Kuldīgā laikmetīgajai mākslai un aktīvismam veltīta filmu programma • IR.lv

Kuldīgā laikmetīgajai mākslai un aktīvismam veltīta filmu programma

29
Kadrs no filmas "Vēja ķērāji"

Brīvdabas kinoteātrī “Goldingen Knight Cinema” būs skatāmas četras filmas

Kuldīgas starptautiskā glezniecības plenēra “Art&Response/Ability” laikā no ceturtdiena līdz 4.jūlijam tiks demonstrēta spēlfilmu un dokumentālo filmu programma, kas veltīta stāstiem, kad mākslinieciskus izpausmes veidus izmanto sociālpolitiskā aktīvismā, kā arī laikmetīgās mākslas pasaules izpētei, raksta aģentūra LETA. Filmu skati rīko “Kino bize”.

Kuldīgas Pils parkā, brīvdabas kinoteātrī “Goldingen Knight Cinema”, būs skatāmas četras filmas. 

Ceturtdien plkst.23 interesenti varēs iepazīties ar Lielbritānijas režisora Bena Lūisa veidoto dokumentālo filmu “Dižais laikmetīgās mākslas burbulis”. “Mākslas pasaule piedzīvoja neredzētu apmātību pēc laikmetīgās mākslas. Mākslas darbi tika pārdoti līdz pat neiedomājamiem 111 miljoniem britu mārciņu. Filmas režisors Lūiss piedzīvoja šo trakumu klātienē izsolēs, mākslas galerijās un biljonāru mājās. Tāpat arī ekonomisko krīzi, kad 2008.gada augustā laikmetīgās mākslas burbulis plīsa,” vēsta anotācija. 

Piektdien plkst.23 tiks demonstrēta Latvijas režisores Unas Meibergas dokumentālā filma “Mākslas muzejs”, kas veltīta Nacionālajam mākslas muzejam tā 100 gadu jubilejā, bet plkst.23.30 būs skatāma filma “Bugī vugī”, kuru veidojis režisors Dankans Vards no Lielbritānijas. “Londonas laikmetīgās mākslas pasaule kā viena liela afēra. Galerijas īpašnieks, viņa asistente, klients, klienta sieva, jauns konceptuālais mākslinieks un jaunā galerijas īpašnieka asistente. Nemitīgi meli, iekāre, mīlas romāni un krāpšanas. Tikmēr video māksliniece Elēna plāno, kā pagrūst savu aģenti zem autobusa, lai sāktu veiksmīgu karjeru,” vēsta filmas anotācija. 

Sestdien, 4.jūlijā, plkst.23 tiks rādīts Somijas, Dānijas, Zviedrijas un Igaunijas kopražojums – dokumentālā filma “Vēja ķērāji”. Tā vēstīs par Džanu, Viljamu, Rikardu un Biskoitu – četriem jauniem vīriešiem, kas apveltīti ar neremdināmu tieksmi un iedvesmu veicināt sociālas pārmaiņas. Viņi ir ielu mākslinieki ar misiju Sanpaulu, Brazīlijā. Riskējot ar dzīvību, viņi kāpj augstākajās ēkās, lai zīmētu savus ziņojumus. Kad aktīvistus pamana kā māksliniekus un uzaicina uz Berlīni, neviens neparedz viņu iespējamo reakciju. Nemitīgā konfrontācija pēc visiem piedzīvojumiem, atpazīstamības un labajiem nodomiem galu galā liek māksliniekiem sastapties ar savu darbu sekām. 

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. To apmeklējums būs bez maksas. Vairāk informācijas brīvdabas kinoteātra feisbuka lapā

Ikgadējo starptautisko glezniecības plenēru, kas ir lielākais šāda veida pasākums Baltijas valstīs, rīko Kuldīgas Mākslinieku rezidence un Latvijas Mākslas akadēmija. Glezniecības plenērā ik gadu tiekas aptuveni 30 līdz 40 mākslas akadēmiju studenti un mācībspēki – šogad no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Francijas -, lai pilnveidotu tehniskās prasmes un meistarību mākslā, satiktu domubiedrus no Eiropas akadēmijām un mēneša laikā paveikto sagatavotu izstādei, kuru apmeklē aptuveni 3000 interesentu. Plenērs Kuldīgā norisinās no 15.jūnija līdz 12.jūlijam.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu