Ceturtdien Kalnciema kvartālā brīvās improvizācijas trompetista Neita Vūlija koncerts • IR.lv

Ceturtdien Kalnciema kvartālā brīvās improvizācijas trompetista Neita Vūlija koncerts

22
Mūziķa publicitātes foto

Brīvās improvizācijas mūziķis ar unikālu rokrakstu. Koncertu rīko “Skaņu mežs”

Ceturtdien, 2.jūlijā plkst.19 Kalnciema kvartālā koncertu sniegs avangarda mūzikas trompetists Neits Vūlijs, raksta aģentūra LETA. Vūlijs vislabāk pazīstams kā brīvās improvizācijas mūziķis ar unikālu rokrakstu, taču darbojas arī kā laikmetīgās mūzikas interprets un komponists. Koncertu rīko nepieradinātās mūzikas biedrība “Skaņu mežs”

Vūlijs ir pieredzējis tradicionālajā džezā un periodiski nodarbojas ar šo mūzikas formu, tomēr mūziķa spēlēšanas maniere lielā mērā balstās uz individuāli izstrādātām netradicionālām tehnikām. Tas ļauj mūziķim vienlīdz komfortabli justies gan visai smagnējā trokšņu mūzikā, gan abstraktā brīvajā improvizācijā, gan laikmetīgajā kompozīcijā. 

Mūziķis laidis klajā aptuveni 40 ierakstu, kuros cenšas attīstīt izteikti personīgu un individuālu valodu ar savu instrumentu, rezultātā tiecoties neizklausīties līdzīgi nevienam no izcilajiem trompetistiem, kas guvuši slavu pagātnē.  2014.gadā franču elektroniskās un minimālisma mūzikas komponiste Eliana Radiga īpaši Vūlijam uzrakstīja jaundarbu “OCCAM X”, atkārtoti nostiprinot viņa reputāciju laikmetīgās mūzikas interpretu vidū. 2013.gadā avangarda mūzikas organizācija “El Intruso” veica savu sesto starptautisko kritiķu aptauju, kurā Vūlijs tika izvēlēts par gada mūziķi. Vūlijs ir sadarbojies ar Džonu Zornu, Evanu Pārkeru, Entoniju Brekstonu, Krisu Korsano, grupas “Sonic Youth” ģitāristu Tērstonu Mūru, trokšņu mūzikas grupu “Wolf Eyes” un daudziem citiem. 

Koncertu pēc trompetista uzstāšanās turpinās latviešu datormūzikas komponists Mārtiņš Roķis, kurš nesen kļuva starptautiski pazīstams ar savu ritmiski orientēto projektu “N1L”, kura debijas ierakstu savā jaunajā izdevniecībā UIQ izdos britu producents Lī Gembls. 

Ieeja pasākumā būs bez maksas. Vairāk informācijas “Skaņu mežs” mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu