Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Minioni
Kristīne Simsone

 


oooo
 Tālu no trokšņainā pūļa / Far from the Madding Crowd. Pārsteidzoši, ka no dāņu režisora Tomasa Vinterberga, kura filmogrāfija ietver tik jaudīgas drāmas kā Medības (2012) un Svinības (1998), var sagaidīt tik salīdzinoši rāmu viktoriānisma laika autora Tomasa Hārdija romāna ekranizāciju! Lai arī vietām uzpucēta un izvairīga, tā ir tālu no pliekanas. Bauda skatīties, ar kādu grodumu Vinterbergs un lentes scenārists Deivids Nikolss (arī 2012.gada Lielās cerības) uz kinoekrāna pārnes varoņu – nepielūdzamas sievietes un viņas dažādo pielūdzēju – attiecības. Skaidrs arī, kālab režisors, izlasījis tikai 10 scenārija lappuses, uzreiz iedomājies par jauno britu aktrisi Keriju Maliganu kā vienīgo kandidāti galvenajai sieviešu lomai – viņa ir izcila, viena no filmas dramatiskajiem balstiem. No 3.jūlija.

Divi dzejnieki Doma dārzā. Kinematogrāfisks pienesums Raiņa un Aspazijas jubilejas pasākumu klāstam. Katru ceturtdienas vakaru Doma dārzā būs skatāmi bezmaksas kinoseansi, kas veltīti Raiņa un Aspazijas dzīvesstāstu un daiļrades atspoguļojumam kino. Tiks izrādīti gan arhīva materiāli un biogrāfiskas spēlfilmas (piemēram, Jūlija Raizmana 1949.gadā uzņemtā Rainis), gan abu autoru literatūrdarbu ekranizācijas. Pirms katra seansa – ievadvārdi. Brīvdabas kinoseansi Doma dārzā no 2.jūlija līdz 13.augustam plkst.22.30, 13.augustā – plkst.22. Ieeja bez maksas.

ooc Minioni / Minions. Animācijas Nejaukais es dzeltenie mošķi ir tikuši pie savas filmas. Jāatzīst, ka pusotra stunda šādam gandrīz bezsižeta troliņam šķiet par daudz. Multenītes mērķauditoriju – ļoti jaunus kinoskatītājus – krāsainā un hiperktīvā klaunāžu vētra gan jau ka varētu nohipnotizēt, tomēr, ja pieņemat, ka katras filmas pamatā vajadzētu būt vismaz attālai stāsta formai, šīs var būt smagas 90 minūtes, kā sevi izklaidēt. Viena versija – censties atšifrēt dzelteno mošķu (pus)izdomāto valodu, kas šur tur līdzinās Čārlija Čaplina leģendārajam dziesmas tekstam pašsacerētajā valodā Modernajos laikos. Kino no 3.jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu