ASV Šveicei pieprasa izdot korupcijā vainotās FIFA amatpersonas • IR.lv

ASV Šveicei pieprasa izdot korupcijā vainotās FIFA amatpersonas

23
Pirms vairāk nekā mēneša Cīrihē arestētās augstās FIFA amatpersonas. Foto: AFP/LETA

Izmeklēšanu liela mēroga korupcijā veic Ņujorkas apgabala prokuratūra

ASV nosūtījušas Šveicei piepasījumu izdot septiņas Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) amatpersonas, kuras tika šogad maijā arestētas aizdomās par liela mēroga korupciju, ziņo BBC. Šveices federālā tieslietu biroja saitē ir publicēts šis ekstradīcijas pieprasījums.

Pieprasījums veikts, pamatojoties uz izsniegtajiem aresta orderiem, ko Ņujorkas apgabala prokuratūra izdevusi 20.maijā. Ņujorkas prokuratūra veic izmeklēšanu par FIFA amatpersonu kukuļņemšanu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apjomā par sponsorēšanas un mediju raidīšanas tiesībām sporta sacensībās, kas notika ASV un Dienvidamerikā. Tiek pieļauts, ka šie darījumi tika sagatavoti ASV un maksājumi notika caur ASV bankām.

Cīrihes policijā drīzumā notiks sanāksme par šo ASV ekstradīcijas pieprasījumu. Tiek atzīmēts, ka šo septiņu aizdomās turēto amatpersonu un viņu advokātu rīcībā ir divas nedēļas laika, lai atbildētu uz pieprasījumu. Termiņu var pagarināt, ja tam būs pietiekams pamats.

Jau ziņots, ka Interpols pēc ASV pieprasījuma izdeva vairākus aresta orderus vairākām bijušajām FIFA augstām amatpersonām, kuras vainoja korupcijā.

27.maijā Cīrihē tika arestēti vairāki FIFA ierēdņi, bet vēl vairākiem tika izvirzītas apsūdzības.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu