Dombrovskis: "Nē" balsojums referendumā pasliktinātu Grieķijas pozīcijas • IR.lv

Dombrovskis: “Nē” balsojums referendumā pasliktinātu Grieķijas pozīcijas

45
EK viceprezidents Valdis Dombrovskis. Foto: EPA/LETA

Situāciju Grieķijai viņš vērtē par “ievērojami sliktāku, nekā pirms nedēļas”

“Nē” balsojums svētdien ieplānotajā referendumā nestiprinātu Grieķijas pozīcijas pārrunās ar starptautiskajiem kreditoriem, kā to apgalvo valdība, piektdien vācu laikrakstā “Die Welt” publicētā intervijā norāda Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.

“Būtu nepareizi uzskatīt, ka “Nē” balsojums stiprinātu Grieķijas pozīcijas šajās pārrunās. Patiesība ir gluži pretēja,” uzsver Dombrovskis.

Situācija Grieķijai ir “ievērojami sliktāka, nekā pirms nedēļas” pēc pārsteidzošā Grieķijas premjera Alekša Cipra lēmuma rīkot referendumu par starptautisko kreditoru priekšlikumiem, norāda Dombrovskis.

Grieķijas iedzīvotāji svētdien tiks lūgti balsot ar “Jā”, lai atbalstītu kreditoru piedāvāto glābšanas programmu apmaiņā pret bargākiem taupības pasākumiem, vai ar “Nē”, lai atbalstītu valdības pūliņus iegūt labākus nosacījumus.

“Referenduma jautājums nav ne faktiski, ne likumīgi korekts,” sacīja Dombrovskis intervijā, kuras virsraksts vēsta – referenduma jautājums faktiski nav korekts. Dombrovskis skaidro, ka termiņš glābšanas programmai, par kuru grieķi tiek aicināti balsot, jau beidzies.

“Neskatoties uz to, grieķi raidīs signālu pārējai Eiropai,” uzsver EK viceprezidents. Pat ja pārrunas atsāksies, “būs nepieciešamas vairākas nedēļas, lai izveidotu trešo glābšanas programmu.

Lielākais neskaidrības faktors ir, vai mēs spēsim vienoties politiski,” norāda Dombrovskis. “Mēs strādājam, lai saglabātu Grieķiju eirozonā. Būtu bijis labāk, ja mēs būtu pagarinājuši pašreizējo aizdevuma programmu. Taču mums jākoncentrējas uz problēmas atrisināšanu, nevis uz nokļūšanu vēl sliktākā scenārijā.”

 

Komentāri (45)

eltae 05.07.2015. 10.58

Kalvīša valdībai Latvijā vajadzēja noturēties vēl gadu un valsti būtu piemeklējis Grieķijas liktenis. Valsts parāds nebūtu astoņi bet astoņdesmīt miljardi. Tauta ir aitu bars, kura bez apdomāšanās ņēma no bankām patēriņa kredītus, valstī ienāca PVN un nepelnīti darbaspēka nodokļi par nepadarītu darbu. Rezultāts: trīs simti tūkstošu Latvijas iedzīvotāju vergo ārzemēs, lai nepazaudētu iegādātos īpašumus un nekļutu par mūža parādniekiem bankām.

+6
-1
Atbildēt

4

    DikembeSakamoto > eltae 05.07.2015. 12.13

    Tauta ir aitu bars, kura bez apdomāšanās ņēma no bankām patēriņa kredītus,
    ===========
    Kas bez apdomāšanās tos deva? Vai tomēr ar aprēķinu? Sanāk,ka bankas bija tikpat stulbas vai vēl stulbākas par bauriem?

    1) Krīzi ASV un pasaulē izraisīja amerikas NĪ burbulis, apzināti uzpūsts. Tur daudzi pasaules investori zaudēja savu naudu, tajā skaitā Parex.

    2) Viens no galvenajiem krīzes iemesliem Latvijā ir Parex krahs un vēl jo vairāk tā glābšana uz tautas rēķina. Un te savas asiņainās rokas pielika gan Kalvītis,gan Slakteris, gan Godmanis, gan Dombrovskis, gan Repše un Vilks.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > eltae 05.07.2015. 12.15

    eltae

    Čekistu piesmietais izdzimtenis, kuces bērns, morālais kroplis, pilnībā bankrotējušais “uzņēmējs”, “politiķis”, “cilvēks” un “vīrietis”, Dombrovskis, ar savu personisko piemēru parādīja, kā vajag saimniekot.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > eltae 05.07.2015. 12.15

    Kā radās pasaules krīze, par Islandi un ASV: dokumentāla filma Inside job.

    Islande izvēlējās neglābt ārvalstu investorus, Grieķiju grib piespiest glābt.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    morgenstern > eltae 05.07.2015. 20.54

    :DikembeSakamoto

    Islande

    ———————–

    kas tā par modi jaukt apaļu ar mīkstu;) islande atsacījās segt savu banku parādus, kamēr grieķiem parādā ir pati valsts.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Aldis-2 04.07.2015. 23.31

v_rostins 04.07.2015. 00.45

Čekas un bandītu kājslauķu, zagļu un peģerastu, ZRP(v), centrālā orgāna, irir.lv Antonijas ielas nama kurators atkal izdzēsis visus manus komentārus.

Je suis Charlie

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu