Valdības maiņas gadījumā Āboltiņa piekristu uzņemties tās vadību • IR.lv

Valdības maiņas gadījumā Āboltiņa piekristu uzņemties tās vadību

53
Solvita Āboltiņa. Foto: Ieva Lūka, LETA

Viņa pieļāva teorētisku iespēju, ka budžeta dēļ krīt valdība

Partijas „Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa otrdien atzina, ka varētu uzņemties valdības vadītājas amatu, ja notiktu valdības maiņa.

LNT rīta raidījumā „900 sekundes” Āboltiņa teica, ka ir daudz kritizēta, ka nav uzņēmusies kā partijas līdere premjerministres amatu. „Ja notiks valdības maiņa, varētu piekrist,” teica Āboltiņa.

Viņa raidījumā pieļāva iespēju, ka „teorētiski varētu būt, ka budžeta dēļ krīt valdība”. Turklāt valdības koalīcijas līgums jau sen nestrādājot.

Deputāte gan vairākkārt uzsvēra, ka “mēs te runājam teorētiskā pieļāvuma izteiksmē”, jo “Vienotībai” neesot pašmērķa gāzt Straujumas valdību, bet gan partija vēlas, lai šī valdība nostrādā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām. Sekojoši arī viņas nokļūšana Ministru prezidenta krēslā neesot dienas kārtības jautājums.

Āboltiņa stāstīja, ka valdības nomaiņa patlaban neesot politiķu dienaskārtībā, jo “matemātiskā loģika” Saeimā esot tāda, ka šī esot vienīgā iespējamā koalīcija, tāpēc politiķiem ir savstarpēji jāsastrādājas, nevis jāapkaro vienam otru. Politiķe noliedza apgalvojumus, ka viņas pārstāvētā partija jau meklētu jaunus koalīcijas partnerus. Pēc viņas teiktā, neviens no “Vienotības” – “es vai premjere” – nerunā ar opozīcijas partijām par kādām citām koalīcijām.

Viņa atzina – runas par to, ka mazās partijas varētu aicināt koalīcijā, „ir fantāzijas bez pamata”. „Šobrīd dienas kārtībā nav jautājums par izmaiņām valdībā. Bet Nacionālās apvienības rīcība ir signāls,” teica Āboltiņa, runājot par NA rīcību bēgļu jautājumā – partija aicina uz protestiem.

Āboltiņa arī teica, ka premjerministre Laimdota Straujuma pēc sava atvaļinājuma runās ar Nacionālās apvienības politiķiem.

„Ja Latvija nepieņems lēmumu par bēgļu uzņemšanu, tad skumjākā alternatīva būs referendums par izstāšanos no ES,” prognozēja Āboltiņa. „Latvijai ir jāuzņem bēgļi. Mēs atceramies “sovjetizāciju”, “okupāciju”, bet aizmirstam, ka paši esam bijuši bēgļi,” viņa teica.

 

Komentāri (53)

LoveLove 28.07.2015. 11.23

Vienkārši nožēlojami būtu noskatīties uz izrādes “Straujumas valdības maiņa” gatavošanu, līdz Saeima, tāpat kā Latvijas teātri, rudenī ar to atklās savu jauno sezonu. Labāks risinājums būtu, ja iecerētās izrādes skatītāji, proti, vēlētāji, varētu izsvilpt gan šīs izrādes aktierus, gan režisorus, gan aiz skatuves esošos speciālistus. Āboltiņas skumjā prognoze par referendumu būtu lietderīga vienīgi, ja ar referenduma palīdzību varētu atlaist šo Saeimu – tas būtu referenduma cienīgs un nekavējošs jautājums.

+12
-4
Atbildēt

0

Absints 28.07.2015. 11.03

NA kārtējo reizi pierādījusi savu puišeļu dabu, un droši vien kārtējo reizi bloķēsies ar SC. Katrā ziņā NASCistu politika ir tāda kulaku vicināšana un bļaustīšanās par tukšo, lozungi jau pat itkā pareizi, tik konstruktīvisma tur nav. NA nesaprot, ko nozīmē koalīcija, neredz laukumu kopumā, bet tuvredzīgi izdala kāda konkrētu lietu, un to uztaisa par problēmu. Tā bija ar demogrāfijas “ultimātu”, tā ir tagad.

A par Āboltiņu – man viņa sāk atgādināt Ingrīdiņu, kas savulaik izlidoja kā korķis. Var, protams, riskēt un vinnēt, var, protams, politiku balstīt uz intrigām, bet tas ir līdz reizei. Var jau būt, ka šī reize nebūs tā, bet esmu diezgan pārliecināts, ka tā pienāks.

+20
-14
Atbildēt

2

    vvilums > 28.07.2015. 11.28

    Ķīps.Tik pat labi var teikt, ka V bloķējas ar SC iegrūžot valsti parādu jūgā, kā arī 2% no IKP nenodrošināšanā armijas vajadzībām.

    +9
    -15
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 28.07.2015. 11.21

    Šajā reizē SC bloķēsies ar Vienotību un ZZS,jo tiem ka tik Latvijai sliktāk,viņi gribēs bēgļus,un jo vairāk jo labāk,kā ģerboņa zaglis jau paskaidroja.

    +11
    -14
    Atbildēt

    0

lno 28.07.2015. 10.28

„Ja Latvija nepieņems lēmumu par bēgļu uzņemšanu, tad skumjākā alternatīva būs referendums par izstāšanos no ES,” prognozēja Āboltiņa.

________________________________

Gvelžot šādas muļķības, Āboltiņa neslēpj, ka uzskata visus par galīgiem stulbeņiem, un viņa nekļūdās – šajā portālā daudzi domā līdzīgi:):):)

Ilustrācijai: dzeris49 Lai kā negribētos, šoreiz jāpiekrīt Āboltiņai.

Idiots vai blēdis?:):):)

+18
-13
Atbildēt

3

    Normunds > lno 28.07.2015. 10.31

    Čigāne un Kalniete savulaik baidīja ar rubli – nebūs eiro, būs rublis. Tā tāda Vienotības politika – uzskatīt vēlētājus par pilnīgiem stulbeņiem.

    +8
    -16
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 28.07.2015. 12.47

    atceros laiku pirms RD vēlēšanām, kad Vienotībēni ķērca “Krievi nāk!”. Cerībā uz tautas slikto atmiņu un ignorējot savu iepriekšējo pretvalstisko rīcību kopā ar Šleseru ieviešot PUA.

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > lno 28.07.2015. 13.29

    “Gvelžot šādas muļķības, Āboltiņa neslēpj, ka uzskata visus par galīgiem stulbeņiem”

    ==

    Še gan piekrītu, tas ir pilnīgs blefs.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu