Otrdien Dzintaru koncertzālē notiks festivālā ''Artissimo'' atklāšanas koncerts • IR.lv

Otrdien Dzintaru koncertzālē notiks festivālā ”Artissimo” atklāšanas koncerts

30
Koncertā uzstāsies Tatarstānas Republikas Valsts simfoniskais orķestris diriģenta Aleksandra Sladkovska (attēlā) vadībā. Publicitātes attēls

Izskanēs visi nozīmīgākie Pētera Čaikovska skaņdarbi solo instrumentam ar orķestri, kā arī uvertīra “1812.gads”

Otrdien, 30.jūnijā plkst.19 Dzintaru koncertzālē notiks festivāla “Artissimo” atklāšanas koncerts “Veltījums Čaikovskim”, raksta aģentūra LETA.

Koncertā izskanēs visi nozīmīgākie Pētera Čaikovska skaņdarbi solo instrumentam ar orķestri, kā arī svinīgā uvertīra “1812.gads”. Programma uz skatuves pulcēs mūziķus no četrām valstīm. Pirmo klavierkoncertu atskaņos Bulgārijas pianiste un starptautisko konkursu laureāte Plamena Mangova. 

Čaikovska Vijoļkoncertu atskaņos Elīna Bukša. 

Variācijas par rokoko tēmu iepazīstinās klausītājus ar baltkrievu čellistu, nesen Čaikovska Starptautiskajā konkursā triumfējušo Ivanu Kariznu. 

Pirmo reizi būs iespējams dzirdēt arī Tatarstānas Republikas Valsts simfonisko orķestri, kas diriģenta Aleksandra Sladkovska vadībā kļuvis par ierakstu firmas “SONY Music Entertainment Russia” oficiālo seju, par biežu viesi “Medici.tv” un “Mezzo.tv”, par daudzu festivālu dibinātāju un dalībnieku un šodien ir viens no pieciem labākajiem Krievijas simfoniskajiem orķestriem. 

Festivālā “Artissimo”, ko organizē Hermaņa Brauna fonds un kas šogad norisināsies divos cēlienos jūnijā un jūlijā, kā arī augustā, notiks deviņi koncerti ar vairāk nekā 300 dalībniekiem.

Vairāk informācijas Hermaņa Brauna fonda mājas lapā

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu