgļiem , potenciāliem terorsitiem.

Un man tādai valdībai jāmaksā nodokļi ? Kāpēc ? Par ko ?

Die Zahl der Arbeitslosen in Deutschland ist im Juli um 61.000 auf 2,773 Millionen gestiegen. Das sind dennoch 99.000 Erwerbslose weniger als vor einem Jahr, wie die Bundesagentur für Arbeit am Donnerstag in Nürnberg mitteilte. Die Arbeitslosenquote legte um 0,1 Punkte auf 6,3 Prozent zu.

+6
-1
Atbildēt

15

    zanE. > Drosma 30.07.2015. 15.06

    …pabalsts ir terminēts….tikai 12 mēnešiem…no ES par katru bēgli Latvija saņems 6000 EUR integritātes programmai….

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > Drosma 30.07.2015. 18.15

    …Nomale… – “1920.gadā 20.017 cilvēki uzdeva sevi par Krievijas pilsoņiem, uzrādīdami dažādus krievu papirus un bieži izrādīja pat zināmu opoziciju pret

    Latvijas valsti. Turpetim 1925.gadā Latvijā bija tikai 1,098cilvēki, kuri uzrādīja Padomju Krievijas izdotus papirus. Lietavas, Igaunijas, Polijas un Krievijas pilsoņu skaits nav samazinājies tālab, ka šo valstu piederīgie, kuri 1920.gadā dzīvoja Latvijā, būtu to atstājuši, bet gan tālab, ka viņi ir ieguvuši Latvijas pilsoņu tiesības.” /Statistikas Gadagrāmata/

    …tā ir atbilde uz Tavu aizrādījumu par “ūdeņu jaukšanu”….

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > Drosma 30.07.2015. 18.52

    …Nomale…protams, vieglāk ir noliegt, ka kopā ar latviešu bēgļiem ieceļoja arī cittautieši…noliedzam, ko nezinām un…uzreiz vieglāk kļūst dzīvot…

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > Drosma 30.07.2015. 17.05

    …Nomale…vai mēs – Latvija – šodien esam ievainojamāki, neaizsargātāki, mazspējīgāki un bailīgāki kā mūsu valsts pirmsākumos?…esam tik nepārliecināti par sevi, gļēvi un kļuvuši par niecībām, ja vesela tauta nespējam pārvarēt savas fobijas?…

    …salīdzinājumam – pārskats par iebraukušo bēgļu kustību 1921.gada novembrī, viena mēneša un 10 mēnešu laikā:

    http://pbs.twimg.com/media/CLJykaSWgAAoA2C.jpg

    …vai atgriezās tikai latvieši, kas bija devušies bēgļu gaitās?…protams, ka – nē!…tad, kas ar mums noticis nepilnu simts gadu laikā?…mēs paši sevi noniecinām, izceļot savas bailes…

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > Drosma 30.07.2015. 15.44

    …Nomale….nu-ū, Tev varētu būt zināma taisnība – ņemot vērā, ka integrācijas programmas virsuzraugs mums ir Kultūras ministrija ar NA gaišākajiem prātiem…un par brošūrām…ko, lai saka – mums ir Parādnieka lolotās daudzbērnu ģimeņu goda kartes par 200 tūkstošiem…

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > Drosma 30.07.2015. 22.56

    “lielajā kapitāla uzkrāšanas cīņā savu tautu ir novedušas līdz Hamleta traģēdijai – būt vai nebūt.”

    – Nebūt. Jo jums taču nepatīk sarežģīti risinājumi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Drosma > Drosma 30.07.2015. 17.47

    ai – taču revolūcijas – 1905. un 1917. Tur taču arī latviešus šāva un kāra un dūra ….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nomale > Drosma 30.07.2015. 15.56

    Ok, ar apmaksātu cilvēku es pārsteidzos, jo draudzību nevar nopirkt par naudu! Drīzāk katru bēgli jāsagaida brīvprātīgajam, kurš uzņemsies par viņu rūpes un valsts pirmo gadu apmaksās tikai blakus izdevumus (muzejus, degvielu, utt.). Integrācija var būt veiksmīga tikai tad, ja katram jau no paša sākuma pieliktu klāt tādu “labo gariņu”.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > Drosma 30.07.2015. 19.02

    zanE, vai gribi teikt, ka uz Latviju no Krievijas pārcēlās bēgļi, kuri vicināja Krievijas impērijas papīrus un izrādīja opozīciju pret Latvijas valsti? Kaut kas neštimē.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > Drosma 30.07.2015. 18.38

    zenE. Un kāds tam visam sakars ar bēgļiem? Pat tagad Latvijā ir milzums PSRS pilsoņu. Vai tad Latvijas pirmajos gados vajadzēja būt kaut kā citādi? Pierobežā un lielākajās pilsētās tāpat dzīvoja impērijas apsēstie, kuri ilgi nevarēja samierināties ar Latvijas valsts pastāvēšanu. Tie krievu papīru vicinātāji bija vietējie imperiālisti, ne jau bēgļi.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Drosma 30.07.2015. 20.03

    Nomale – tā arī bija – baltie bēga no sarkanajiem. Ne vieni, ne otri neatbalstīja Latvijas neatkarību. Bagātie baltie aizbēga uz Parīzi (un vēl mūsdienās tur dzīvo un fano par Krimas atgūšanu), nabadzīgākie tika līdz Latvijai (daļa integrējās, daļa sagaidīja tankus ar puķēm 40. gadā, daļu 40. gadā nošāva par to, ka bija baltie utt)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Drosma > Drosma 30.07.2015. 15.26

    kā es esmu sapratusi no komentāriem pēc visiem teroraktiem – Parīzē, Londonā, Tunisā – teroristi ir bijuši cilvēki bez darba, bez izglītības, bez tās sajūtas, ka esi sabiedrībai vajadzīgs. Neko no tā visa , tai skaitā naudu iztikai mēs nespēsim dot un kā paldies saņemsim teroru. Tas man ir skaidrs, par to man nav ilūziju.

    Kā es saprotu – mūsu varas cilvēkiem šie bēgļi imigranti ir vajadzīgi,pirmkārt, lai apliecinātu padevību Briseles varai, otrkārt, lai Latvijā katastrofāli samazinoties cilvēku skaitam un attiecīgi maksājumiem no ES, situācija tiktu glābta – un saņemamās summas nemazinātos uz klātpienākušo bēgļu rēķina. Kozlovskis minēja, ka Latvijai tikšot no ES 7 milj – jautājums – vai tā ir cilvēku tirdzniecība – še tev 7 milj un tālāk tiec galā kā gribi?

    Ja kaut vienam sasodītajam sūda Latvijas politiķim – tai skaitā no NA , kaut ko patiesi nozīmētu vārds solidaritāte, ja tas vārds kaut ko patiešām nozīmētu mūsu žurnālistiem – pēc būtības – mēs nebūtu sociāli netaisnīgākā ES dalībvalsts – tāda , kāda esam tagad.

    Šausmīgi pazemo visi tie politiķu klajie, ciniskie meli, solījumi – lai viņi skrien uz elli ar tiem, tur ir viņu vieta.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > Drosma 30.07.2015. 15.22

    …no ES par katru bēgli Latvija saņems 6000 EUR integritātes programmai…

    ————————-

    Ja vēl tāda programma dabā eksistētu…

    Ja te pieņem bēgļus tad to naudu ir jāmaksā konkrētam cilvēkam, kurš konkrēti uzņemsies rūpes un atbildību par vienas ģimenes integrāciju: parādīs, izstāstīs, izskaidros, kas šejienes cilvēkiem patīk un kas ne, iepazīstinās ar kaimiņiem, …

    Bet baidos, ka par to naudu labākajā gadījumā nodrukās superdārgas brošūras, kuras noliks bēgļu centru koridorā.

    Vismaz pagaidām no integrētājiem nav dzirdamas nevienas idejas par to kā tas notiks – tikai sacensības publiskā pretinieku kaunināšanā.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Drosma > Drosma 30.07.2015. 17.30

    Jā, zane, mēs baidāmies. Jo jau tagad Rīgā ir dienas, kad latviešu valodu nedzirdi.

    Un es varu tikai atkārtot savus jautājumus – ja jau esi tik ļoti solidāra ar tiem,kas cieš, kas trūkumā un briesmās – pastāsti man , kur tu biji un ko darīji, kad tepat nomira 17 -gadīgs puisis – bērnu nama audzēknis – vientuļš, nodzēries, nonarkojies, visu pamests, nevienam nevajadzīgs ? Kur tad bija visi tie,kas šobrīd mūs -tos kas baidāmies kaunina par rasistiem?

    Un uz jautājumu – kas ar mums noticis 100 gadu laikā man ir ļoti konkrētas atbildes (pat ja man to nejautāja) – divi pasaules kari, vismaz piecas asiņainas svešvaru okupācijas, no kurām pēdējā ilga 50 gadus un iezīmējās ar vardarbīgu rusifikāciju un postotalitāras sabiedrības pašiznīcinošās nacionālās valdības, kuras lielajā kapitāla uzkrāšanas cīņā savu tautu ir novedušas līdz Hamleta traģēdijai – būt vai nebūt.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    nomale > Drosma 30.07.2015. 17.15

    zanE, nejauc ūdeņus! Tie ir mūsu pašu bēgļi, kas bēga no pirmā pasaules kara un šajā laikā atgriezās dzimtenē!

    Kā jau es rakstīju: ļoti gribam palīdzēt? Ok, tad palīdzam pa īstam nevis statistikai. Katram bēglim pa brīvprātīgajam palīgam pretī, kas veltīs savu brīvo laiku šā bēgļa integrācijai! Vai tas būtu par daudz prasīts no bēgļu līdzjutējiem?

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu