FIFA prezidentu Blateru apber ar viltus dolāriem (papild.) • IR.lv

FIFA prezidentu Blateru apber ar viltus dolāriem (papild.)

21
FIFA prezidentu Zepu Blateru pirms preses konferences apber ar viltus dolāriem. Foto: AFP

FIFA prezidenta ārkārtas vēlēšanas norisināsies nākamā gada 26.februārī

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidentu Zepu Blateru preses konferences sākumā Cīrihē pirmdien kāds vīrietis apbēra ar kaudzi dolāru, pēc tam Blaters nolēma atlikt sasaukto preses konferenci, ziņo BBC.

Aģentūra AFP vēsta, ka ar papīra dolāriem Blateru apbārstījis britu komiķis Saimons Brodkins. Viņš iznāca priekšā un teica: “Zep, kas tas par futbola čempionātu 2026.gadā Ziemeļkorejā.” Pēc apsardzes iejaukšanās komiķis tika aizvests projām no preses konferences zāles.

Blaters mikorofonā sanākušajiem teicis, ka iesākumā te ir jāsatīra, “citādi es nevaru runāt par futbolu, bet šim nav nekāda sakara ar futbolu”. Pēc tam Blaters pameta zāli, lai atgrieztos pēc 10 minūtēm.

Atgriezies Blaters paziņoja: “Domāju, ka šī ir ļoti svarīga diena futbolam. Spiediens pēc manas ievēlēšanas bija pieaudzis, un jūnija sākumā es pieņēmu nozīmīgu lēmumu. Šodien izpildkomitejas sēdē noteicām ārkārtas vēlēšanas 26.februārī. Tomēr šodien vēl tika pieņemti svarīgi lēmumi. Mēs pieņēmām rezolūciju, ka veiksim reformu procesus organizācijā.”

Plānotie reformu procesi paredz pastiprinātas centralizētas izpildkomitejas locekļu integritātes pārbaudes, termiņu ierobežojumu ieviešanu, augstākus pārvaldības standartus visās futbola struktūrās, tostarp konfederāciju un nacionālo federāciju līmenī, kā arī kompensāciju atklāšanu.

Tāpat Blaters paziņoja, ka nekandidēs nākamajās vēlēšanās un pievērsīsies savam aicinājumam – darbam radio.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta ārkārtas vēlēšanas norisināsies nākamā gada 26.februārī, pirmdien pavēstīja FIFA. “Ārkārtas FIFA kongress norisināsies 2016.gada 26.februārī Cīrihē,” sociālās vietnes “Twitter” profilā raksta FIFA Preses dienesta pārstāvji.

Kā zināms, maija beigās 65.FIFA kongresa priekšvakarā tika veikti vairāki organizācijas amatpersonu aresti. Viņi tika vainoti par kukuļu ņemšanu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā, atlīdzībā piešķirot sponsorēšanas un mārketinga tiesības, kā arī iespējas organizēt dažādus turnīrus, ieskaitot Pasaules kausu.

Jau pērnajā novembrī izskanēja informācija, ka tiek izmeklēta piecu FIFA amatpersonu saistība ar korupcijas aizdomām cīņā par 2018. un 2022.gada Pasaules kausa norises tiesību iegūšanu.

2018.gadā Pasaules kausam iecerēts notikt Krievijā, kamēr četrus gadus vēlāk tas norisināsies Katarā. Abas rīkotājvalstis iepriekš saskārušās ar bargu kritiku, turklāt netiek izslēgts, ka tās tiesības rīkot turnīru ieguvušas korupcijas ceļā. Maijā FIFA piemeklēja milzīgs korupcijas skandāls, kurā Šveices varas iestādes veic pārbaudi arī par to, kā Krievija un Katara ieguva tiesības rīkot finālturnīrus.

Kukuļdošanas skandālos tiek vainotas 14 pašreizējās un bijušās FIFA amatpersonas, kā arī ar biznesu saistīti cilvēki. Jūlija sākumā ASV pieprasīja izdot Šveicē arestētās septiņas amatpersonas.

Kopumā ASV par kukuļņemšanu vairāk nekā 150 miljonu dolāru apmērā apsūdzības izvirzījušas 14 cilvēkiem.

Lielo korupcijas skandālu dēļ FIFA prezidents Zeps Blaters 2.jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata, lai gan maija beigās notikušā kongresa laikā viņš tika pārvēlēts jau uz savu piekto termiņu. FIFA viņš vada kopš 1998.gada.

(papildināta no 4.rindkopas)

Komentāri (21)

aivarsk 21.07.2015. 01.15

Futene krievijā 2018. Ir tas pats, kas Olimpiāde maskavā 1980. Cerams, ka daļa vismaz boikotēs šo murgu.

+4
0
Atbildēt

1

    DD1 > aivarsk 21.07.2015. 13.56

    > aivarsk

    “Futene krievijā 2018 … Cerams, ka daļa vismaz boikotēs šo murgu.”

    Varbūt sarīkos alternatīvo “kausu”…

    0
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 20.07.2015. 18.33

Lai secinātu, kā veicas ar korupciju Blat-era (cik zīmīgs uzvārds!) vadītajā FIFA, pietiek pavērot, kuras valsts augstākie čini to fifu aizstāv

+3
-2
Atbildēt

3

    andrejs > J.Biotops 20.07.2015. 19.40

    skatos, ka esi baigais sporta fans…

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 20.07.2015. 20.55

    ļoti vienkārši, fans – ventilators.

    Nav īsti skaidrs, kas tik zīmīgs uzvārdā Blaters?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 20.07.2015. 20.40

    andrejs > Droši nezinu, ko nozīmē „fans” un nepavisam nezinu, kāds sakars FIFAi ar sportu.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

andrejs 20.07.2015. 19.39

baigā ņemšanās, bet izskatās, ka Pasaules kauss Krievijā tomēr būs. Liela brēka, maza vilna… :(

+1
-2
Atbildēt

1

    traductrice > andrejs 20.07.2015. 21.14

    varbūt Krievijai uz to brīdi Kausa rīkošana būs kā akmens kaklā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu