Rekonstrukcijas laikā uz Rīgas Doma torņa skatāmi grafiķa Paula Liepas mākslas darbi • IR.lv

Rekonstrukcijas laikā uz Rīgas Doma torņa skatāmi grafiķa Paula Liepas mākslas darbi

39
Foto no projekta "Mans doms" mājas lapas

Mākslas darbs 65 metru augstumā, ko var baudīt ikviens pilsētnieks

Rīgas Doma torņa rekonstrukcijas laikā, līdz vasaras beigām, uz Rīgas Doma torņa būs skatāmi latviešu grafiķa Paula Liepas speciāli katedrālei radītie mākslas darbi, kuru motīvi vēsta par ēkas interjera un arhitektūras vērtībām, raksta aģentūra LETA.

Jau pusgadu Rīgas Domā notiek vērienīgi restaurācijas darbi, kuru laikā tiek atjaunotas katedrāles rietumu kapelas un nostiprināts tornis – tiek mainītas un protezētas Doma torņa nesošās sijas, kā arī likts jauns jumta segums. Rīgas Doma tornis tiks papildināts arī ar septiņiem jauniem zvaniem, kas līdz šim savu skanējumu gaidījuši Doma dārzā. 

Savukārt projekta “Mans Doms” pārstāvji ierosinājuši rekonstrukcijas laikā atjaunot latviešu mākslinieku saikni ar seno katedrāli. “Jau 800 gadus katedrāle ir Rīgas kultūras un mākslas veicinātāja. Pēdējos gados mākslinieku sadarbība ar Rīgas Domu ir atjaunojusies, un spilgtākais piemērs ir ik vasaras brīvdabas mākslas izstādes Rīgas Doma dārzā. Izmantojot torņa rekonstrukciju, tehnisko tentu esam pārvērtuši par estētisku vērtību, paceļot mākslas darbu virs Rīgas 65 metru augstumā un ļaujot to baudīt ikvienam pilsētniekam un tās viesim” stāstīja projekta “Mans Doms” vadītājs Gatis Vectirānss. 

Projekta vadītāji atbildīgo mākslas darbu Rīgas Doma tornim uzticēja izveidot Liepam. Mākslinieks ir uzskatāms par vienu no spožākajiem savas paaudzes grafiķiem. Viņš ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju, veidojis vairākas personālizstādes, ieguvis “Grand Prix” apbalvojumu Starptautiskajā Baltijas jūras valstu biennālē un Starptautiskajā Krakovas grafikas triennālē.

Vairāk informācijas projekta “Mans Doms” mājas lapā

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu