Par "Latvijas gāzes" padomes vadītāju atkal ievēlēts Seļezņovs • IR.lv

Par “Latvijas gāzes” padomes vadītāju atkal ievēlēts Seļezņovs

22
Kirils Seļezņovs. Publicitātes foto

Par jauniem valdes locekļiem spriedīs augustā

Par AS “Latvijas gāze” padomes vadītāju ievēlēts Kirils Seļezņovs un par padomes vadītāja vietniekiem – Juris Savickis un Olivers Gīze, informē LETA.

Seļezņovs bija padomes priekšsēdētājs arī līdz šim, bet Savickis bija padomes priekšsēdētāja vietnieks. No jauna padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Gīze.

Līdz šim padomes priekšsēdētaja vietnieks bija Ahims Zauls.

Savukārt jautājuma izskatīšana par jauniem “Latvijas gāzes” valdes locekļiem atlikta uz augustu, informēja “Latvijas gāzes” pārstāvis Vinsents Makaris.

Uzņēmums bija izsludinājis konkursu uz valdes locekļu amatiem, jo trīs no līdzšinējiem valdes locekļiem – valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis, viņa vietnieks Aleksandrs Mihejevs un valdes locekle Anda Ulpe – neturpinās darbu uzņēmumā.

Piektdien akcionāri nolēma “Latvijas gāzes” padomē uz trīs gadiem ievēlēt Seļezņovu, Jeļenu Karpeļu, Nikolaju Dubiku, Jeļenu Mihailovu, Savicki, Vladu Rusakovu, Uvi Fipu, Jorgu Tumatu, Matiasu Kolenbahu, Damianu Banjanu un Gīzi.

No jauna padomē ievēlēti Banjans un Gīze. Viņi aizstās līdzšinējos padomes locekļus Zaulu un Raineru Linki.

“Latvijas gāzes” akcionāru sapulcē nolemts akcionāriem dividendēs izmaksāt 28,728 miljonus eiro no pagājušā gada peļņas jeb 0,72 eiro uz akciju, liecina uzņēmuma paziņojums biržā “Nasdaq Riga”.

Pērn “Latvijas gāze” nopelnīja 32,026 miljonus eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā 2013.gadā.

“Latvijas gāze” pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,29 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2013.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 10,9%.

Lielākais “Latvijas gāzes” akcionārs ir Vācijas “E.ON Ruhrgas International GmbH”, kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai “Gazprom”, bet 16% – SIA “Itera Latvija”.

 

Komentāri (22)

mūsu alus 03.07.2015. 22.28

Kāpēc portālam ir tik svarīgi, lai mēs zinātu kaut kādas krieviešu kompānijas personāla sastāvu un tā kustību?

+1
0
Atbildēt

0

Oskars Caune 04.07.2015. 10.17

Nesapratu:

“Par AS “Latvijas gāze” padomes vadītāju ievēlēts Kirils Seļezņovs un par padomes vadītāja vietniekiem – Juris Savickis un Olivers Gīze(?), informē LETA.

Seļezņovs bija padomes priekšsēdētājs arī līdz šim, bet Savickis bija padomes priekšsēdētāja vietnieks. No jauna padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Gīze (?)……”

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu