Otrdien Dzintaru koncertzālē uzstāsies trīs Osokinu dinastijas pianisti • IR.lv

Otrdien Dzintaru koncertzālē uzstāsies trīs Osokinu dinastijas pianisti

11
Publicitātes foto

Sergejs Osokins un viņa dēli – pianistu konkursu laureāts Andrejs Osokins un Georgijs Osokins

Dzintaru koncertzālē otrdien, 28.jūlijā plkst.19.30 koncertā “3 X Piano” pirmo reizi uz vienas skatuves satiksies visi trīs Osokinu dinastijas pianisti – Latvijas pianisma pārstāvis Sergejs Osokins un viņa dēli – pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu laureāts Andrejs Osokins un Georgijs Osokins, kurš ar savu muzikalitāti ir iepriecinājis klausītājus visā Eiropā, raksta aģentūra LETA. 

Visus trīs Osokinu dzimtas pianistus vieno nemitīga tieksme pēc jauniem atklājumiem mūzikā. Starptautiskā Frederika Šopēna konkursa Ķīnā uzvarētājs Georgijs Osokins pavasarī pārsteidza arī Latvijas klausītājus savā pirmajā solokoncertā Lielajā ģildē. Šoruden tiks izdots viņa debijas albums, bet līdz tam paredzēti koncerti Vācijā, Francijā, Itālijā un Polijā. 

Šis gads bijis panākumiem bagāts arī viņa brālim Andrejam Osokinam, kurš nupat ieguvis prestižo Starptautiskā Pianisma foruma klausītāju apbalvojumu Frankfurtē. Viņš ir uzaicināts piedalīties Pētera Čaikovska konkursā, kur līdz šim laureātu vidū bijuši tādi mūziķi kā Vens Klaiberns, Mihails Pļetņevs, Vladimirs Aškenazi un Gidons Krēmers. 

Savukārt Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvēja Sergeja Osokina pēdējā laika nozīmīgāko projektu vidū ir sadarbība ar Latvijas Radio kori, diriģentu Sigvardu Kļavu un Jaunā Rīgas teātra aktieri Kasparu Znotiņu uzvedumā “Vēstules. Klusās dziesmas”, koncerti un meistarklases Skandināvijā, turpinot apmācīt arī Latvijas jaunos pianistus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. 

“3 X Piano” koncerta programma radīta, lai atklātu daudzveidīgo klaviermūzikas pasauli. Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri solisti izpildīs divus klavierkoncertu šedevrus – Čaikovska Pirmo klavierkoncertu un Šopēna Pirmo klavierkoncertu. Turpinājumā klausītāji varēs izbaudīt Johana Sebastiana Baha, Morisa Ravēla un Sergeja Rahmaņinova šedevrus divām un trim klavierēm, kā arī īpaši šim koncertam veidotu muzikālu pārsteigumu. 

Koncertu vadīs aktrise Agnese Zeltiņa. 

Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv

Komentāri (11)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu