Bijušais finanšu ministrs: "Vienotība" kļūst populistiska un arvien vairāk līdzinās ZZS • IR.lv

Bijušais finanšu ministrs: “Vienotība” kļūst populistiska un arvien vairāk līdzinās ZZS

61
Bijušais finanšu ministrs Andris Vilks. Foto: Ieva Lūka, LETA

Tagad daudzi bijušie “Vienotības” līderi ir “aizdzīti uz Briseli” vai iekšējā opozīcijā

Partijā “Vienotība” ir vērojamas negatīvas pārmaiņas un tā kļūst par tādu pašu populisti kā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), šādu viedokli šorīt LTV pauda bijušais finanšu ministrs un “Vienotības” biedrs Andris Vilks.

“”Vienotība” vairs nav tāda “Vienotība”, kāda tā bija, kad es tajā iestājos,” sacīja Vilks, pēc kura domām, “Vienotība” idejiski kļūst līdzīga ZZS, kuras premjera amata kandidāts Aivars Lembergs aizstāv populistiskas idejas un kurai daudz saistošāk par valstisku domāšanu ir budžeta tērēšana pozīcijas, kas ir populāras iedzīvotājiem, ziņo LETA.

Vilka vērtējumā, Valda Dombrovska (V) valdība krita, jo tā pārāk ilgi centās noturēties pret ZZS iekļaušanu valdībā, bet tagad daudzi bijušie “Vienotības” līderi ir “aizdzīti uz Briseli” vai iedzīti iekšējā opozīcijā.

Vērtējot Latvijas nākamā gada budžeta veidošanu, bijušais finanšu ministrs lēsa, ka sarunas nebūs vieglas un būs lielas problēmas noturēt budžeta deficītu zem 1,3% no iekšzemes kopprodukta.

Vilka vērtējumā, ja politiķi piebremzētu pieteiktās un sasolītās programmas, tad budžetā varētu iztikt bez taupības pasākumiem, bet tagad izskatoties, ka solījumu izpildei nāksies kaut kam līdzekļus ņemt nost.

 

Komentāri (61)

dzeris49 02.07.2015. 09.20

Tas ir tik acīmredzami, ka tāpat skaidrs.

Āboltiņas vadībā V ir degradējusies visās sfērās, un arī korumpētības līmenī nu jau daudz neatpaliek no ZZS, patreiz Āboltiņas un Lemberga vadībā notiek uzbrukums MM brīvībai un demokrātijai Latvijā, nu jau pat Eiropas mēdiju organizācija brīdina Latvijas politiķus, tik tālu esam.

V vairs nav “mazākais ļaunums”, ir vienkārši ļaunums, ja nebūs kāda jauna liberāla un demokratiska partija, par šo te Lemberga ZZS piedēkli balsot diezin vai vatrēs sevi piespiest.

Bezprincipiālā Āboltiņa ir veikla intrigante un taktiķe savas karjeras nodrošināšanā, bet, nekam nederīga stratēģe, un nesaprot, ka divas ZZS Latvijā nevajag, tie, kas grib ZZS, tie jau par to arī balso, V liktenis ir neapskaužāms, un vainot var tikai sevi pašus, izskatās, partija pārvērtusies par Āboltiņas zombiju komandu tāpat, kā ZZS ir Lemberga zombiju komanda.

+20
-3
Atbildēt

8

    andrejs > dzeris49 02.07.2015. 11.06

    vakar Sastrēgumstundā paklausoties Viņķeles spiegšanu par Āboltiņas rīcību aicinot atlaist NEPlu, varēja skaidri redzēt, ka tā sen vairs nav vienota partija ar dajebkādu kopīgu ideoloģiju, bet parasta ekonomisko interešu bīdītāju apvienība, tā teikt – politprojekts. Iespēja rīkoties ar valsts naudu savās un savu sponsoru interesēs ir galvenais, kas viņus satur kopā, ne jau velti starp Dombrovska un Straujumas uzticamākajiem draugiem, pat īpaši nemaskējoties, ir odiozais Zaķis.

    Otra lieta, kas viņus apvieno, ir naids pret visu nacionālo.

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 02.07.2015. 11.47

    kas ir nacionālais?

    Mums beidzamajos 70 gados ir trīs spilgti piemēri: Somija, Latvija (Igaunija) un Kaļiņingradas apgabals.

    p.s. Kāpēc gandrīz neviens latvietis nevēlas doties dzīvot uz Krieviju, bet krievi bariem lien Latvijā?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 02.07.2015. 11.40

    dzeri,folklorā tas ir uzrakstīts un izdziedāts,kas tad ir tas nacionālais,kas mums raksturīgs.Ja to izņem,kā tu to vēlies,tad tiešām gandrīz nekas nepaliek pāri,un esam kā visi citi lielā zemes bara locekļi.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > dzeris49 02.07.2015. 13.28

    andrej – vispār jau es apmēram saprotu, ko Tu gribēji teikt, bet sanāca Tev galīgi greizi

    Tagad Latvijā krievi nelien bariem dzīvot. Vairāk krievi aizbrauc, nekā atbrauc. Šurp atbrauc pārsimts TUA pircēji un daži opozīcijas bēgļi. Bet liela skaitā aizbēg uz Rietumvalstīm ekonomiskie pašlabuma meklētāji.

    Savukārt PSRS laikos tikai daļēji un sākumgados bija PSRS centrālo iestāžu vēlme iepludināt krievu imigrantus. Velāk jau paši vietejie aktīvi darbojās ar imigrantu vervēšanu jaunajiem rūpniecības uzņēmumiem un kolhozu sezonas darbiem.

    Un tieši tas pats notiks arī tagad – jo uzņēmēji jau tagad brēc, ka trūkst piemērota darbaspēka un ka vajag ievest darbaspēku no ārvalstīm.

    Nu un Kaļiņingrada kā nacionālā piemērs … pagrūti saprotams.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 02.07.2015. 21.23

    Ja mēs paņemam datus,tad redzam,ka no NVS valstīm 2014.gadā iebraukuši 3 608,bet uz turieni izbraukuši 2 376,tā kā nebūs taisnība Avotiņam.

    http://data.csb.gov.lv/pxweb/lv/Sociala/Sociala__ikgad__iedz__migr/IB0020.px/table/tableViewLayout1/?rxid=7ee5bb2b-7c93-4ccb-8a34-1aa4ade09cc3

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 02.07.2015. 11.35

    Kā tad tas naids pret to “nacionālo” izpaužas, un kas tad mums ir tas tīri mums raksturīgais “nacionālais”, kas nav Eiropā, izņemot, protams, valodu, folkloru, utt, varbūt, pastalas un tā “tikumība”?

    Vai, kas no Eiropas mums nav pieņemams?

    Varu derēt – būs tas pats, kas Krievijas “patriotiem”.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 02.07.2015. 09.52

    DD1 – par Piebalgu ir interesants pastāsts … savulaik Āboltiņa esot uzmetusi lūpu , jo Piebalgu izvirzija uz otro termiņu eirokomisāriem … tas , ka viņu stumda tagad norāda uz iekšējo cīņu :) Bet nu Smiltēns varbūt ir labs čoms, varbūt runātājs , bet pilnīgi haotisks savās darbībās .

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 02.07.2015. 09.41

    > dzeris49

    “Āboltiņas vadībā V ir degradējusies visās sfērās”

    Jābūt galīgi aklam, lai to neredzētu. Visvairāk mani šokēja Kārļa Šadurska atzīšanās, ka Levits būtu labāks prezidents, bet jābalso par Vējoni. Kas viņu, pieaugušu vīrieti, spieda iet pret savu pārliecību? Vai tiešām banāla vēlēšanās izpatikt Solvitai? Pēdējā laikā karalienes favorītu Edvardu Smiltēnu stumj malā Andris Piebalgs. Un tas nu būtu tas baltais zirgs, uz kura Vienotībai iejāt nākamajā Saeimā? Šaubos.

    +24
    0
    Atbildēt

    0

yopcix 02.07.2015. 09.34

Njā – es jau ilgāku laiku domāju, ka nākamajās vēlēšanās nebūs par ko balsot.

+15
0
Atbildēt

0

Kaspars Arkliòð 02.07.2015. 08.45

Vilkam taisnība. Turklāt ne pirmo reizi.

+17
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu