Ukraina nosauc Krievijas ģenerāļus – Donbasa separātistu komandierus • IR.lv

Ukraina nosauc Krievijas ģenerāļus – Donbasa separātistu komandierus

18
Doņeckas separātistu karavīri armijas rotācijā pie Marjinkas. Foto: ITAR-TASS/LETA

ASV nodotie dokumenti liecina, ka separātistus komandē pieci Krievijas ģenerāļi

Saskaņā ar Ukrainas drošības dienesta ASV iesniegto informāciju Austrumukrainas separātistus komandē pieci Krievijas armijas ģenerāļi. Šajā dokumentā arī teikts, ka Austrumukrainā atrodas deviņi tūkstoši Krievijas karavīru.

Seši augstu stāvoši Krievijas militāristi ir izšķirīgi svarīgi Austrumukrainas separātistu spēku komandēšanā un to organizācijā. Ukrainas drošības dienests šādu informāciju sagatavojis un iesniedzis ASV administrācijai. Dokumentā, ko ceturtdien publicējusi aģentūra „Bloomberg“, teikts, ka runa ir par pieciem ģenerāļiem un vienu pulkvedi.

Saskaņā ar iesniegto dosjē, prokrievisko separātistu spēkus Doņeckas un Luganskas apgabalos komandē Oļegs Cekovs, Valērijs Solodčuks, Sergejs Kuzovļevs, Aleksejs Zavizions, Romāns Šadrins, kā arī pulkvedis Anatolijs Barankevičs.

Dokumentā apgalvots, ka Austrumukrainā atrodas arī deviņi tūkstoši Krievijas karavīru, no kuriem ir izveidoti 15 bataljoni. Jaunākās ziņas gan nevarot apstiprināt neatkarīgi avoti.

ASV paziņoja, ka šie Ukrainas sniegtie dati kopumā sakrīt ar ASV specdienestu situācijas vērtējumu. Ņujorkas Universitātes Krievijas drošības jautājumu eksperts Marks Galeoti norādījis, ka Ukrainas dokuments pamatā apstiprina viņa rīcībā esošo informāciju par Krievijas ietekmi Ukrainas konfliktā.

Rietumvalstis un Ukraina jau ne reizi vien ir paziņojušas par Krievijas karaspēka klātbūtni Austrumukrainā. Taču Krievija to konsekventi ir noliegusi.

 

Komentāri (18)

ierados 03.07.2015. 09.53

Tā ir krieviem. Uz autoceļiem ar runča asti viņiem stāv kapteiņi un majori, bataljonus komandē ģenerāļi. Rublis pret dolāro.

+4
0
Atbildēt

0

dullaisdauka 03.07.2015. 10.52

Kāda tai informācijai jēga… Visi tie ģenerāļi kopā ar 9000 zaldātiem, noteikti, ir “atvaļinājumos” un, kas var aizliegt cilvēkiem savu atvaļinājumu laikā doties tūrisma braucienos… Ugandā un Kenijā tiek organizēti safari, kur bagātnieki var atļauties nošaut kādu lauvu vai ziloni, DTR/LTR organizē citāda novirziena “safari”, kur var nošaut kādu ukraiņu “fašistu” un vēl drusku par to nopelnīt… Vai nav “jauki”?

+3
0
Atbildēt

1

    ierados > dullaisdauka 03.07.2015. 12.28

    Par putinisma atbalstu ieslodzījuma vietās var dabūt ceļazīmes uz lugandonu, kalašņikovu ar patronām un instrukciju: viss, ko ieraugi vērtīgu, ir tavs. Cmerķ fašizmu!!!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Fikseris 05.07.2015. 10.12

Re kādas bildes internetā liek Ilariona Girsa draugi no krievijas. Šad tad tos slimos pavēroju, komēdijas pēc. Bet tad tāda sajūta ka novēroju šizofrēniķus un smiekli vairs nenāk.

https://pbs.twimg.com/media/CI1Zi4nWcAAGbS5.png

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu